Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ ОТКРИВАЈУ ТАЈНЕ ШКАЉАРАЦА: Вукотићев возач покушао да их сакрије - ово је највећа МИСТЕРИЈА

15.09.2022. 07:43
Пише:
Србија Данас/Курир
Jovan Vukotić
Јован Вукотић / Извор: Фото: Shutterstock/facebook printscreen

Турска полиција у близини места убиства вође шкаљарског клана Јована Вукотића пронашла је два мобилна која ће стручњаци покушати да откључају.

Мобилни телефони Јована Вукотића, који су пронађени у близини места на ком је 8. септембра убијен у Истанбулу, могли би да открију најчуваније тајне шкаљарског клана. Турска полиција пронашла их је скривене у огради у близини места злочина, пошто је извесни Е. К., који је био за воланом аутомобила у ком је ликвидиран Вукотић, покушао да их сакрије.

- Турски истражитељи покушаће да отворе телефоне убијеног вође "шкаљараца", а они би могли да буду драгоцени траг не само у истрази овог убиства већ и у праћењу других трагова. Нема сумње да је Вукотић пре убиства био у контакту с многим високопозиционираним припадницима шкаљарског клана, али и са својим одбеглим братом Игором Вукотићем, који је већ годинама у бекству и о њему се ништа не зна - открива извор.

ЗЕМЉА У КОЈОЈ СЕ СКРИВАЈУ СРПСКИ КРИМИНАЛЦИ! Пролазе са лажним исправама - а ту почиње ХАОС

ЗЕМЉА У КОЈОЈ СЕ СКРИВАЈУ СРПСКИ КРИМИНАЛЦИ! Пролазе са лажним исправама - а ту почиње ХАОС

"ЂЕ СИ УБИЦЕ, КУЋА ТИ СЕ ИСКОПАЛА" Крвави обрачун кавчана и шкаљараца се наставља - Звицерова жена повукла НОВИ ПОТЕЗ (ВИДЕО)

"ЂЕ СИ УБИЦЕ, КУЋА ТИ СЕ ИСКОПАЛА" Крвави обрачун кавчана и шкаљараца се наставља - Звицерова жена повукла НОВИ ПОТЕЗ (ВИДЕО)

ПЉУШТЕ МИЛИОНИ ЕВРА! Информације о убиству Вукотића дају се на кашичицу - испливало: Он је помагао Звицеру у свему

ПЉУШТЕ МИЛИОНИ ЕВРА! Информације о убиству Вукотића дају се на кашичицу - испливало: Он је помагао Звицеру у свему

Сарадници и јатаци

Према његовим речима, телефони убијеног вође клана могли би да открију ко је све на високим функцијама, али и из подземља био "на вези" са "шкаљарцима". Турски истражитељи верују да би могли да открију и ко су били Вукотићеви јатаци у Истанбулу, али и да ли је у последње време примао претње.

- Јован Вукотић био је на потерници Црне Горе, која је за њим трагала од августа прошле године. Јасно је да је имао сараднике у Турској и да се у тој држави осећао безбедно, с обзиром на то да је и 2018. са фалсификованим македонским документима ухапшен у Анталији. Заправо, Вукотићеви телефони сигурно су интересантни истражитељима у Турској, али и Србији и Црној Гори - објашњава извор.

Вођа шкаљарског клана, подсетимо, убијен је са четири хица у тренутку када је с трудном супругом и ћеркицом кренуо у тржни центар. Према незваничним информацијама, приметио је мушкарце на мотору, али није стигао да реагује пре него што су пришли аутомобилу и запуцали у њега.

- Возач Е. К., који је задобио огреботину, највероватније од метка, испричао је полицији да није познавао Вукотића и да му се он представио као Никола. Навео је да је тешко рањени Вукотић викао од болова пре него што је умро - открили су турски медији. Како су навели, постоје и сведоци који су испричали да су видели да је Е. К. после пуцњаве отишао до ограде у близини места ликвидације и тамо се задржао неко време.

Сакрио апарате

- Нема сумње да постоји разлог због ког је Е. К. истрчао из кола и, прво што је урадио, сакрио два Вукотићева телефона. Они би могли да открију многе тајне шкаљарског клана, с обзиром на то да је од убиства Игора Дедовића у Атини у јануару 2020. Вукотић био неприкосновени вођа клана - закључује саговорник.

Igor Dedović
Игор Дедовић / Извор: Фото: MUP/YoutubePrintscreen/Argument ТВ

Он подсећа да се и Вукотић сумњичи за подстрекавање на убиства истакнутих "кавчана".

- У његовим телефонима могли би да буду пронађени подаци о евентуалној припреми нових кривичних дела, али и токовима новца овог криминалног клана - закључује саговорник.

Сахрана

Вукотића испраћају у Црној Гори

Јован Вукотић, према гласинама из Котора, највероватније ће бити сахрањен у родној Црној Гори. Међутим, детаљи испраћаја чувају се у тајности.

- Његово тело, које је одмах послато на обдукцију, наводно још увек није допремљено у Црну Гору. Вукотићевој супрузи Маши у Истанбулу се придружио њен отац, како би јој помогао око компликоване процедуре транспорта тела убијеног супруга - објашњава саговорник.

Брат у бекству

Мистериозни Игор

Рођени брат убијеног Јована Вукотића, Игор, како тврде упознати са приликама, могао би да заузме његово место на челу криминалне групе. Он је годинама у бекству и ништа о њему се не зна. Последњи пут огласио се када им је 2019. убијен отац Веселин Вукотић, читуљом у једним црногорским новинама. Међутим, читуља за убијеног брата Јована, досад није осванула у медијима.