Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"МЕЦИ СУ ЛЕТЕЛИ ПОРЕД НАС, ДЕЦА СУ ВРИШТАЛА" Младић повређен у пуцњави у Обреновцу: Циљао је тачно у главу

17.02.2022. 19:08
Пише:
Србија Данас/Блиц
Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

На излог локала у улици Краља Петра у Обреновцу синоћ је испаљено осам хитаца, а породица која је у том тренутку прослављала унутра рођендан каже да не зна чија су били мета и зашто.

Прозори кафића су облепљени фолијама, па су непрозирна и са спољашње и са унутрашње стране. Породица која се налазила унутра тако и није знала шта се испред дешава док нису зачули први пуцањ.

- Синоћ смо се налазили у пријатељевом локалу брат и ја, било је десеторо малолетне деце, фамилија, родбина, славили смо братовој кћеркици рођендан, када је око осам сати неко почео да пуца на нас - каже у својој исповести Александар Т.

СПАС ЗА РОДИТЕЉЕ И ДЕЦУ: Педијатар саветује како да смирите сув, надражајни и исцрпљујући кашаљ!

СПАС ЗА РОДИТЕЉЕ И ДЕЦУ: Педијатар саветује како да смирите сув, надражајни и исцрпљујући кашаљ!

УЖАС У РУМЕНКИ! Представио се као војни полицајац, па пипао малолетнице по интимним деловима

УЖАС У РУМЕНКИ! Представио се као војни полицајац, па пипао малолетнице по интимним деловима

ИЗРЕШЕТАО ЛОКАЛ УСРЕД ДЕЧИЈЕГ РОЂЕНДАНА! Очевици открили ЈЕЗИВЕ детаље напада у Обреновцу

ИЗРЕШЕТАО ЛОКАЛ УСРЕД ДЕЧИЈЕГ РОЂЕНДАНА! Очевици открили ЈЕЗИВЕ детаље напада у Обреновцу

Према његовим речима, у тренутку када је први метак пролетео, налазио се поред излога, практично леђима наслоњен на њега.

- Тачно сам уз излог стајао, снимао сам брата како игра, тад је пролетео метак, брат је видео први пуцањ, почео је да вришти "Сви на под!", скочио сам да заштитим двоје који су стајали такође до прозора, меци су летели поред нас, деца су вриштала - каже саговорник.

Меци су пробили излог и направили материјалну штету, а само пуком срећом нико није теже повређен. Александар је задобио лакше повреде када га је посекло стакло које се сломило.

- Повредио сам ногу када сам пао, стакло ме је исекло, метак ми је и рукав закачио, види се на јакни, али имао сам среће, не знам ни сам како. Ма сви смо имали среће да нико није повређен - каже.

Од комшије који је био очевидац су касније сазнали да се нападач сам налазио у "пежоу" сиве боје, на ком су биле стране регистрационе ознаке.

Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Нисмо очекивали да би ико могао да пуца, славили смо рођендан, не знамо ни који би повод могао да буде. Ми немамо досије, нисмо криминалци, ја сам спортиста, не постоји ниједан разлог зашто би неко желео било кога од нас да повреди или убије - наставља у даху.

Ко је тачно од њих био мета, каже, не зна, али зна да је нападач могао да има информације о томе ко се налази у кафићу, јер се његов брат непосредно пре тога уживо укључио на Фејсбуку. Са друге стране, Александар је навео да је сам већ био на мети у претходном периоду.

- Већ дужи временски период се врше напади на мене и моју пордицу и то раде нека у Обреновцу позната лица, а разлог није никаква дрога или нешто слично, него љубомора и завист. Они су се закачили за нас јер се мој млађи брат експонирао са аутомобилима - наводи и додаје да је све што је до сада рађено његовој пордици схватао као начин за застрашивање.

- Напали су ме кад сам био у ауту са децом, враћали смо се с пута, а други пут су ме напали на пумпи. Док ми је дете било у колима извадили су нож на мене, са десне стране сувозачевог седишта га забили. Њих је тад четворо, петоро изашло, једно лице ми је од њих било познато и ја сам га пријавио полицији. Пар месеци после тога је уследио напад на пумпи, зна се ко ме је тада напао и ти људи су на слободи - прича.

Како објашањава, у два наврата су га нападала различита лица.

- То су били различити људи тад кад сам био са децом и то на пумпи, али они раде за исту криминалну групу, да тако назовем - каже и додаје:

- Размишљао сам да ли су овој синоћној пуцњави претходила ова два напада, да ли су они били упозорење. Али заиста, ја не знам о чему се ради, зашто би неко то нама желео, јер ми, опет каже, немамо везе са криминалом.

Како је очевидац испричао, сумња се да је нападач знао на основу снимка који је Саша Ф, Александров брат и отац девојчице чији је рођендан прослављан, претходно објавио на друштвеним мрежама, тачно знао ко се налази у објекту.

policija
полиција / Извор: Србија Данас

- Имао је 300 гледалаца. Неко ко пуца у том тренутку зна колико је људи унутра, није могао са улице да види, јер су прозори прекривени фолијом, а пуцао је тачно у пределу главе и стомака - рекао је очевидац и додао да су сви меци прошли кроз излог, изузев једног који је завршио у штоку од врата, а да их је укупно било седам или осам.

Саша иначе живи у иностранству, а у Обреновац код породице долази када су празници или рођендани.

Пуцњава се догодила у среду увече око 20 сати, када је мушкарац застао испред кафића и отворио ватру. Након напада се великом брзином удаљио са лица места, а полиција и даље трага за њим.