Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИСТЕРИЈА УКРАДЕНИХ СЕДАМ И ПО МИЛИОНА МАРАКА! Паклени план и званична верзија смрти - ко је убио Трефа? (ВИДЕО)

24.09.2022. 12:41
Пише:
Србија Данас/Курир
Vladimir Kovačević Tref
Владимир Ковачевић Треф / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Ranko Вилиц

Блиски пријатељи Андреја Ковачевића, сина Владе Трефа, и данас су уверени да је његова смрт дело "професионалца" и да није погинуо као што је објашњено у званичној верзији саобраћајне несреће

Један од најбољих пријатеља Марка Милошевића, Владимир Ковачевић Треф, ликвидиран је 1997. године, а само неколико година касније страдао је и његов син.

Андреј Ковачевић Треф (25) био је син убијеног Владе Ковачевића Трефа, једног од најближих пријатеља Марка Милошевића, сина председника Слободана Милошевића. Према званичној верзији, Андреј је преминуо 3. септембра 2006. године, возећи мотоцикл "јамаху" током слободног викенда на издржавању деветогодишње затворске казне.

Син Владе Трефа, власника "Интерспида", осуђен је за пљачку сефа агенције "Треф-рентакар", када су хладнокрвно убијени благајница Биљана Станојковић и чувар Братислав Дачић. Том приликом украдено је седам и по милиона марака којима се још увек није ушло у траг.

ПРВО УБИСТВО У СЕРИЈИ ЛИКВИДАЦИЈА ЉУДИ ИЗ МИЛОШЕВИЋЕВОГ ОКРУЖЕЊА! Син убијеног открио детаље па платио главом (ФОТО)

ПРВО УБИСТВО У СЕРИЈИ ЛИКВИДАЦИЈА ЉУДИ ИЗ МИЛОШЕВИЋЕВОГ ОКРУЖЕЊА! Син убијеног открио детаље па платио главом (ФОТО)

Жабац о мрачним тајнама подземља! Открио ко је убио Трефа, а сумња да иза свега стоји ЈЕДАН МОЋНИК (ВИДЕО)

Жабац о мрачним тајнама подземља! Открио ко је убио Трефа, а сумња да иза свега стоји ЈЕДАН МОЋНИК (ВИДЕО)

"МИСЛИМ ДА НЕЋУ ЖИВ ДОЧЕКАТИ ПОНЕДЕЉАК" Тако је и било! И даље неразјашњено убиство Милошевићевог друга (ВИДЕО)

"МИСЛИМ ДА НЕЋУ ЖИВ ДОЧЕКАТИ ПОНЕДЕЉАК" Тако је и било! И даље неразјашњено убиство Милошевићевог друга (ВИДЕО)

Пљачка која је шокирала Србију

Андреј је јавности постао познат у децембру 1999. године, након поменуте пљачке агенције "Треф-рентакар". Како Треф није оставио никакав тестамент, његова друга супруга Бојана је наследила целокупну имовину по праву првенства. Андреј је био незадовољан поделом имовине, јер није добио готово ништа, па су он и двојица пријатеља, тада двадесетогодишњи Александар Костадиновић и деветнаестогодишњи Филип Гавриловић, смислили паклени и суров план – крађу девиза из агенције "Треф рентакар".

За ту акцију користили су благајницу Биљану Станојковић, која је имала магнетну картицу за отварање врата просторија и једина је знала шифру сефа. Ковачевић је несметано ушао у просторије агенције "Треф рентакар", јер је лично познавао радника обезбеђења Братислава Дачића, којег је хладнокрвно убио хицем у потиљак.

Његова смрт је деловала још трагичније када се сазнало да се недавно оженио и да му је жена у шестом месецу трудноће. Уз Станојковићеву помоћ отворили су сеф из којег су узели седам и по милиона марака. Несрећна жена је касније одвезена до Гарашких језера изнад Аранђеловца, где је хладнокрвно убијена.

Ковачевићев саучесник Александар Констадиновић из Младеновца за ово је осуђен на 20 година затвора, а тада малолетни Андреј на 10 година. Трећи учесник пљачке и убиства Филип Гавриловић нестао је убрзо након злочина, заједно са оцем и њиховим породичним пријатељем, а претпостављало се - највећи део украденог новца.

Метак који је све открио

Прво су били у бекству, док се у Ургентном центру није појавио младић који је погођен у ногу, у унутрашњу страну бутине. Дежурни полицајац је потом отишао тамо и пријавио да даје нејасне изјаве о природи повреде, након чега је младић приведен у полицију на даље испитивање. Он је навео да је рањен у центру Младеновца, где га је током прославе метак са терасе погодио у ногу. Искусним инспекторима оваква прича није деловала уверљиво, па су наставили саслушање, до поноћи младић је рекао да се зове Александар Костадиновић и да је један од учесника оружане пљачке, а изненађеним инспекторима рекао имена.

Затим је открио како је рањен, а то се догодило док су возили несрећну Биљану Станојковић ка Аранђеловцу. У једном тренутку јој је зазвонио телефон, а он је махао пиштољем у колима, претећи да ће је убити ако не буде сарађивала. У том тренутку је ставио оружје за појас, али оно је случајно опалило и ранило га у ногу. На овај начин био је приморан, када му је позлило у поподневним сатима, да се зарази помоћи у Ургентном центру и клупко злочина је почело да се расплиће.

Убрзо је ухапшен и Андреј Ковачевић, који се предао полицији на наговор Веснине мајке. Међутим, код њих није пронађен сав новац, а Филипа Гаврића и даље нема.

"Не почињи ручак без мене"

После девет година затвора, Андреј Ковачевић је добио дозволу за слободан викенд, а испоставиће се да ће га то коштати живота. Када је преминуо, био је штићеник Казнено-поправног завода у Ваљеву.

Андреј је у петак дошао из Ваљева за викенд. У недељу је требало да полаже испит на Вишој управној школи у Зрењанину. Он је у недељу ујутру мотором отишао до Панчева, а одатле аутомобилом до Зрењанина. Позвао је Веснину мајку у 14.45 часова. Он јој је весело рекао да без њега не почињу ручак. Међутим, у пет сати позвао је Андрејов пријатељ и рекао породици да је Андреј преминуо.

Погинуо је 3. септембра 2006. док је управљао мотоциклом "јамаха", када је на углу улица кнеза Вишеслава и Милоја Закића ударио у "заставу 101" коју је возио С. С. (50). Млади Ковачевић се кретао из правца Кошутњака ка Видиковцу, док је С.С. стао и дао жмигавац да скрене из Улице кнеза Вишеслава у Милоја Закића. У тренутку када је кренуо да скреће, наишао је мотоцикл и забио се у 'заставу'. Млади Треф је умро пре доласка Хитне помоћи, док је возач "стојадина" имао повреде главе.

Знао да ће умрети?

Мало је познато да је Андреј Ковачевић месецима пре смрти најближим пријатељима поверио да страхује за живот. Иако није тачно знао са које стране му прети опасност, није било сумње да је имао непријатеље.

- Био је узнемирен недељама пре трагедије. Није се плашио, али је предосећао да се спрема нешто лоше. Поделио је тајну са блиским пријатељима. Ово је био први викенд да је изашао из затвора. Добио је 3 слободна дана и одмах преминуо. Нико од нас који смо познавали Андреја не верује да је то била обична саобраћајна несрећа - рекао је раније близак пријатељ настрадалог Андреја Ковачевића и додао да им једна чињеница посебно боде очи:

- Андреј је одрастао на мотору. Иако је био млад, прешао је неколико десетина хиљада километара. Сви знамо да је био врхунски возач. Никоме од нас не изгледа могуће да би направио такав превид и останите мртви на лицу места. Многи од нас који возимо моторе знамо шта значи ризик, а шта брзина, а Андреј је то врло добро знао.

Ковачевићева другарица открила је и о чему су разговарали током последњег разговора, неколико дана пре смрти.

- Андреј је позвао неколико својих најближих пријатеља. Био је видно узнемирен. Рекао нам је да је пуштен на неколико дана. Међутим, тада нам је открио чега се плаши. Рекао ми је: 'Не мислим да ћу дочекати понедељак жив.' - открио је Ковачевићев пријатељ.