Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАНЕКЕНКА ИПАК БИЛА ПРОСТИТУТКА? Огласила се бивша жена српског макроа ухапшеног у Аустралији: Ја сам пријавила њен НЕСТАНАК

01.01.2022. 19:11
Пише:
Србија Данас/Курир
Australija
Аустралија / Извор: Фото: NSW Police/Twitter/Printscreen/@nswpolice

Џејн Кинг, бивша супруга Зорана Станојевића, Србина ухапшеног у Аустралији због сумње да је умешан у нестанак манекенке Ревел Балмен 1994. године, потврдила је да је несрећна девојка радила у њиховој агенцији за пословну пратњу.

Жена, коју је портал Смх.ау назвао "мадам", у време нестанка манекенке била је у браку са Зораном и презивала се Станојевић. Како наводе она је сада напустила свет ескорт агенција и успешна је пословна жена.

- Била сам трудна у време нестанка Ревел. Мислим да су тада направљени пропусти и да ни милионска награда која се сада нуди за информације о нестанку Балманове неће помоћи - испричала је за аустралијски портал.

ВОДЕЋА УЛОГА НА ЦСР СЦЕНИ – МИЛИОН И ПО ЕВРА ОД MOZZARTA ЗА ПОМОЋ ЗАЈЕДНИЦИ

ВОДЕЋА УЛОГА НА ЦСР СЦЕНИ – МИЛИОН И ПО ЕВРА ОД MOZZARTA ЗА ПОМОЋ ЗАЈЕДНИЦИ

ЈЕЗИВА СЦЕНА НА ЗЛАТИБОРУ! Девојка пала са квада па је возило прешло преко младића - хитно превезен у болницу (ВИДЕО)

ЈЕЗИВА СЦЕНА НА ЗЛАТИБОРУ! Девојка пала са квада па је возило прешло преко младића - хитно превезен у болницу (ВИДЕО)

ОД НАВИЈАЧА ДО КОЉАЧА! Рађање монструозног клана - успон и пад Вељка Беливука

ОД НАВИЈАЧА ДО КОЉАЧА! Рађање монструозног клана - успон и пад Вељка Беливука

Да подсетимо, манекенка је кренула на састанак са клијентом на који никада није стигла. У једној улици пронађене су њене сандале у канти за смеће, кључеви у улици Кингсфорд, а дневник и футрола пејџера у олуку. Портал подсећа да је 1999. године вођена истрага, а да су Станојевић и Кинг негирали да имају сазнања о Балман, као и умешаност у нестанак.

- Неко зна шта се десило. Урадила сам све да помогнем у истрази, предала сам све њене податке, имена клијената полицији и упутила их са киме да причају. Именовала сам две њене другарице, као и лекара са којим се у то време дружила. Њих четворо су сваке ноћи излазили у исти клуб - испричала је Кинг:

- Једна од девојака после нестанка је отишла у Њујорк и није се никада вратила. Друго двоје нису испитивани.

Детаљи хапшења

Аладинова пећина, плантажа марихуане, лукс роба

Србин Зоран Станојевић (63) ухапшен је у Сиднеју, након што је аустралијска полиција поново отворила истрагу о нестанку Ревел Балмен, манекенке којој се сваки траг изгубио још 1994., када је имала 22 године. Како преносе медији, осим Станојевићу лисице су стављене још четворици мушкараца старости између 50 и 65 година, али се они званично још увек не сумњиче за убиство жене, која је, како наводе радила у ескорт агенцији Зорана Станојевића у време када је нестала.

- Ухапшени за сада нису осумњичени за убиство, али је током претреса пронађена лабораторија за узгој марихуане, 102 стабљике ове биљке као и осам килограма ове дроге. Процењена вредност заплењеног канабиса је већа од 400.000 долара - саопштила је полиција.

Током претреса, како је открио главни инспектор, откривена је и "Аладинова пећина", у којој је криминална група крила украдену луксузну робу, укључујући дизајнерске ташне, одећу, ципеле и сатове, као и врхунска вина и жестока пића.

 Џејн Кинг објаснила је да је Ревел у агенцији радила под разним именима.

- Представљала се као Рејчел, Моник и Миша. Наплаћивала је 250 долара по сату. Тада нисмо имали мобилне телефоне, комуницирали смо преко фиксниг и пејџера. Правило је, како каже, било да се девојке јављају пре и после посла, а она лично звала је хотеле и проверавала да ли пријављена имена постоје на списку гостију хотела.

Džejn King
Џејн Кинг / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Jane Кинг

- Зоран је возио пратњу до хотела и назад - открила је Џејн.

Према подацима мртвозорника, Балман је звала Џејн уочи последње смене и рекла да је доступна за нове клијенте.

- Речено јој је да има састанак у 16х са Гавином Самером, сурфером. Након тога је требало да се види са двојицом Зоранових пријатеља. Јавила се пре састанка са сурфером и рекла да је у његовој кући, а у 17.50 јавила да креће - пише портал:

- Међутим, сурфер је навео полицији да се договорио с њом да остане дуже за кеш. Наводно, после сат времена је одвезао у паб у Кингсфорду и последњи пут ју је видео када је изашла из аута и отишла ка задњем улазу хотела.

Пријавила нестанак

Звала сам полицију дан касније

Џејн Кинг тврди да је следећег дана пријавила нестанак Балманове.

- Њени пријатељи су јавили да није дошла кући, па сам позвала полицију и испричала да је нешто пошло наопако. Она је била самоуверена и расположена девојка, била је узбуђена због пута у иностранство. Имала је циљ и радила све да га испуни.