Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Месецима учио путеве и правио тајна скровишта: Овако је Малчански берберин до детаља испланирао отмицу мале Монике!

30.12.2019. 07:28
Пише:
Србија Данас/Блиц
Monika Karimanović
Моника Каримановић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/KS45 Football/Facebook

Потрага за дванаестогодишњом Моником Каримановић коју је отео Нинослав Јовановић, познат као Малчански берберин, трајала је од 20. до 29. децембра, а сазнања у истрази указују да се киднапер месецима добро припремао за отмицу девојчице, али и боравак у шуми, због чега су га мештани околних села, који нису знали ко је он, звали Шумски човек.

Нинослав Јовановић, вишеструки силоватељ повратиник, од лета је време проводио у шумама књажевачког краја, сведоче мештани. Породица је његов нестанак пријавила пре неколико месеци, баш у периоду када су га становници забачених кућа сретали у шумама.

- Питао би их који је најближи пут до неког села, да му покажу пречице. По свему судећи скупљао је информације о терену. Толико су га често виђали да су га прозвали шумским човеком - испричао је један од учесника потраге.

Управо тај вишемесечни боравак у шуми био је значајан за паклени план Малчанског берберина, јер, осим што се упознавао са тереном, имао је довољно времена да припремими потенцијална скровишта.

- Сумња се због тога да је направио места где ће се скривати. Кажу да је изузетно интелигентна особа, још када се узме у обзир припрема, јасно је зашто полиција не може тек тако да га лоцира. Занимљиво је да током тог боравка у шуми уопште није одлазио у продавницу по намирнице, већ се сналазио у природи - објаснио је саговорник.

ЈЕДНОЈ ДОШАО НА ВРАТА, ДРУГУ НАШАО НА УМРЛИЦИ: Ево како је Малчански берберин мамио малолетне жртве!

ЈЕДНОЈ ДОШАО НА ВРАТА, ДРУГУ НАШАО НА УМРЛИЦИ: Ево како је Малчански берберин мамио малолетне жртве!

ЗВЕР ЈЕ НА СЛОБОДИ! НАПАШЋЕ: Алармантно упозорење психотерапеута након проналаска мале Монике

ЗВЕР ЈЕ НА СЛОБОДИ! НАПАШЋЕ: Алармантно упозорење психотерапеута након проналаска мале Монике

МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН ТУКАО ДЕТЕ И ОШИШАО ЈЕ ДО ГЛАВЕ: Моника има модрице и подливе по целом телу!

МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН ТУКАО ДЕТЕ И ОШИШАО ЈЕ ДО ГЛАВЕ: Моника има модрице и подливе по целом телу!

Тезу да је Малчански берберин дужи временски период припремао терен потврђују и трагови које је полиција пронашла током протеклих дана потраге. Тако је најпре пронађена земуница на око 150 метара од Малчанске петље, а у њој, осим девојчициних ствари и слаткиша, нађена је и врећа за спавање.

Један мештанин такође је пријавило да му је између 15. и 17. децембра украдено 240 килограма сушеног меса из викендице код малчанске петље. Светло сумње одмах је пало на Малчанског берберина јер се претпоставља да је остављао залихе хране дуж путање којом бежи од полиције.

Да му крађе нису стране потврдили су мештани књажевачког краја, рекавши да је пре неколико дана на сеоском гробљу одржан парастос, а да је већ сутрадан сва храна нестала. Како је овде реч о малим местима, где се сви познају, одмах је било јасно да је то масло некога са стране. И напуштена кућа у којој су полицајци пронашли Моникину исечену косу, чији је власник Берберинов рођак, била му је позната од раније, а знао је и да у њој, али и околини, не борави нико.

- Знао је да у тој кући нема комшилука и да у кућама које се налазе около људи само периодично долазе. Ово је велико село, али раштркано, ту га данима нико не би приметио - каже извор.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Месецима у којима се кретао у шумама, монструм је утврђивао и у којим кућама по селима нико не борави. Добро је знао куда да бежи и где ће моћи да се сакрије...Две највеће грешке које је направио биле су главни трагови у потрази: у једном делу пута од Малче ка Књажевцу са девојчицом је ишао дуж пруге, па га је један човек приметио, а друга је била када је у селу Миљковац једном мештанину затражио флашу воде "јер му се покварио камион". Девојчица је оба пута виђена са њим.

За Берберином и Моником трагало је више од 600 људи. На терену су били полицајци, ловци, радио аматери, радници нишких фирми за обезбешење, грађани и добровољци, али и забринути родитељи из Београда који су организовано кренули ка сврљишком крају. И деветог дана настављено је чешљање терена, претресене су све куће у селу Сврљишки Миљковац, где је виђен са девојчицом 48 сати после отмице. Поново је прегледан и сваки објекат у Орешцу, где је у једној напуштеној кући нађена и коса мале Монике. И сваки педаљ дворишта, околних њива, шума... Хеликоптери су у ниском лету надгледали тај крај, али тада није било трага који би указао где отмичар крије малолетницу. У потрази су учествовали и пси трагачи.

На иницијативу полиције мештанима је сугерисано да прегледају своје куће и викендице. Приликом претреса викендице мештанин Пасјаче затекао је Монику Каримановић и њеног отмичара који је, угледавши власника викендице, побегао кроз прозор. Тако је Моника Каримановић коначно спасена и колима Хитне помоћи превезена у КБЦ Ниш.

Malčanski berberin
Малчански берберин / Извор: Фото: МУП

Малчански берберин познат је као искусан бегунац. Пре нешто више од десет година на готово исти начин бежао кроз шуме од полиције, након што је напаствовао девојчицу. Тада је показао умеће да опстане у природи, чак и у овако тешким условима какви су ови, мада је полиција тада била у великој предности јер Берберин није био припремљен за бег, пошто је затечен у њиви како напаствује девојчицу.

Моника Каримановић нестала је 20. децембра на путу до школе. Родитељи су истог дана пријавили њен нестанак. Да је њен отмичар Малчански берберин, сазнало се четвртог дана потраге након низа доказа до којих је полиција дошла током истраге.

- Не знам шта бих поручио родитељима мале Монике. И не знам да ли ико зна шта да им каже - изјавио је Слободан Јовановић из Старих Лединаца у данима потраге за малом Моником.

Јовановић је отац девојчице Марије, по којој је и закон добио име, након што ју је 26. јуна 2010, брутално силовао и убио Младен Огулинац, раније осуђиван због сексуалних деликата. После убиства ћерке, која у том моменту није имала ни осам година, Јовановић је енергију усмерио на то да се никоме, никада и нигде више не понови оно што је његова породица преживела.

- Велики број оних који су у регистру педофила су повратници. Сматрам да би регистар требало да буде јаван. Важно је информисати грађане о њима и објављивање регистра сматрам превенцијом злочина. Да не буде још Малчанских берберина. Желим само да ниједан силоватељ повратник не сазна шта значи живети на слободи. Ако је једном учинио, биће спреман кад-тад да то понови - каже Јовановић.

Његову ћеркицу Марију убио је мештанин Младен Огулинац, раније осуђиван због сексуалних деликата. Монструм је прво сексуално злостављао, потом убио и оставио у шипражју, стотинак метара од њене куће. Није дочекао казну за злочин, умро је два месеца касније у притвору, и то на Светог Илију, када је Марија требало да напуни осам година. Монструозност злочина је шокирала целу Србију, али и покренула питање о безбедности деце, као и преблагој казненој политици за педофиле и остале сексуалне преступнике.

Више о отмици Монике Каримановић можете прочитати ОВДЕ. 

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ПРВОГ КОМШИЈЕ МАЛЧАНСКОГ БЕРБЕРИНА: Ево шта је рекао, све је оставио БЕЗ ТЕКСТА!

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ПРВОГ КОМШИЈЕ МАЛЧАНСКОГ БЕРБЕРИНА: Ево шта је рекао, све је оставио БЕЗ ТЕКСТА!

Стефановић открио КАКО ИЗГЛЕДА ПОТЕРА ЗА МАЛЧАНСКИМ БЕРБЕРИНОМ! Полиција не стаје ниједног момента! (ВИДЕО)

Стефановић открио КАКО ИЗГЛЕДА ПОТЕРА ЗА МАЛЧАНСКИМ БЕРБЕРИНОМ! Полиција не стаје ниједног момента! (ВИДЕО)

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Овако је спасена Моника Каримановић!

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Овако је спасена Моника Каримановић!

ОГЛАСИО СЕ МЛАДЕН МИЈАТОВИЋ! Открио како је МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН ДАНАС МУЧИО МАЛУ МОНИКУ!

ОГЛАСИО СЕ МЛАДЕН МИЈАТОВИЋ! Открио како је МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН ДАНАС МУЧИО МАЛУ МОНИКУ!

"Малчански берберин има кастрациони комплекс! НЕЋЕ СЕ ПРЕДАТИ!" Познати криминолог УПОЗОРАВА!

"Малчански берберин има кастрациони комплекс! НЕЋЕ СЕ ПРЕДАТИ!" Познати криминолог УПОЗОРАВА!

ПРЕОКРЕТ! Моника није нађена у ГРОБНИЦИ! У овој кући ју је МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН ДРЖАО заточену! (ФОТО)

ПРЕОКРЕТ! Моника није нађена у ГРОБНИЦИ! У овој кући ју је МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН ДРЖАО заточену! (ФОТО)