Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАФИЈАШКИ РАТ МИГРАНАТА РАЗБУКТАО СЕ У СРБИЈИ! Сви детаљи отмице у Београду: Тражили откуп од 1.000 ЕВРА

01.12.2021. 09:10
Пише:
Србија Данас/Објектив
Hapšenje Migranata
Хапшење Миграната / Извор: Фото: МУП

Осумњиченим младићима из Пакистана одређен је притвор до 30 дана.

Мигранти последњих неколико дана сеју страх по Србији. Тројица младића из Пакистана Х. А. (31), А. Б. (24) и Р. И. У. (31) отели су двојицу држављана Индије, а онда их злостављали у стану на Палилули, тражећи од пријатеља и рођака жртава откуп од 1.000 евра, након чега је полиција успела да их пронађе и ухапси.

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ЗАВИО У ЦРНО ЦЕЛУ СРБИЈУ! Убио мајку, дете и пса - речи убице ЛЕДЕ крв у жилама (ФОТО)

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ЗАВИО У ЦРНО ЦЕЛУ СРБИЈУ! Убио мајку, дете и пса - речи убице ЛЕДЕ крв у жилама (ФОТО)

ЏОНИЋ НАКОН УБИСТВА КОД КОМШИНИЦЕ ПИО КАФУ: Изговорио језиве речи, па се ухватио за главу и почео да плаче

ЏОНИЋ НАКОН УБИСТВА КОД КОМШИНИЦЕ ПИО КАФУ: Изговорио језиве речи, па се ухватио за главу и почео да плаче

БЕЛИВУК ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА, ДЕО БЕОГРАДА ПОД БЛОКАДОМ! Јаке полицијске снаге - њих тројица данас на испитивању

БЕЛИВУК ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА, ДЕО БЕОГРАДА ПОД БЛОКАДОМ! Јаке полицијске снаге - њих тројица данас на испитивању

Тог дана држављани Индије били су на главној аутобуској станици у Београду са већом групом сународника.

У једном тренутку рекли су им да иду по храну, али се нису вратили.

Ратне и економске избеглице

Према извештају Глобалне иницијативе против транснационалног организованог криминала, већина тражилаца азила и миграната који се крећу земљама западног Балкана су са Блиског истока и из северне Африке. Неки беже од ратних сукоба, док су други економски мигранти. Већина је из Сирије, Авганистана, Пакистана, Ирана, Ирака и Марока. Тражиоци азила и мигранти такође су пријављени из Алжира, Етиопије и Еритреје, а има и Курда из Турске. Утврђено је да је на кратак период у Србију долазило доста људи из Ирана, Индије и Бангладеша и то кроз Црну Гору и Босну и Херцеговину, вероватно делом и због безвизног споразума који је Србија склопила са Ираном и Индијом. Већина миграната су млади мушкарци између 15 и 30 година, док су жене и деца чешћи међу тражиоцима азила.

- Пакистанци су пришли двојици Индијаца и понудили им смештај. Затим су их одвели у стан на Палилули и тамо их тукли да би их добро застрашили. Прво су им тражили сав новац који имају код себе, у износу од неколико стотина евра, а онда да се јаве пријатељима и кажу шта им се десило, са захтевом за откуп од 1.000 евра. Њихови забринути пријатељи су их за то време тражили по целом граду, а онда су добили телефонски позив. Међутим, они су одмах позвали полицију, која је пронашла отмичаре и ухапсила их - прича извор из истраге и додаје да су отети мушкарци звали и рођаке, који су тражени износ, наводно, доставили киднаперима.

Осумњиченим младићима из Пакистана одређен је притвор до 30 дана.

Вулин: Обуздавање кријумчарских банди

Почетком новембра полицајци широм Србије су у оквиру међународне акције "Хотспот" ухапсили седам кријумчара људи и пронашли 991 илегалног мигранта.

- Осам полицијских управа у садејству са Безбедносно-информативном агенцијом и Комесаријатом за избеглице учинило је све што је у складу са законом да се илегалне миграције, али на првом месту кријумчарске банде обуздају и приведу закону - рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Hapšenje Migranata
Хапшење Миграната / Извор: Фото: МУП

Акција је извршена полицијским претресом прихватних центара за мигранте и отворених и затворених простора на којима они уобичајено бораве.

Да су се у таласу миграната у Србију убацили и најопаснији криминалци и мафијаши, сведоче и два убиства пре неколико дана у Кикинди и Шиду.

У првом случају један држављанин Пакистана убијен је у четвртак у масовној тучи.

- До масовног обрачуна дошло је у центру Кикинде и у њој су учествовали само страни држављани. Инцидент се догодио у делу градског трга, у пешачкој зони, у близини кинеске робне куће "Азија", у чијој непосредној близини је и неколико кладионица. Овим случајем руководи тужилац Вишег јавног тужилаштва Зрењанин - саопштио је тада МУП.

Према информацијама из истраге, несрећни младић је у тучи задобио више убода ножем, а најопасније ране имао је на грудима и левом рамену. Преминуо је у кикиндској болници.

Hapšenje Migranata
Хапшење Миграната / Извор: Фото: МУП

У истом обрачуну лакше је повређено још седам миграната.

Два дана касније у Шиду је ухапшен Алжирац С. К. (28) због сумње да је ножем убио А. М. (29) из Палестине.

Двојица миграната су, према незваничним сазнањима, испричала полицији да им је осумњичени, којег зову Вахрани, уз претњу ножем, тражио новац, говорећи им да ће убити и њих и њиховог пријатеља А. М. и да је то, на крају, и урадио кухињским ножем у дворишту куће у којој је оштећени боравио.

Исти сведоци тврде и да је С. К. сумњао и да му је убијени украо мобилни телефон, као и да је он пронађен код њега када је ухапшен.