Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАЈКА АНЕ ВОЛШ ЗАХТЕВА ЧЕТИРИ ДОКУМЕНТА! Детаљ који продубљује мистерију: Ана и Брајан десет дана пре њеног убиства славили годишњицу брака

22.01.2023. 12:55
Пише:
Србија Данас/Курир
Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Printscreen

Миланка Љубичић, мајка Београђанке Ане Волш (39) која је 1. јануара нестала у америчком граду Кохасет у Масачусетсу, обратила се јуче Министарству спољних послова Републике Србије за помоћ.

Како се сазнаје она је од министасртва тражила да јој званичним каналима прибаве четири документа.

- Затражила је званичан извештај надлежних полицијских органа града Кохасет у вези са нестанком њене ћерке, као и све друге информације тим поводом. Затим је тражила пресуду о разводу првог брака њене ћерке. Наиме, Ана је пре Брајана била удата за Марка Книпа, а удала се у Питефилду 20. марта 2009. године. Трећи документ који је Миланка тражила јесте извод из матичне књиге венчаних о браку Ане и Брајана Волша, који су се венчали у САД 21. децембра 2015. године. Поред свега тога затражила је и извод из матичне књиге рођених за троје деце Ане и Брајана - каже извор и додаје да је Миланка изјавила да су јој сва та документа потребна ради регулисања статусних питања њене ћерке у Србији.

НИКАД ВИЂЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ АНЕ ВОЛШ Српкиња у загрљају мушкарца који ју је последњи пут видео живу кобне ноћи (ФОТО)

НИКАД ВИЂЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ АНЕ ВОЛШ Српкиња у загрљају мушкарца који ју је последњи пут видео живу кобне ноћи (ФОТО)

ОВО ЈЕ НАЈЈЕЗИВИЈА СЛИЧНОСТ У СЛУЧАЈЕВИМА ВОЛШ И МАРЈАНОВИЋ: Убили жене, па смислили ИДЕНТИЧАН алиби

ОВО ЈЕ НАЈЈЕЗИВИЈА СЛИЧНОСТ У СЛУЧАЈЕВИМА ВОЛШ И МАРЈАНОВИЋ: Убили жене, па смислили ИДЕНТИЧАН алиби

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЈЕ ТОЛИКО ГЛУП? Брајан Волш на овој фотографији направио грешку која га може скупо коштати (ФОТО)

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЈЕ ТОЛИКО ГЛУП? Брајан Волш на овој фотографији направио грешку која га може скупо коштати (ФОТО)

Миланка Љубичић каже да су у Министарству сви били изузетно љубазни према њој, као и да су саставили белешку коју ће послати нашој амбасади у Америци, која ће на основу тога прикупити неопходне информације и документацију.

- Ја сам њима рекла да ја о својој ћерки нисам добила ни једну званичну информацију. Све што знам, знам из медија и тешко ми је да поверујем у све то, због тога су ми неопходне званичне информације америчких надлежних органа - каже Миланка и додаје:

Brajan Volš
Брајан Волш / Извор: Фото: Танјуг/Грег Derr/The Патриот Ледгер виа АП, Поол

- С друге стране и ја сам њима дала податке које ја знам. Испричала сам им када сам се последњи пут чула с Аном, како је текао наш разговор, да ли сам приметила нешто сумњиво, чудно... Све што знам о њеном и Брајановом односу ја сам им рекла, па се надам да ћу ускоро добити повратну информацију.

Оно што је интригантно јесте и то да су Ана и Брајан, који је оптужен за њено убиство, само 10 дана пре Аниног мистериозног нестанка, а како тврди тужилаштво у Америци и убиства, славили годишњицу брака.

Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: Facebook/Ana Walshe

- Да, они су се венчали 21. децембра 2015. године. Пре Аниног нестанка била им је седма годишњица. Не знам да ли су славили на велико, правили журку или неку свечаност тим повдом. Искрено нисам ни питала ћерку за то - каже Миланка.

Подсетимо, јуче се огласило и Министарстви спољних послова. Они су у саопштењу навели да је обављен разговор са Миланком Љубичић, мајком држављанке Републике Србије Ане Волш, за којом се у САД спроводи интензивна потрага, односно истрага у вези са оптужбом за убиство против њеног супруга Брајана Волша у САД, у граду Кохасет, држава Масачусетс.

- Том приликом, госпођа Љубичић је упозната са процедурама које се спроводе у случајевима нестанка, као и случајевима са смртним исходом држављана Републике Србије у иностранству, те с тим у вези надлежностима Министарства спољних послова. Такође, указано је да се Министарству спољних послова, као ни дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у САД нису обраћали амерички органи поводом овог случаја, имајући у виду да је Ана Волш амерички држављанин, односно да није било захтева чланова Анине породице за поступање МСП према америчким органима - наводи се у саопштењу у ком се још и додаје:

Ana Volš
Ана Волш / Извор: Фото: СД/илустрација

- Миланка Љубичић је том приликом прихвативши сугестију Министарства спољних послова, у својству најближег сродника нестале Ане Волш потписала захтев за прибављање званичиног извештаја о нестанку њене ћерке у САД, као и свих потребних докумената с тим у вези. Министарство спољних послова је, по хитном поступку, овај захтев госпође Миланке Љубичић упутило Генералном конзулату Републике Србије у Њујорку на даље поступање, односно прибављање потребних извештаја и података о предметном случају од надлежних органа САД. Министарству спољних послова је госпођи Љубичић и породици назначило да остаје на располагању за сваку врсту помоћи у предметном случају, у оквирима надлежности Министарства.

Све вести о несталој Српкињи Ани Волш читајте ОВДЕ.