Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАРЈАНОВИЋ НАПАО БИВШЕГ ИНСПЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ! Обрт у случају убијене певачице - кључни докази ПОЉУЉАНИ

23.12.2021. 22:38
Пише:
Србија Данас/Информер
Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Фото: Србија Данас/ТВ Пинк Принстсцреен

Прошло је време тих који су батинама од невиних људи изнуђивали признања, поручује за Информер Зоран Марјановић, оптужен да је 2. априла 2016. убио супругу Јелену на насипу у Борчи.

- Људи, нисам убица, нити наркоман, али нажалост моју истину годинама нико није желео да чује. Оптужбе које је један бивши полицајац у уторак јавно изнео о мени, да сам убица и наркоман, страшна су лаж и треба да га је срамота, додао је Марјановић.

ЕВО ШТА ЈЕ КОЧИЛО ИСТРАГУ У УПРАВИ ЦАРИНА! Наставља се прикупљање доказа - ово се ставља на терет Радуловићевој

ЕВО ШТА ЈЕ КОЧИЛО ИСТРАГУ У УПРАВИ ЦАРИНА! Наставља се прикупљање доказа - ово се ставља на терет Радуловићевој

ЗАСПАЛИ СУ, А СВЕЋА ЈЕ ОСТАЛА ДА ГОРИ: У кући је у том тренутку било деветоро деце - стравични детаљи пожара код Житорађе

ЗАСПАЛИ СУ, А СВЕЋА ЈЕ ОСТАЛА ДА ГОРИ: У кући је у том тренутку било деветоро деце - стравични детаљи пожара код Житорађе

"УДАРАО СЕ У ГЛАВУ, ТЕШИО МЕНЕ ЈАДНУ, А УБИО МИ ЈЕ ДЕЦУ" Срцепарајућа сцена - мајка убијеног Ђокића сломила се пред судијом

"УДАРАО СЕ У ГЛАВУ, ТЕШИО МЕНЕ ЈАДНУ, А УБИО МИ ЈЕ ДЕЦУ" Срцепарајућа сцена - мајка убијеног Ђокића сломила се пред судијом

Марјановић је, иначе, прекјуче на суду понудио четири нова доказа да није убио супругу. Међутим, баш у време док је Зоран у суду предлагао да се ти докази уврсте у списе, Жарко Поповић Поп, некадашњи шеф Одељења за крвне деликте у београдској полицији, у емисији на ТВ Хепи тврдио је да је Марјановић наркоман и да је 99,9 одсто сигуран да је Зоран убица.

- Марјановић је склон конзумирању наркотика. Имам дилера који му продаје дрогу и то није ништа ново... - изјавио је Поповић, и додао:

- Са 99,9 одсто сигурности могу да кажем да је Зоран убио Јелену и лично не верујем да је она насмрт претучена у каналу код насипа у Борчи. Ми не знамо тачно место где је заиста убијена. Зоран је мртву Јелену донео на насип и ту ју је бацио у канал. Када је то урадио, њој је спала патика. И ону плаву дуксерицу нађену поред канала Зоран је накнадно донео и тамо бацио. Друго, нигде око канала нема трагова њених патика. Блато је било свуда около, а патика чиста. На чарапи на њеној нози такође није било блата...

zoran-marjanovic
зоран-марјановиц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Марјановића су погодиле ове Поповићеве тврдње.

- Никада у животу ниједну врсту дроге нисам пробао и не подносим наркомане. А срамота је за српску полицију да у медијима има простора човек попут "цењеног" господина Попа. Све клевете и контрадикторности које је изрекао лако су проверљиве у списима предмета који су сачињени у фази предистражног и истражног поступка. Народ треба да заволи своју полицију и да јој верује. Имамо доста интелигентних и талентованих инспектора и полицајаца, али је страшно да нашу полицију представља један овакав човек. Да се ја питам, по његовим менталним способностима могао би евентуално да добије посао у неком луна-парку, да продаје жетоне и семенке! И замолио бих га, овако људски, да се не бламира. Прошло је време тих безмозгана, који бију и покушавају да измаме од невиних људи признање како би доказали да су ефикасни - поручио је Марјановић.

Пољуљани докази

Пред Вишим судом у Београду суђење Марјановићу улази у завршну фазу. Општи је утисак да су кључни докази тужилаштва против њега озбиљно пољуљани.

Вештаци за анализу земљишта нису могли са сигурношћу да потврде да ли блато са Зоранове одеће потиче баш из канала где је нађено Јеленино тело. Осим тога, стручни саветник одбране такође је оспорио да је Зоран у време злочина намерно угасио мобилни телефон. 

Pop, analitičak
Поп, аналитичак / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Нови докази изазвали полемику у јавности

Зоран Марјановић је преко браниоца прекјуче у суду предложио да се у доказе уврсте телефонски позиви на којима се чује како он 2. априла 2016, око 17.30, полицији пријављује нестанак супруге. Такође, тражио је да се прегледа емисија "Гранд магазина" из 2015. у којој је Јелена, иначе певачица народне музике, причала о великој љубави са Зораном, описујући их као "нокат и месо". Предложио је и извештај о трагу обуће у блату који је пронађен поред канала у ком је 3. априла 2016. пронађено Јеленино тело. Тај траг обуће, наводно, по величини и облику не одговара Зорановој обући. Поред тога, одбрана је понудила и фотографију на којој се види како је Јелена имала повреду руке пре убиства, као доказ да се њена крв због тога нашла на задњем седишту Марјановићевог аутомобила "мерцедес".

Иначе, велика полемика у јавности уследила је након што су објављена два снимка разговора Марјановића са полицијом, у којима он пријављује нестанак супруге 2. априла 2016. на насипу у Борчи. Док једни сматрају да је МУП направио пропуст и да је његова пријава схваћена неозбиљно, други мисле да је он све то добро испланирао и припремао терен за будућу одбрану.