Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УДАВИО МЛАДУ ДОКТОРКУ, ПА ЦЕЛЕ НОЋИ СЕДЕО ПОРЕД ЊЕНОГ ТЕЛА И ПИО: Деценија од злочина који је ПОТРЕСАО Србију - убица би могао ускоро да буде на слободи?!

18.02.2023. 20:01
Пише:
Србија Данас/Блиц
tragedija na medaku
трагедија на медаку / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Александар Шундић, који је 2013. године убио своју бившу девојку Стелу Гундељ у њеном стану у београдском насељу Медаковић, ускоро би могао да се нађе на слободи.

Наиме, будући да се навршило десет година од стравичног злочина, београдски давитељ или давитељ са Медака, како су медији прозвали Шундића, а који је правоснажно био осуђен на 15 година затвора, с обзиром на то да је одлежао две трећине казне, у наредном периоду могао би да се нађе на слободи.

ЈЕЗИВ ПРИЗОР НА МЕСТУ ПОГИБИЈЕ! Детаљи трагедије код Бачког Петровца - ОВАКО је дошло до судара аутомобила и бициклисте

ЈЕЗИВ ПРИЗОР НА МЕСТУ ПОГИБИЈЕ! Детаљи трагедије код Бачког Петровца - ОВАКО је дошло до судара аутомобила и бициклисте

ЦРНА СУБОТА НА СРПСКИМ ДРУМОВИМА! Још једна ЈЕЗИВА САОБРАЋАЈКА - погинуо мотоциклиста на Ибарској (ФОТО)

ЦРНА СУБОТА НА СРПСКИМ ДРУМОВИМА! Још једна ЈЕЗИВА САОБРАЋАЈКА - погинуо мотоциклиста на Ибарској (ФОТО)

ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА У БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ! Возач "мерцедеса" изгубио контролу и налетео на бициклисту - СТРАДАЛИ НА ЛИЦУ МЕСТА

ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА У БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ! Возач "мерцедеса" изгубио контролу и налетео на бициклисту - СТРАДАЛИ НА ЛИЦУ МЕСТА

Мотив љубомора

Злочин који је тада потресао јавност догодио се 13. фебруара 2013. у њеном стану у београдском насељу Медаковић. Шундић је брутално задавио Стелу, младу докторку зато што није желела да се помири са њим након раскида, а разлог за раскид била је управо његова љубомора, али и то што није могао да се помири са чињеницом да је Стела следећег месеца требало да путује у Њујорк на постдипломске студије.

Последње две недеље, како је Стела причала једној другарици из Старе Пазове са којом је одрасла, Александар је био изузетно нападан. Слао јој је поруке, долазио код ње у стан изазивајући свађу.

- Пре месец дана ми је рекла да су раскинули и да она више не може да се бори са његовом љубомором. Није желео да се помири са тим што је хтела да путује на постдипломске студије у Америку. Рекла ми је да јој шаље поруке, да не може више да му се јавља на телефон и да је све постало пренапорно - рекла је тада Стелина другарица.

На дан злочина, Шундић је мајци Светлани послао поруку "Мајко, волим те", а старијем брату Немањи "Брате мој, волим те највише на свету".

У среду око 10 сати позвао је пријатеља, рекавши му да се посвађао са Стелом и да мисли да је мртва, након чега је побегао.

Покушао самоубиство

- Посвађао сам се са Стелом. Мислим да сам је убио. Хитно дођи у њен стан - спустио је слушалицу након чега је Шундићев пријатељ позвао Хитну помоћ.

Полиција је на позив Хитне помоћи стигла у стан и девојку затекла на поду. На врату су јој били видљиви хематоми, што је потврдило да је убијена.

ubijena
убијена / Извор: Фото: Facebook Printscreen

Након што ју је удавио, он је провео читаву ноћ поред њеног тела, а полиција је поред кревета нашла чашу и флашу вискија, који је Шундић те вечери пио.

Шундић је признао убиство Стеле пошто је ухапшен на крову студентског дома на Карабурми, а када је потписао записник, покушао је да се убије скочивши кроз прозор Палате правде. Тешке је повређен, али није био у животној опасности.

- Нисам хтео да се ово догоди. Свађали смо се, био сам љубоморан. Волео сам је много. Није заслужила да је убијем. Кајем се због свега - рекао је тада Шундић (23), потписао записник, а затим се нагло окренуо и покушао да се убије скоком с другог спрата.

Како је писано током суђења, Виши суд, везан погрешном квалификацијом заменика јавног тужиоца Александре Грбовић, Шундићу за брутално убиство Стеле Гундељ изрекао казну од 15 година затвора.

Упркос бројним чињеницама и пропустима на које је све време суђења подсећала одбрана породице Гундељ, тужилаштво је чврсто остало на становишту да је ломљење девојчиних вратних пршљенова и разарање можданог ткива на поду купатила у којем је прала зубе - обично убиство.

Жалио се па повукао жалбу

Тужилац Александра Грбовић је вишечасовно иживљавање Шундића над Стелом ставила у ранг тренутног убиства извршеног пуцњем из пиштоља, а судском већу Вишег суда везала је руке приморавши судије да свирепог убицу осуде на максимум 15 година затвора.

Такође, како смо писали, од свих просторија у Стелином изнајмљеном стану у насељу Медаковић није сликано једино купатило где је Стела убијена јер тужилац то није тражио. Није саслушан нико од сведока које је предложио адвокат Гундељевих, нити је проверено да ли је у полицији неко одговорио на Стелин позив.

Кад је чуо пресуду, убица Шундић је рекао: „Када бих могао да је вратим, дао бих свој живот за њу!“ То је изгубио из вида кад се жалио на пресуду од 15 година затвора, али жалбу касније повукао, па је пресуда постала правоснажна.