Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАСАКР КОЈИ ЈЕ ЛЕСКОВАЦ ЗАВИО У ЦРНО! Гледао како му син СЕКИРОМ УБИЈА ћерке и нерођено унуче - ни њему није било спаса

17.04.2023. 18:54
Пише:
Србија Данас/ А. Ј.
Leskovac
Лесковац / Извор: Фото: Србија Данас/Фацебоок

Злочин какав се не памти.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

У кући у центру Лесковца, у улици Ратка Павловића, 10. маја 2020. године око 14.45 часова пронађена су четири тела: једног мушкарца, његове супруге и две ћерке старе 19 и 12 година. Истог дана је приведен Милош Илић (22) који је осумњичен да је из за сада непознатог разлога извршио злочин.

МОНСТРУОЗНО Владан из Барајева силовао ташту на Ускрс звоном за шурење свиња и то док му је жена са бебом била у болници

МОНСТРУОЗНО Владан из Барајева силовао ташту на Ускрс звоном за шурење свиња и то док му је жена са бебом била у болници

УЖАС НА ВЕЛИКИ ПЕТАК, КЛАДОВО ЗАВИЈЕНО У ЦРНО: Пресудио бившој девојци на најмонструознији начин, зет затекао ХОРОР сцену у стану (ФОТО)

УЖАС НА ВЕЛИКИ ПЕТАК, КЛАДОВО ЗАВИЈЕНО У ЦРНО: Пресудио бившој девојци на најмонструознији начин, зет затекао ХОРОР сцену у стану (ФОТО)

"УБИО САМ ТИ БРАТА И СИНА, ЗА СВЕ СИ ТИ КРИВА" Божидар починио крвави масакр у Баричу - бизаран детаљ ПРЕ ЗЛОЧИНА изазива ЈЕЗУ (ВИДЕО)

"УБИО САМ ТИ БРАТА И СИНА, ЗА СВЕ СИ ТИ КРИВА" Божидар починио крвави масакр у Баричу - бизаран детаљ ПРЕ ЗЛОЧИНА изазива ЈЕЗУ (ВИДЕО)

Убијени су Предраг (45), његова ванбрачна супруга Данијела Р (43) и њена ћерка Сара (12), као и Предрагова ћерка Ана (19) која је била у поодмаклој трудноћи, тачније у осмом месецу. Смрт је избегао једино Милошев млађи брат (15) јер у том тренутку није био код куће.

Први резултати истраге показали су да се Милош посвађао са оцем око новца - како му није дао, младић је посегнуо за секиром. Насрнуо је прво на маћеху, невенчану супругу његовог оца, коју није подносио. Затим је убио полусестру, сестру, па оца. 

Leskovac
Лесковац / Извор: Фото: Facebook

Полиција је затекла језив призор. Сви чланови породице били су штићеници Центра за социјалну заштиту и сви имају благи степен ретардираности, пренео је тада ТВ Пинк. Комшије су објасниле да се породица ту недавно доселила, да је убијени мушкарац био фин и да је радио као чувар на градилишту. 

- Кад смо видели колико су полицајци били потресени када су изашли, све нам је било јасно - рекао је комшија.

Четири тела, од којих је једно дете старо само 12 година, била су у локвама крви, измасакрирана. Постало је још страшније кад су видели да је једна жртва трудна, и то у поодмаклој трудноћи, јер јој се стомак видео - открио је саговорник Курира детаље из истраге.

Leskovac
Лесковац / Извор: Фото: Facebook

Милош је признао полицајцима да је породицу побио "јер га је изнервирала маћеха, са којом је био у лошим односима, али и отац, који није желео да му да новац за цигарете и излазак".

Када су сви заспали, Милош је узео секиру и њоме прво искасапио маћеху у кревету. Тада су се пробудили Сара, Ана и Предраг, али Милош је насрнуо и на њих. Убио је сестре и на крају оца. Предраг се бранио, али није успео да савлада сина. Гледао је како му убија ћерке и нерођено унуче, није могао да им помогне јер је Милош био као разјарена звер, као да је добио неку надљудску снагу.

Miloš Ilić
Милош Илић / Извор: Фото: Facebook

Након злочина рођаци су кренули да износе информације о породици. Да су били на рубу егзистенције, али и открили однос Милоша и његове маћехе:

- Милош, који одмалена има психичке проблеме, није се добро слагао са Данијелом. Патолошки ју је мрзео, говорио је да се она према њему понашао као зла маћеха, да му узима новац и да више воли своју децу из првог брака, те да све њима даје и помаже им. Говорио је како Данијела не воли ни њега, ни сестру Ану. Нетрпељивост према маћехи постала је још гора када се родила Сара. Однос им је био катастрофалан - каже један рођак.

Leskovac
Лесковац / Извор: Фото: Facebook

Комшија породице говорио је и да нема оправдања за оно што је Милош учинио, али да је истина да га је маћеха малтретирала годинама.

Милоша је тукла копривом и стављала му трње у панталоне. Није штедела ни Ану - каже мештанин села Границе.

Милошу је одређен притвор од 30 дана, а на саслушању је заћутао, правдајући се лошим психичким стањем. 

Полицијска управа у Лесковцу је саопштила да се осумњиченом младићу на терет ставља тешко убиство за које је запрећена казна од 40 година затвора. Међутим, наглашено је - уколико психијатријско вештачење потврди да је злочин извршио у неурачунљивом стању, Милошу се неће судити, већ ће му се изрећи мера обавезног чувања и лечења у психијатријској установи, која може трајати доживотно.

Милош Илић (21) правоснажно је осуђен на 20 година затвора због тешког убиства четворо чланова своје породице. На тај начин Апелациони суд у Нишу потврдио је пресуду лесковачког Вишег суда од 19. марта ове године на коју се његов бранилац жалио.

- Првостепеном пресудом оптуженом је изречена максимална казна за кривично дело тешко убиство имајући у виду одредбу члана 44 а којом је прописано да доживотни завор не може да се изрекне лицу које у време извршења кривичног дела није навршило 21. годину живота. Истовремено, притвор му је продужен до правоснажности пресуде. На првостепену одлуку жалбу је поднео бранилац окривљеног по службеног дужности али је Апелациони суд одбио и првостепену пресуду потврдио. Након правоснажности пресуде, осуђени је упућен на извршење казне затвора где се и у овом моменту налази - наведено је у саопштењу лесковачког Вишег суда.

У јулу ове године Милош је решио да се јави из затвора. Он је послао писмо својој баки Миланки и деки Миши.

Деди Милошу и баби Миланки пуно поздрава и здравља, жели вам унук Милош из КПЗ Ниш. Деда ја сам добро и некако се уклапам у ово друштво, са здрављем сам добро, а могу да се похвалим да сам почео да радим, на делу где се мотају жице. Деда, много ми је жао што се ово десило, зато желим да сте ми ви живи и здрави. Деда да поздравиш стрица, стрину и сестре. Пуно вас волим - написао је он.

Бака и дека кажу да ово писмо чувају са свим породичним фотографијама и сваки дан жале што су им, прво снаја Данијела, а онда унук Милош, одузели најмилије, пренео је 24седам.