Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛОЦИРАНА БЕЛИВУКОВА ТАЈНА ГАРАЖА СМРТИ: Кућа страве у Ритопеку осигурана је најмодернијом безбедносном опремом!

20.03.2021. 19:25
Пише:
Србија Данас/Курир
Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Фото: Профимедиа - ТВ Пинк printscreen - YT printscreen/Filip Гиндер

Кућа опасана бетонским зидом и камерама са свих страна, гаража уместо дворишта

Двоспратна кућа у којој је, како се сумња, Беливук заједно са својим сарадницима мучио и убио Милана Љепоју, Горана Величковића Гоксија и Здравка Радојевића, налази се у забаченом делу Ритопека, у улици која броји тек неколико кућа, махом викендица.

ШТИТИ ОРГАНИЗАМ И ЈАЧА ИМУНИТЕТ: Ево због чега свакодневно морате да узимате СЕЛЕН!

ШТИТИ ОРГАНИЗАМ И ЈАЧА ИМУНИТЕТ: Ево због чега свакодневно морате да узимате СЕЛЕН!

ДАЛА ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ДА СЕ ВЕЉА НЕВОЉА ПУСТИ НА СЛОБОДУ: Ухапшена надзорница Беливуку дала позитивну процену

ДАЛА ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ДА СЕ ВЕЉА НЕВОЉА ПУСТИ НА СЛОБОДУ: Ухапшена надзорница Беливуку дала позитивну процену

ЈОШ УВЕК УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ ВУЧИЋА? Вулин открио нове детаље у истрази против Веље Невоље

ЈОШ УВЕК УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ ВУЧИЋА? Вулин открио нове детаље у истрази против Веље Невоље

Опасана је бетонском оградом висине од чак два метра, тако да сакрива приземље и предњи део дворишта, који је величине колико и трем. Веља Невоља, како причају мештани, почео је у овај крај да долази у лето 2019. године, након што је Влада Драганић, који је ухапшен због сумње да је био члан Невољине групе, отишао из куће у којој је живео више од деценију.

- Влада је живео у тој кући са породицом. Колико знамо, он ту кућу није продао, само је отишао из ње. На почетку имао је камеру на улазу у кућу, а онда је 2018. године почео да ставља камере свуда. На сваком ћошку куће имао је по камеру. Било нам је непријатно јер су камере гледале и ван његовог дворишта, али никоме није било јасно зашто је то урадио - наводи се.

Камере су на сваком ћошку куће, штавише постављене су и на спрату. Међутим, оно што највише привлачи пажњу јесу камере на бандери. 

Две камере постављене једна поред друге тачно снимају улицу из оба правца, тако да су Беливук и његови сарадници у сваком тренутку могли да виде ко пролази улицом. Комшије причају да су камере постављене непосредно пред одлазак Драганића и долазак нових комшија - ухапшених припадника криминалне групе. 

Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Профимедиа

- Док је живео ту, Влада је подигао земљу и направио велику гаражу, на којој је засадио траву и она му је заправо представљала двориште - причају комшије.

Међутим, како изгледа гаража и шта се у њој налази нико од њих није видео. Оно што је било могуће видети јесте да се са њене стране налазе велика врата, а да се на њој, поред засађене траве, налази и мала просторија која је попут куће опасана камерама. Да ли се из ње може сићи у гаражу, није познато.

У овој гаражи, како се сумња, догађали су се најстрашнији злочини Беливукове групе. Убиства Милана Љепоје, Горана Величковића Гоксија и Здравка Радојевића, како се сумња, дешавала су се управо унутра.

Како је до сада утврђено, група Веље Невоље намамила је Љепоју на састанак у кућу у Ритопеку, а камере које стоје на кући и на бандери последњи пут су снимиле како Љепоја колима улази у двориште и никада није снимљен како одатле излази.

Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Профимедиа/илустрација

- Пошто су га намамили да дође из Ниша и на паркингу код "Ласте" се нађе са осумњиченим Дејаном Тешићем, Тешић га је "пасатом" који је набавио Миљковић одвезао до куће у Ритопеку. Пуна 24 сата, како се сумња, трајало је његово мучење. Одсекли су му уши и нос, а онда су иживљавање наставили одсецањем руку, ногу, вађењем очију, да би му на крају одсекли и главу - описано је.

Кућу чува полиција

Од хапшења групе Веље Невоље испред куће у којој су се дешавали језиви злочини налазе се припадници Жандармерије."Паркиран им је комби, а један од њих је увек испред куће. Непознате људе легитимишу", кажу комшије.

- Камере су снимиле њихове доласке ''опел астром''. Одлазили су и враћали се у размацима од пет до десет минута, носећи у рукама торбе и кесе. То су учинили чак 18 пута! Претпоставља се да су делове тела паковали у кесе и торбе и стављали у ''астру'', која је послата на вештачење - наводи се.

Marko Miljković, Veljko Belivuk
Марко Миљковић, Вељко Беливук / Извор: Фото: Е-стоцк/Милош Рафаиловић/Профимедиа

У документима тужилаштва откривено је и да су у кући у којој су убили "Пинк Пантера" запалили његову гардеробу, киселином покушали да истопе делове тела, а различитим хемикалијама чистили кућу од крви како би уништили трагове. Осим Беливука и Миљковића, како сматра тужилаштво, у овом убиству учествовали су и Дејан Тешић, власник викендице у Ритопеку Владо Драганић, као и неколико особа.

И за навијача групе "Партизановци" Горана Величковића Гоксија сумња се да је намамљен до једне приватне клинике у Вишеградској, а претпоставља се да је одвезен у кућу у Ритопеку. Величковића је у "смарту" до куће страве овезао Вук В.

Према речима комшија, улица у којој се налази кућа страве до 2019. године била је макадамски пут. Како причају, годинама су узалуд од надлежних у Општини Гроцка тражили да се он бетонира.

- Тек у октобру 2019. године, када су дошле нове комшије, Беливук и његова група, преко ноћи је урађен пут. Нико од општине тада није дошао на његово отварање - кажу комшије.