Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТИМАЛИ И УБИЈАЛИ КО ЈЕ ШТА СТИГАО! ГНУСНИ ЗЛОЧИНИ ВЕЉЕ И ЕКИПЕ: Сумња се да су ликвидирали Страхињу Белошевца

09.02.2021. 07:24
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: е-стоцк/Часлав Вукојичић - Србија Данас/Саша Џамбић

Ј. М. каже да се Страхињи Белошевцу (31) траг изгубио још у јулу прошле године, као и да верује да је и он жртва криминалне групе Веље Невоље и Марка Миљковића Марета

Списак смрти Вељка Беливука и његове криминалне групе подугачак је. Осим убиства тројице мушкараца, Горана Величковића Гоксија, Милана Љепоје и Здравка Радојевића, сумња се да овај клан стоји и иза нестанка још најмање десет особа из криминалног миљеа.

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ ПОМАГАО ВЕЉИ НЕВОЉИ: Познат индентитет ухапшеног начелника

ОТКРИВЕНО КО ЈЕ ПОМАГАО ВЕЉИ НЕВОЉИ: Познат индентитет ухапшеног начелника

ПОЛИЦАЈЦИ УКЛАЊАЛИ ДОКАЗЕ? Испливали детаљи хапшења органа реда који су ПОМАГАЛИ ВЕЉИ НЕВОЉИ

ПОЛИЦАЈЦИ УКЛАЊАЛИ ДОКАЗЕ? Испливали детаљи хапшења органа реда који су ПОМАГАЛИ ВЕЉИ НЕВОЉИ

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ НАКОН ХАПШЕЊА ВЕЉИНЕ ГРУПЕ: Погледајте како је Беливук зарађивао новац!

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ НАКОН ХАПШЕЊА ВЕЉИНЕ ГРУПЕ: Погледајте како је Беливук зарађивао новац!

Богдан Пушић, начелник УКП, прочитао је прексиноћ у емисији на Пинку имена 10 мушкараца за које се сумња да су жртве Беливукове екипе, а за које се претпоставља да више нису међу живима.

Ни жив, ни мртав

Да Величковић, Љепоја и Радојевић нису једини који су главом платили сукоб са Вељом Невољом, каже и Ј. М., блиска рођака Страхиње Белошевца (31) из околине Аранђеловца, коме се траг изгубио 12. јула 2020. Име рођаке познато је редакцији, али због њене безбедности нећемо га објавити.

- Знамо да је Страхиња био нарко-дилер, а већ седам месеци га нема ни живог, ни мртвог. Када се у медијима појавила прича о хапшењу Беливука и Марка Миљковића Марета, јавила нам се основана сумња да је и наш Страхиња њихова жртва, а и пре тога су до нас долазиле сличне приче - почиње Ј. М.

Она каже да је Белошевац кобног дана изашао из куће око седам сати ујутру, да је девојци рекао да иде да заврши нешто до града.

- Иначе је увек спавао до подне, добили смо информацију да је ушао у аутомобил који га је чекао испред куће, а мобилни телефон му је последњи пут лоциран у Београду. Нестао је по рецепту других жртава клана, буквално на идентичан начин, и шта друго да помислим - каже извор.

Да нестанак овог нарко-дилера има везе са Беливуком и Миљковићем, како каже, подгрејало је и сазнање да је Беливук ухапшен на Руднику, где је имао штек-викендицу.

- И наша породица има викендицу на тој планини, а Страхиња је често тамо одлазио. Такође, након што је нестао пронашли смо његов други телефон, сакривен у ормару, као и картицу. Ту је било много бројева који нису меморисани, али и име Маре. Тај Маре и Страхиња су размењивали поруке о "роби". У некима пише: "Роба је стигла", "Роба је супер квалитета". Видевши да је Марко Миљковић Маре ухапшен, помислили смо да је баш он тај Маре с којим се Страхиња дописивао - каже Ј. М. и додаје да јој све личи на то да је и Белошевић негде убијен.

Јак друг из Београда

- Превише је сличности, Рудник, Маре, дрога, нестанци... - додаје Ј. М.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Рођака несталог Белошевца каже да је он почео да дилује дрогу још као тинејџер.

- Не могу да кажем да је био цвеће. Једно време је престао са тим мутним пословима, али је пре око две године опет ушао у све то, много је зарађивао. Посао му је застао кад је почела корона. Мало пре нестанка причао је да планира да иде за Београд јер има много јаког друга који у главном граду зида зграде - каже рођака.

Како је објаснила, огорчени су и на рад инспектора који је водио Страхињин случај.

- Ко да их није интересовало да се нестанак реши. Мајка је носила телефон, али је инспектор, наводно, рекао да то није битно. Немогуће је да се човек тако изгуби без трага и гласа у 21. веку. А сад кад сам чула да су они имали и своје људе у полицији, ништа ме не чуди - уверена је рођака.

Мистерија нестанка фитнес инструктора

Нема ни тренера бивше жене вође шкаљарског клана

Међу несталим мушкарцима, о чијој се судбини месецима ништа не зна, јесте и Јово Кецман, фитнес инструктор из Београда. Њему се траг изгубио 24. септембра 2020, када је у Малом Мокром Лугу ушао у један аутомобил. Кецманов отац је раније за Курир рекао да је његов син 24. септембра из куће изашао са 16.000 евра у џепу, као и да су подизали кредит како би набавили тај новац. Међутим, отац није знао да каже за шта је његовом сину требало толико пара. Интересантно је и то да је Јово Кецман био тренер манекенки Дејани Живковић, бившој невенчаној супрузи Јована Вукотића, бившег вође шкаљарског клана.

- Дејана је вежбала код Кецмана у теретани, о чему сведоче и видео-снимци на друштвеним мрежама, у којима га она назива најбољим тренером - каже извор.

Окренули леђа шефу

Нуде се за сведоке-сараднике

Неколико ухапшених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука нуди сарадњу Тужилаштву за организовани криминал и спремни су да детаљно признању злочине и открију улогу свих чланова у замену за бољи статус. За сведока-сарадника, како наш извор открива, први се пријавио припадник банде који није из Београда.

- Очекује се да поједини припадници Беливукове групе добију статус сведока-сарадника, који се углавном примењује за тешка кривична дела, за која се ова група и терети, а међу којима су тешко убиство, отмице, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога - објашњава за Курир председник Удружења судија и тужилаца Србије Ненад Стефановић. Према његовим речима, овај статус не може добити организатор криминалне групе. Уколико суд прихвати споразум, могу да буду примењене одредбе Закона о програму заштите сарадника, који уређује услове и поступак за пружање заштите и помоћи сведоцима-сарадницима и њиховим породицама.

Потенцијалне жртве клана

Страхиња Марковић (22)

Јово Кецман (51)

Лазар Вукићевић (31)

Вукашин Кошовић (21)

Филип Марјановић (23)

Љубомир Лаиновић (25)

Дарио Ђорђевић (23)

Александар Григоријевић (42)

Горан Михајловић (23)

Дамир Хоџић (23)

Адис Спахић (33)