Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МАРИЈУ (25) ПОКОСИО ПИЈАН ВОЗАЧ НА 500 МЕТАРА ОД КУЋЕ! Родитељи очајни: Камо среће да се нама десило, а она да је жива (ФОТО)

31.12.2021. 14:55
Marija Šulović
Марија Шуловић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Marija Шуловић

Игор С. се у току поступка брани са слободе.

- Моје срце је пуно бола. Ја знам да овај човек и да добије доживотну робију, мени то ништа не значи, моје дете мени никада неће да се врати. Марија је са својих 25 година било дете за пример, не зато што је моја ћерка, него што је и током студија радила и по два посла јер није желела да зависи од нас као родитеља. Девојка која не само што је за себе могла да уради нешто, него и за ову државу и ово друштво.

Овим речима почиње болну исповест Жаклина Шуловић, мајка Марије Шуловић (25) из Ниша, коју је 31. децембра 2020. године на 500 метара од куће покосио пијани возач "мазде" Игор С. (39), а која је 22.марта преминула у Београду у току опоравка од тешких повреда.

"ТАЈ СКОТ ЈЕ УБИО ДВОЈЕ ДЕЦЕ И ЖЕНУ" Огласио се Вулин о језивом злочину у Сомбору - најавио промену казнене политике

"ТАЈ СКОТ ЈЕ УБИО ДВОЈЕ ДЕЦЕ И ЖЕНУ" Огласио се Вулин о језивом злочину у Сомбору - најавио промену казнене политике

ТРАГЕДИЈА! Настрадао мушкарац у ПОЖАРУ у Бајмоку - увиђај у току

ТРАГЕДИЈА! Настрадао мушкарац у ПОЖАРУ у Бајмоку - увиђај у току

ИЗА ЊЕГА СУ ОСТАЛИ ЏИП И МИСТЕРИЈА КОЈА ТРАЈЕ 24 ГОДИНЕ! Прича о Воји је прича о почетку клана "Америка" (ВИДЕО)

ИЗА ЊЕГА СУ ОСТАЛИ ЏИП И МИСТЕРИЈА КОЈА ТРАЈЕ 24 ГОДИНЕ! Прича о Воји је прича о почетку клана "Америка" (ВИДЕО)

Преткривични поступак против возача био је прво покренут пред Основним јавним тужилаштвом у Нишу али је после пристизања резултата обдукције, како се сазнаје, Више јавно тужилаштво у Нишу 13. децембра донело наредбу о покретању истраге против Игора С. због сумње да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које се може изрећи казна од две до 12 година затвора.

- Наша Марија није ни прва ни задња која ће тако да страда и мислим да казна за те возаче морају да буду веће. То је убиство за мене. Свесно, јер особе које у алкохолисаном стању седну у аутомобил и ударе недужну особу, свесни су били да могу неког да убију. Казне би морале итекако да буду веће а као и начин њиховог издржавања у затвору. Да не буду у неком делу за "слободњаке", већ да то буде баш прави затвор, да не буде "одлежим пола казне и изађем и ја сам одужио дуг према држави". И плус да казна за вожњу у пијаном стању буде јако велика. Да се неко добро размисли пре него што седене пијан за волан, а не да суду адвокати траже олакшавајуће околности да би казна била што мања. То све би могло да спаси много живота. Не би спасило 100 одсто, јер ће и даље бити бахатих возача јер има људи без мозга, али ће добар део да размисли да ли ће сести за волан - каже Жаклина.

Маријин отац Небојша каже да се удес у којем је Марија задобила стравичне повреде десио на 500 метара од њхове куће 31. децембра прошле године.

- Само што смо дошли са посла, изашли смо да прошетамо мало, увече је требало да иде са другарицом на дочек. И на од 500 метара од куће је налетео колима на њу... Марија је задобила толико тешке повреде да једноставно једва да је била жива. Толико је била повређена. Имала је повреде мозга, крварење у можданом стубу, нису могли никакве интервенције да раде и то је било најгоре. Првих 15 дана, налази на скенерима су били страшни. Причамо о повредама главе а да не причамо о осталим повредама које је задобила: повреде карлице, преломе рамена, руку и ногу. То су касније санирали, кренуо је опоравак на боље. И после три месеца, када су сви мислили да је најгоре прошло, када је почела да се опоравља, изненада је преминула.

Смрт повезана са повредама

Небојша каже да је њена смрт у болници, три месеца касније, несумњиво повезана са повредама задобијеним у несрећи.

- Не знам шта се десило... Дете је било живо, здраво и право, имала је 24 године када се десио удес, никада пре није боловала. Било шта да се десило, проузрокавао је удес. Да ли се неки тромб откачио, или шта год да се десило, последица је удеса. Ван памети би било да неко каже да нема везе са удесом - каже Небојша. Он сматра да би возач требало да добије максималну казну превиђену законом али и да би морало да се казнена политика поштри.

- И те казне које су предвиђене не досуђују се јер адвокати налазе неке олакшавајуће околности. Такве пресуде треба да буду пример за друге возаче, да имају на уму да не могу бахато да се понашају када седну за волан, због друге деце. Камо среће да се мени десило а да је Марија жива - каже Небојша.

Покосио Марију са 1,4 промила акохола у крви

Како се већ писало, несрећа у којој је Марија Шуловић тешко повређена, десила се 31. децембра 2020.године око 17.30 часова на раскрсници улица Доњовлашке и Миодрага Петровића Чкаље у Нишу. Возач Игор С. (39) из Ниша, према првим налазима имао је у крви 1,4 промила алкохола. Након смрти Марије, случај је преузело Више јавно тужилаштво које је 13.децембра донело наредбу о спровођењу истраге против Игора С. Како је потврђено у Вишем јавном тужилаштву у Нишу у току је саобраћајно вештачење и вештачење количине алкохола коју је у крви имао возач.

Игор С. се у току поступка брани са слободе.