Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАСАКР КОД ЈАБУКОВЦА: Оптужена је за учешће у језивом четвороструком УБИСТВУ, а суђење још увек чека на СЛОБОДИ

22.09.2020. 23:34
Пише:
Србија Данас/Блиц
Jabukovac
Јабуковац / Извор: Фото: Друштвене мреже

Виши суд у Неготину одбио је други пут да одреди притвор Маји Бађукић (26), оптуженој да је 2019. године учествовала у четвороструком убиству породице из Јабуковца

Виши суд у Неготину одбио је други пут да одреди притвор Маји Бађукић (26), оптуженој да је 2019. године учествовала у четвороструком убиству породице из Јабуковца.

Денвер узвраћа ударац - Подржи Јокића и друштво уз 1.000 РСД бонуса и то БЕЗ УСЛОВА

Денвер узвраћа ударац - Подржи Јокића и друштво уз 1.000 РСД бонуса и то БЕЗ УСЛОВА

ЈОВАН БЕЖАО ВУКУЋИ КРВАВУ НОГУ, А ОНДА ГА ЈЕ РАДЕ СТИГАО! Почело суђење: Због међе избо комшију чак 18 пута

ЈОВАН БЕЖАО ВУКУЋИ КРВАВУ НОГУ, А ОНДА ГА ЈЕ РАДЕ СТИГАО! Почело суђење: Због међе избо комшију чак 18 пута

ОБРТ У СЛУЧАЈУ СТОЈАНОВИЋА! ПОСЛЕ РАСПИСИВАЊА ПОТЕРНИЦЕ: Осумњичени за убиство Страхиње није у БиХ?

ОБРТ У СЛУЧАЈУ СТОЈАНОВИЋА! ПОСЛЕ РАСПИСИВАЊА ПОТЕРНИЦЕ: Осумњичени за убиство Страхиње није у БиХ?

Већ готово два месеца траје натезање између Вишег суда и Вишег тужилаштва у Неготину у случају четвороструког убиства које се догодило у августу прошле године у засеоку Веља Вратна, недалеко од Јабуковца, где су хицима из пушке убијени Раја Казимировић (72), његова мајка Драгица (93), сестра Љубинка Оприкић (76) и сестричина Драгана Јозељић (53).

Истрага

Наиме, након што је коначно завршена истрага у случају овог убиства која се води против Давора Пернића, у допуњеној оптужници коју је тужилаштво у Неготину поднело суду нашло се још једно име - Маја Бађукић (26).

Ову девојка, још од хапшења Пернића, помињала се као осумњичена за убиство (Пернић је у истрази указивао на њу), међутим услед недостатка доказа у првој оптужници она се није нашла. Па ипак, допуњена истрага, вештачења која су обављена, као и Пернићев исказ дат на саслушању, били су довољни да се створи оправдана сумња да је она пуцала у Драгану Јозељић, те и да је заједно са Пернићем убила Рају Казимировића.

Допуна оптужнице

Допуњеном оптужницом Више тужилаштво у Неготину суду је тражило да јој одреди притвор због узнемирења јавности. Као образложење тужилаштво је навело да је окривљена својим поступцима у претходном периоду, али и оним који могу да уследе, утицала на јавност.

- Она је често излазила у медије где је говорила о истрази и тако је утицала на јавност. Такође, њене изјаве у којима прича о својој невиности у овом случају могу да утичу на суд и доношење одлуке - каже извор упознат са случајем.

Одбијање притвора

Међутим, суд је овај предлог одбио и као образложење навео "да је окривљена раније била у притвору због сумњи за исто дело, а да је на предлог тужилаштва пуштена из њега".

Тужилаштво се жалило Апелационом суду, које је жалбу усвојио и наложио поступајућем да поново покрене поступак и размотри разлоге због којих се тражи да јој се поново одреди притвор.

- У новој одлуци суд је практично преписао своју претходну одлуку иако је Бађукићева током истраге пуштена из притвора, јер у том тренутку није било доказа против ње. Међутим, како су докази прикупљени и она се нашла на новој оптужници, затражено је да се поново нађе иза решетака - наводи извор.

Убиство

Подсетимо, стравичан масакр у којем су убијени чланови породице Казимировић догодио се 9. августа 2019. године.

Осим што се сумњало да је Раја убијен због пара, све је указивало да је неко из Јабуковца повезан са злочином.

Директно као убица или посредно, као типер.

Сам начин како су убијене жртве указивао је и на то да убица има искуства у руковању оружјем. Све ово је сузило круг осумњичених, а материјални докази су указалио да је мештанин Давор Пернић повезан са злочином и 25. августа ухапшен је.

Признао је злочин, прецизирајући да је жртве убио 7. августа око 11 сати, а чак је показао и где је на очевом имању закопао арсенал оружја - "шкорпион", ловачку пушку и пиштољ.

Пролазио је први месец његовог притвора, и када се таман поверовало да је на тужилаштву да већ полако спрема оптужницу против њега, Пернић је променио исказ и са злочином повезао Мају Бађукић, са којом је раније био у емотивној вези. Тврдио је да је она учествовала у злочину 7. августа, али не пре подне, већ у рану зору, као и да га је она наговорила на све.

Одао је ДНК на опушцима

У том моменту, ниједан материјални доказ њу није постављао на место злочина, већ само Пернићев исказ. Била је у притвору три месеца, током којег су и она и Пернић неуропсихијатријски вештачени и утврђено је да нису неурачунљиви. Анализом оружја из којег је, како се верује убијени Раја и његове најближе рођаке, нађени су само Пернићеви биолошки трагови, не и Мајини.

После њеног пуштања из притвора, у непосредној близини места злочина, 30. децембра прошле и 24. јануара ове године, нађени су опушци, а вештачење је показало да је на њима њен ДНК.