Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МИЛЕНА И ИВА ИДУ "ОЧИ У ОЧИ" СА МИКОМ АЛЕКСИЋЕМ: Суђење ће бити отворено за јавност, а зна се и колико може да потраје

09.09.2021. 22:41
Пише:
Србија Данас/Блиц
Mika Aleksić
Мика Алексић / Извор: Фото: Pink.rs/Ilustracija

Огласио се и адвокат оштећених девојака

Учитељ глуме Мирослав Мика Алексић, који је оптужен за четири силовања, о својој кривици изјасниће се у Вишем суду 1. октобра. Он ће на припремном рочишту да одговори на питања да ли је разумео оптужницу и да ли признаје кривицу која му се ставља на терет.

ДВЕ ЖЕНЕ КОЈЕ СУ МУ БИЛЕ БИТНЕ СУ МРТВЕ! Са једном је имао чудан однос - мистерије око Зорана Марјановића

ДВЕ ЖЕНЕ КОЈЕ СУ МУ БИЛЕ БИТНЕ СУ МРТВЕ! Са једном је имао чудан однос - мистерије око Зорана Марјановића

"ДОК СУ ГА ТУКЛИ И ИЖИВЉАВАЛИ СЕ ПУШТАЛИ СУ МУЗИКУ" Исповест кума свирепо убијеног Љубомира чије је тело пронађено у гепеку

"ДОК СУ ГА ТУКЛИ И ИЖИВЉАВАЛИ СЕ ПУШТАЛИ СУ МУЗИКУ" Исповест кума свирепо убијеног Љубомира чије је тело пронађено у гепеку

ТРАГЕДИЈА КОД КРУШЕВЦА: Мушкарац (41) слетео аутомобилом у Јужну Мораву и погинуо

ТРАГЕДИЈА КОД КРУШЕВЦА: Мушкарац (41) слетео аутомобилом у Јужну Мораву и погинуо

- На припремном рочишту биће председник већа суда, тужилац, оптужени са браниоцем и адвокат оштећених. Овог пута није потребно присуство оштећених девојака. Алексић ће 1. октобра бити упитан да ли је разумео оптужницу и да ли се по свим њеним тачкама осећа кривим или не. Да не дође до забуне, он тада неће износити одбрану већ на главном претресу. Иначе, на припремном рочишту тужилац има право да каже да ли је дошао до нових доказа и да их предочи. На припремном рочишту износе се све нове доказне радње - објашњава Југослав Тинтор, адвокат глумица Милене Радуловић и Иве Иличић и додаје да ће, у складу са законом, то рочиште бити затворено за јавност.

Према оптужници, Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Mika Aleksić
Мика Алексић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Studio Б

- Милена Радуловић и Ива Илинчић одлучиле су да њихово сведочење не буде затворено за јавност. Као што су скупиле снаге и храбрости да о свему већ говоре пред тужиоцем, тако ће говорити и пред судом. Наравно, све ово ће поново бити стресно за жртве јер поново проживљавају страхоту која их је задесила. Колико сам обавештен, једино ће малолетна жртва сведочити из посебне просторије. Алексићева одбрана моћи ће нормално да јој поставља питања. За све њих поновно сведочење биће мучно и представљаће терет, али то је потребно да би се правда задовољила. Те девојке показале су своју храброст и спремност да сведоче против Алексића и дају снагу свима онима који се нађу у истој или сличној ситуацији - објашањава Тинтор.

Суђење ће трајати најмање годину и по дана

Према његовим речима и искуству које има у дугогодишњој пракси, мисли да ће суђење Мирославу Алексићу трајати најмање годину и по дана.

- Ово је један од сложенијих предмета. Много је оштећених - тврди Тинтор.

Уколико се докаже кривица, учитељу глуме прети до 15 година затвора.

Иначе, клупко ужаса почело је да се одмотава када је глумица Милена Радуловић открила да ју је силовао учитељ глуме када је имала 17 година. Како је тада испричала, то се није десило само једном. Милена Радуловић испричала је да су она и неколико девојака, од којих су неке малолетне, пријавиле полицији да их је силовао или сексуално узнемиравао.

Milena Radulović
Милена Радуловић / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/mileena_radulovic

- Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном. Понављало се - испричала раније је Милена Радуловић.

Након ње, још једна млада глумица, Ива Илинчић, сведочила је о свом страшном искуству. Како је рекла, она није била силована, али ју је Алексић сексуално злостављао. Шест година она је о томе ћутала.

- Буквално никоме нисам рекла. Ни мами, ни тати, ни сестри, ни тадашњем дечку, садашњем... Никоме. Не знам како то да објасним. Стидела сам се, преузела сам његову срамоту, осећала сам се као саучесник. Била сам мала, нисам схватала да нисам саучесник, већ жртва једног изразито интелигентног човека који је стално говорио да ме зна у душу. И стварно ме је знао. Он је имао исти систем са сваком жртвом, знао је како да се приближи и колико год ти код куће смишљаш шта ћеш му рећи, следећи пут када те нападне, плашиш се и враћаш се, јер не желиш да изађеш из своје групе... Докле то иде? Не желиш да он мисли лоше о теби. Не желиш да он мисли да ниси спремна да урадиш све за њега. Константно поставља ствари да ти је дао цео свет на длану, понавља "ја сам вама потребан, не ви мени", а ми као мантру то слушамо 10 година - испричала је Ива Илинчић.

Трећа жртва, која данас има 20 година, можда је доживела и највећу трауму. Како је испричала, њу је Алексић силовао први пут када је имала 18 година. После тога, тврди, силовање се понављало сваког уторка седам месеци.

Iva Ilinčić
Ива Илинчић / Извор: Фото: Инстаграм/принтсцреен/иваилинциц

Последња Алексићева жртва пре него што је пријављен полицији и приведен, девојка која је инсистирала да остане анонимна тек скоро је напунила 18 година. Она није силована, већ је доживела непријатност када јој је Алексић рекао да се скине, а затим је додиривао. То се догодило само једном, а она је одмах одлучила све да исприча родитељима и другарици.

Продужен притвор

Виши суд у Београду продужио је за још 60 дана притвор власнику школе глуме Мирославу Мики Алексићу, оптуженом да је силовао и полно узнемиравао више полазница те школе. Притвор му је продужен решењем од 26. августа због опасности да би у кратком року могао да понови кривично дело, као и због узнемирења јавности, а на то решење његова одбрана је изјавила жалбу. О жалби ће одлучивати Апелациони суд у Београду. Алексић је у притвору од хапшења, 16. јануара.