Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

И ОВАЈ ПИНК ПАНТЕР БИО МЕТА БЕЛИВУКУ! Најспектакуларнија пљачка икад - аудијем улетели у тржни центар у Дубаију па исписали историју (ВИДЕО)

15.03.2023. 07:38
Пише:
Србија Данас/Курир
Mladen Lazarević
Младен Лазаревић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/STREET ЛИФЕ/МУП Србије

Сведок сарадник Срђан Лалић је Младена помињао и у свом првом излагању, у новембру прошле године.

Бојан Хрватин, који је у понедељак и уторак у својству сведока сарадника детаљно говорио о злочинима припадника криминалног клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, одлучио је да изнесе све и о ликвидацији припадника пљачкашке банде "Пинк Пантер" Младена Лазаревића.

"Младен Лазаревић учествовао у пљачки у Дубаију са Љепојом"

Како је истакао у свом излагању, након повратка са мора Беливук му је понудио "посао".

"БЕЛИВУК ПРОДАВАО КОКАИН, МИЉКОВИЋА САМО ЗАНИМАЛО УБИЈАЊЕ ШКАЉАРАЦА" Хрватин пропевао у судници: Гледао сам их као браћу

"БЕЛИВУК ПРОДАВАО КОКАИН, МИЉКОВИЋА САМО ЗАНИМАЛО УБИЈАЊЕ ШКАЉАРАЦА" Хрватин пропевао у судници: Гледао сам их као браћу

ВУКА ИЗРЕШЕТАЛИ НА КАРАБУРМИ КАО УПОЗОРЕЊЕ! Још једно раскринкавање кавачке групе - све о убици са Крфа

ВУКА ИЗРЕШЕТАЛИ НА КАРАБУРМИ КАО УПОЗОРЕЊЕ! Још једно раскринкавање кавачке групе - све о убици са Крфа

ДА СЕ НАЈЕЖИШ! Месар сведоку сараднику из затвора послао поруку - само једна реченица написана на папирићу (ФОТО)

ДА СЕ НАЈЕЖИШ! Месар сведоку сараднику из затвора послао поруку - само једна реченица написана на папирићу (ФОТО)

- Пристао сам, дао ми је слику кола, мој задатак је био да изнајмим стан у West 65 где је живео, да пратим ауто и да кренемо припреме. Добили смо задатак од Беливука и Миљковића да на Бежанијску косу дођемо ја, Лалић, Коста не знам му презиме, и да у одемо у кафић и пробамо да се накачимо на видео надзор, јер је била информација да Младен Лазаревић проводи време ту, па да ту треба да проба да се ради. Марко Будимир и ја смо седели у башти, Лалић и Коста унутра и успели су да се прикључе, Радоје Звицер је био задовољан, чак је и он гледао снимке из кафића. То је трајало око десетак дана, после су мењали шифре у кафићу. Тог дана када сам пристао на посао, одлазим код Лалића, он ми је рекао како да се упознам са насељем, пре него што одем да изнајмим стан - навео је и рекао да је потом звао агенције које изнајмљују станове.

Када је нашао стан, ишао је у кафић и гледао излаз улаза.

- Видео сам да излази сада покојни Лука Перенчевић, изненадио се пришао и питао ме шта радим ту, рекао сам му да јурим да изнајмим стан. Жена која ми је показала стан био је баш у згради Младена Лазаревића, на петом спрату - испричао је како је текла потрага за Пинк Пантером.

Mladen Lazarević
Младен Лазаревић / Извор: Фото: МУП Србије

- Добро је ишло, имао сам и паркинг место. Следеће је било да лоцирам BMW који је возио. Имао је два паркинг места, на једном је био бели мерцедес његове жене, а на другом његов. Отишао сам код Косте и у ауто сервису на Бањици код његовог брата уградио камере на мој ауто, тако да снимају и улаз и излаз из гараже. Ставио је две камере испред предње таблице мог аутомобила, у гепеку кола су била два велика акумулатора, ресивер, картица и подешено је да уживо можемо да гледамо дешавања. Али пошто је ниво био минус један, нисмо могли уживо, него смо снимали и гледали накнадно - описао је детаљно пратњу Младена Лазаревића.

- Видели смо његове навике, имао је обезбеђење, тренирао је, излазио је углавном са спортском торбом, одлучили смо да га радимо када уђе у зграду, у том простору где је улаз од лифта и један простор на ге. Два босанца су требала да га убију, са једним сам се спојио, не могу да се сетим како се звао на скају. Нашли смо се на Новом Београду, дао сам им 2.000 евра да имају за живот и рекао сам да ћу им показати место где треба да га раде. Снимио сам то место сатом, међутим, то место је отпало јер му навика није била константна, онда смо одлучили пошто је блинда излазила без њега, ја сам седео и гледао и приметили смо да дете изводи у вртић, па је решено да ту буде убијен. Било је пар покушаја, али су пропали јер је испало да је тај један од убица рођак шкаљарца а ми смо то провалили и они су збрисали са штек стана - испричао је тврдећи да је Радоје Звицер руководио том акцијом.

- Радоје Звицер је руководио, он је нашао те Босанце преко Босанца из затвора. Вељко ми је рекао да би за тај посао добио 25.000 евра. Када нам је тај Босанац први побегао, Звицер је остао категоричан да зна како ће и шта да буде. Добио сам тих 25.000 евра, Вељко је узео 5.000 за трошкове изнајмљивање стана, а ја 20.000 - навео је.

Дубаи

Пљачка у Дубаију 2007. сматра се најспектакуларнијом коју је банда Пинк Пантер извела. Тада су четворица пљачкаша са два "аудија А8" дошла до тржног центра "Вафи сити" у Дубаију.

Бели "ауди" паркирали су поред драгуљарнице "Граф", док су црним аутомобилом, возећи у рикверц, разбили излог златаре. Из аутомобила су потом истрчала тројица маскираних мушкараца и за само минут и по утрчали у златару, отели две вреће пуне накита, вратили се у ауто и побегли. Вредност накита била је 11 милиона евра. У пљачки су учествовали и сада покојни Борко Илинчић, а наводно и Милан Љепоја, кога је прошле године брутално убио клан Вељка Беливука.

Иначе, сведок сарадник Срђан Лалић је Младена помињао и у свом првом излагању, у новембру прошле године. Тада је рекао да су припремали убиство Љепојиног кума јер се веровало да је имао везе са покушајем убиства Звицера, али да су га касније преобратили да почне да ради за кавачки клан.

Због читаве драме фудбалер Младен Лазаревић у време док је носио дрес Партизана доживео је филмску драму, па је игром случаја завршио у затвору у пустињи у Уједињеним Арапским Емиратима.

Невероватан сплет околности, какав само живот може да режира, догодио се 2007. године када су црно-бели предвођени тренером Мирославом Ђукићем отпутовали на припреме у Дубаи.

Mladen Lazarević
Младен Лазаревић / Извор: Фото: МН Press

- Слећемо у Дубаи, а после редовне контроле, мој пасош су задржали. Саиграчи су почели да ми добацују у стилу: "Да ли је могуће да чекамо само тебе?" Превоз са аеродрома је био организован, па су сви отишли, а ја сам остао са спортским директором Горданом Петрићем. После пет сати на аеродрому, без икаквог објашњења, пасош ми враћен - присетио се Лазаревић.

Фудбалер Партизана није имао појма о чему се ради.

- Полиција зауставља лет док нису узели моје торбе, а онда ме спроводе у полицијску станицу у склопу аеродрома. Чекао сам три, четири сата, и нико ми се није обратио за то време, иако сам поставио много питања на енглеском језику. У једном моменту зазвонио ми је телефон, дозволили су ми да се јавим, а звао ме је тадашњи портпарол Партизана Марко Вјетровић. Рекао ми је да ће играчи одлетети, а да ће он доћи по мене у најкраћем року - додаје Лазаревић признајући да му је свашта "пролазило кроз главу".

Сутрадан ујутру шок! Постало му је јасно шта се дешава! На телевизији је видео да је највећу пљачку у историји Дубаија извела група "Пинк пантер", чији се члан зове и презива: Младен Лазаревић!

Више вести са суђења Вељи Невољи прочитајте ОВДЕ.