Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИСТЕРИОЗНА УБИСТВА КОЈА СУ ШОКИРАЛА СРБИЈУ: Пет бруталних егзекуција које полиција никада није успела да реши

25.12.2020. 20:12
Пише:
Србија Данас/Информер

О њима су написани многи чланци

О њима су написани многи чланци, чак снимљени и документарни филмови, али годинама ништа није било решено. Ово је 5 убистава о којима се и данас прича, а никада до краја нису откривени сви детаљи.

ПРИВЕДЕНИ МИГРАНТИ ИЗ БОГОВАЂЕ: Оптужени за злостављање, принуду и мучење!

ПРИВЕДЕНИ МИГРАНТИ ИЗ БОГОВАЂЕ: Оптужени за злостављање, принуду и мучење!

ПОСЛАЛИ УПОЗОРЕЊЕ ПРЕКО ЧИТУЉЕ! Вукотић убијен испред куће: Детаљна реконструкција ЛИКВИДАЦИЈЕ ОЦА "Шкаљараца"

ПОСЛАЛИ УПОЗОРЕЊЕ ПРЕКО ЧИТУЉЕ! Вукотић убијен испред куће: Детаљна реконструкција ЛИКВИДАЦИЈЕ ОЦА "Шкаљараца"

УДЕС ЗА УДЕСОМ: У Раковици се догодиле две саобраћајне несреће на истом месту у размаку од два сата

УДЕС ЗА УДЕСОМ: У Раковици се догодиле две саобраћајне несреће на истом месту у размаку од два сата

МИСТЕРИОЗНО УБИСТВО ЖЕСТОКОГ МОМКА

Александар Кнежевић Кнеле важио је за жестоког момка са Вождовца, а његово мистериозно убисво и данас је честа тема медија. 

Наиме, он је убијен пре 28 година а тело је нађено у апартману 331 хотела "Хајат".

Кнеле је тада имао 21 годину а званична истрага никада није открила траг који би водио до убице. Један од детаља од који се леди крв је да је собарица пронашла његово тело у локви крви, а на огледалу је крвљу било исписано: "Број 1".

Медији су спекулисали, позивајући се на сведочења у документима тајних служби, да се радило о обрачуну због нерашчићених рачуна али званична верзија никада није саопштена.

Knele
Кнеле / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/legende деведесетих

ПОЛИЦИЈСКИ ГЕНЕРАЛ ИЗРЕШЕТАН У ПИЦЕРИЈИ

Убиство Радована Стојичића Баџе, замеником министра полиције и начелником Ресора јавне безбедности, био је један од најжешћих удараца на сам врх полиције у Србији.

Стојичић је убијен 11. априла 1997 у београдској пицерији „Мама мија“ док је седео са сином Војиславом и његовим пријатељем цариником. Наиме, син је око поноћи позвао Стојичића да се нађу у пицерији и овај је брзо дошао. Пола сата после поноћи појавио се човек у црном, који је имао чарапу на глави и испалио рафал у Стојичића. Иако је полиција блокирала читав град и заустављала скоро сва возила која су напуштала Београд, нису имали много успеха. 

Стојичић је руководио територијалном одбраном у источној Славонији, баш у време док је Жељко Ражнатовић Аркан са својим "тигровима" био тамо. Спекулисало се да је био умештан у шверц цигарета, а његов брат Синиша Стојичић пре неколико година је био правоснажно осуђен на четири и по године затвора због шверца цигарета током деведесетих. У оптужници се Радован Стојичић помињао као један од организатора групе.

МИНИСТАР КОЈИ ЈЕ УБИЈЕН У РЕСТОРАНУ

Једно од шокатних убистава која су потресала Србију десило се 7. фебруара 2000. године. Тог дана је убијен савезни министар одбране Павле Булатовић, који је седео у ресторану ФК „Рад“ са пријатељима.

Убица је пуцао кроз прозор који се налази веома високо, а с обзиром да из "калашњикова" упуцао министра са три кратка рафала и 17 хитаца, полиција је утврдила да се радило о професионалцу.

Булатовић је са много прострелних рана одмах превезен на ВМА, али није могао да преживи.

Убијени министар је сматран једним од главних ослонаца Милошевићевог режима у Црној Гори и најближи политички сарадник Момира Булатовића. Занимљиво је да је његов случај био поверен истражном судији Небојши Симеуновићу, који је такође неколико месеци касније нађен мртав

ЈАГОДИНСКИ НОВИНАР УБИЈЕН У ЗГРАДИ ГДЕ ЈЕ ЖИВЕО

Јагодински новинар Милан Пантић убијен је у јуну 2001. године, у улазу зграде где је живео. Убица никада није ухапшен, а Комисија за убиство новинара пре неколико година објавила је да је убица идентификован.

Што се тиче детаља, познато је да се новинар око 7.45 враћао из продавнице са кесом у руци а да је ударен тупим предметом у главу, након чега је преминуо.

Пантић је често писао о коруптивним радњама појединих јагодинских привредника, а сумња се да је управо један од њих био и налогодавац овог убиства. Ипак, његово име као ни име убице никада није јавно објављено.

Milan Pantić
Милан Пантић / Извор: Фото: Printscreen

НОВИНАРКА НАЂЕНА МРТВА У СВОМ СТАНУ

Прошло је 26 година откако је новинарка часописа "Дуга" Радислава Дада Вујасиновић нађена мртва у свом стану.

Дада је била позната по извештајима са ратишта деведесетих, али и истраживачким текстовима у вези са криминалом. Иако је првобитна истрага тврдила да се убила из ловачке пушке, балистичари су 2008. године оспорили то а већ наредне године је Окружно тужилаштво поднело захтев полицији о прикупљању доказа за убиство.