Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОКУШАЈ ОБМАНЕ ЈАВНОСТИ? Жена Мике Алексића нуди одговоре на сва питања, осим на она кључна

09.05.2021. 12:47
Пише:
Србија Данас/Блиц
Milena, Iva, Mika
Милена, Ива, Мика / Извор: Фото: Pink.rs/Ilustracija

Мику Алексића званично је за силовање и недозвољене полне радње оптужило седам девојака.

Медијска кампања одбране Мике Алексића настављена је двосатним интервјуом Микине Жене у емисији "Док анђели спавају"

СРПКИЊА (22) У ИТАЛИЈИ КИДНАПОВАНА И ДРЖАНА КАО РОБИЊА: Лажни младожења је намамио преко Фејбсука, проживела пакао

СРПКИЊА (22) У ИТАЛИЈИ КИДНАПОВАНА И ДРЖАНА КАО РОБИЊА: Лажни младожења је намамио преко Фејбсука, проживела пакао

ВЕСТИ О ТЕЛЕГРАМУ ШОКИРАЛЕ ЈАВНОСТ: Мушкарци из Лесковца и Врања размењују интимне слике и снимке бивших девојака

ВЕСТИ О ТЕЛЕГРАМУ ШОКИРАЛЕ ЈАВНОСТ: Мушкарци из Лесковца и Врања размењују интимне слике и снимке бивших девојака

ВОЗИО СА 1,44 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ: Полиција током ноћи имала пуне руке посла - пљуштале казне

ВОЗИО СА 1,44 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ: Полиција током ноћи имала пуне руке посла - пљуштале казне

И у овом интервјуу, као и у претходном у "Вечерњим новостима", Микина жена Биљана Машић је понудила само спекулације, општа места и одговоре на мноштво тривијалних питања. Истовремено није дала вредне одговоре ни на једно од заиста битних питања: како то да чак 7 девојака оптужује Мику за низ силовања или сексуалних злостављања? Откуд више десетина сведока његових наводних насртаја на девојке? Зашто су судски вештаци утврдили да све девојке, које га оптужују, нису склоне лагању? А ако већ и лажу, као што Микина жена тврди, ко је организовао ту "заверу"? С којим мотивом? Како је уопште успео да увеже више од 30 жртава и сведока у заверу ове величине?

На ова питања Микина жена и даље остаје нема. Уместо одговора, у интервјуу смо добили два сата општих места о Микином срцу, духу и души и низ полуинформација и инсинуација на рачун девојака које су оптужиле Мику.

Она је искористила медијски простор да бесрамно пита "шта кога строгост узнемирава", осврћући се на то како су многи описали карактер њеног супруга. На констатације да је многе полазнике вређао, она је оправдала “добронамерном провокацијом”.

У овом интервјуу, који је више деловао као ћаскање две добре пријатељице уз кафу, водитељка је у једном тренутку Мику упоредила са оцем Новака Ђоковића, Срђаном. Уз опаску да Ноле не би био то што јесте да му отац није био строг.

Индикативно је да је Микина жена гостовала баш код Марине Рајевић Савић, која је деценијама била једна од главних промотерки микиног "метода" и култа личности маскираног у школицу глуме. Самозвани учитељ глуме је током низа година често гостовао у емисији Марине Рајевић Савић и добијао најбољу могућу рекламу. То се видело и сада, јер одсуство објективног новинарства није мањкало овој емисији.

Ауторка је чак неколико пута величала оптуженог уз срамне епитете "посебног и харзмитичаног човека". Кључна питања, вазана за силовање гошћи није поставила. Штавише реч "силовање" током читаве емисије није ни употребила, иако је управо то био повод гостовања.

Са друге стране Биљана Машић иронично је говорила о жртвама, које су биле и њена ученице, уз опаску да ОНЕ које су стасавале уз њу зна, а да ОВЕ сада не зна. Заједљивим тоном истакла је како не зна који су мотиви да оптуже њеног супруга, али да верује да су моћни.

Milena Radulović
Милена Радуловић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Већина овог разговора, који се тешко може назвати интервјуом, се сводила на величање школице Мике Алексића, попут добро плаћене рекламе. Микиној супрузи се допало гостовање што је и сама истакла док је оне који су извештавали о делима њеног супруга назвала "огавштине болесних новинарских мозгова".

Подсетимо, о ономе што јој се догодило проговорила је глумица Милена Радуловић:

- Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном. Понављало се, рекла је млада глумица почетком јануара ове године и покренула клупко ужаса које се и даље одмотава.

Мику Алексића званично је за силовање и недозвољене полне радње оптужило седам девојака. Полицији и тужилаштву јавило се још жена које су навеле да су од Алексића преживеле исто. Због застарелости њихових случајева, о којима нису имале храбрости да раније проговоре, оне ће у случају против Алексића бити сведоци, а не оштећене. Више њих јавило се из иностранства и саслушане су преко видео-линка.

Након Милене, јавно је проговорила и млада глумица Ива Илинчић. Најмлађа жртва самопрокламованог учитеља глуме је девојка која је тек недавно постала пунолетна.

Сви су спремни да сведоче у њихову корист, да причају о Алексићевом понашању...

Пре подизања оптужнице против учитеља глуме саслушане су све жртве које су се јавиле, сви сведоци, па чак и терапеут и психолог Милене Радуловић који су последњих година младој глумици помагали да превазиђе трауму коју је доживела. Сведочили су и вештаци који су несумљиво потврдили да су искази саслушаних жртава потпуно валидни, да причају истину о ономе што су доживеле и преживеле.

Комисија вештака неуропсихијатара и психолога донела закључак: Микине жртве говоре ИСТИНУ, ТРПЕЛЕ СУ И ПСИХИЧКУ ПАТЊУ

Вештаци су утврдили и да је Мирослав Мика Алексић у тренутку силовања и сексуалног узнемиравања био урачунљив.

Након прикупљања свих тих сведочења, саслушања и доказа, подигнута је оптужница против Мике Алексића и тада је званично осумњичен за девет кривичних дела, од којих су два силовања, на штету седам оштећених.

Оптужен за девет кривичних дела

Подсетимо, Мирослав Мика Алексић оптужен је за два кривична дела силовања у продуженом трајању, два кривична дела силовања, једно продужено кривично дело недозвољених полних радњи и четири кривична дела дела недозвољених полних радњи, на штету седам оштећених.