Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОЛИЛА МАЈКУ УБИЦЕ ЗА ПОМОЋ: Потресна исповест сестре убијене Душанке (25) о доживотној казни Дабовићу

26.03.2021. 11:09
Пише:
Србија Данас/Српски телеграф
Dejan Dabović
Дејан Дабовић / Извор: Фото: Facebook

Након крвавог пира покушао је да побегне у Црну Гору, али је убрзо ухапшен.

- Ниједна пресуда неће умањити тугу нити надоместити нестанак моје сестре. Овакву казну сам негде у дубини душе ишчекивала и она представља макар малу моралну сатисфакцију иако никада нећемо моћи да живимо као пре овог монструозног чина - прича у потресној исповести Данијела Жижић, сестра мучки убијене Новосађанке Душанке Јоцовић (25), којој је 26. децембра 2019. у Новом Саду ножем пресудио њен бивши дечко Дејан Дабовић (28) из Херцег Новог.

"ОСЕЋАЛА ГЛАД ЗА ВАЗДУХОМ УСЛЕД УДИСАЊА КРВИ" Језиви детаљи убиства због ког је Дабовић добио ДОЖИВОТНУ!

"ОСЕЋАЛА ГЛАД ЗА ВАЗДУХОМ УСЛЕД УДИСАЊА КРВИ" Језиви детаљи убиства због ког је Дабовић добио ДОЖИВОТНУ!

ЈОШ УВЕК НЕРАСВЕТЉЕНА СМРТ: Наложена нова вештачења, родитељи Бојане М (24) не верују да је дигла руку на себе

ЈОШ УВЕК НЕРАСВЕТЉЕНА СМРТ: Наложена нова вештачења, родитељи Бојане М (24) не верују да је дигла руку на себе

У СУРДУЛИЦИ ПРОНАЂЕНО ТЕЛО МЛАДИЋА: Сумња се да је реч о несталом Лазару (19)

У СУРДУЛИЦИ ПРОНАЂЕНО ТЕЛО МЛАДИЋА: Сумња се да је реч о несталом Лазару (19)

Он је за то дело, одлуком Вишег суда у Новом Саду, у среду осуђен на доживотну робију.

Сестра несрећне девојке истиче да ни заслужена казна коју је монструм добио не може да умањи вечни бол њене породице, због којег је Душанкин отац и преминуо када га је издало срце од туге за мезимицом.

- Од самог дана од погибије моје сестре осећам се као да је нестао велики део мене. Прате ме само туга, бол и неверица. Своју даљу снагу и борбу за живот црпим из неизмерне љубави и подршке моје деце и супруга. Мајка се осећа веома лоше јер је у кратком периоду изгубила пола своје породице. Нарочито када се узме у обзир да је остала сама. Она и даље не може да верује зашто се монструм определио да пре икаквог разговора и покушаја да се помири са мојом сестром изврши овакав злочин без трунке гриже савести. Казна сама по себи ништа не мења у нашем емотивном стању, али ми је драго што је држава показала своју одлучност да стане на пут оваквим злоделима - каже Данијела Жижић.

Она наглашава да за судију Ивану Јосифовић, која је водила поступак, има само речи хвале.

- Овим путем сам се уверила у професионалност рада полиције, тужилаштва и суда. Нарочито бих истакла стручност и професионалност поступајућег судије Иване Јосифовић, која је савршено водила цео поступак, узимајући у обзир све чињенице и околности случаја, која је на крају одмерила правичну казну и приликом објављивања пресуде окривљеном одржала професионално и људско предавање за анале судске праксе - напомиње Душанкина рођена сестра.

Dejan Dabović
Дејан Дабовић / Извор: Фото: Facebook

Данијела открива и да њена породица није у контакту с породицом убице, као и да верује да Дејан није очекивао доживотну робију.

- Нисам ни у каквом контакту са Дабовићима нити ме интересује њихова реакција на пресуду. Не знам како је Дејан поднео изрицање саме пресуде, али сам сигурна да се није надао доживотној казни и знам да се ради о особи без емоција, што је сам показао у току кривичног поступка, а што је и судија истакла - закључује саговорница.

На суду је утврђено да је Дејан пре злочина два дана пратио Душанку, а онда је сачекао испред њене зграде у Новом Саду. Тада је осам пута ударио песницама у главу да би након тога извукао нож и секао је по рукама, а на крају је сечиво жртви више пута зарио у груди и врат.

Након крвавог пира покушао је да побегне у Црну Гору, али је убрзо ухапшен, а у доживотну робију урачунато му је и три године затворске казне због пљачке кладионице у Новом Саду, коју је починио дан пре убиства.

Молила мајку убице за помоћ

Сестра Душанке Јоцовић напомиње да је Душанка пробала да тражи помоћ и од мајке Дејана Дабовића и да је њихова веза одувек била осуђена на пропаст.

- Ја сам била против те везе јер сам схватала да Дејан манипулише мојом сестром и њеним искреним емоцијама, показујући честу љубомору и покушавајући да успостави контролу над целим њеним животом, а, притом, с друге стране, није јој пружао ништа. Знамо и да је паралелно имао везе са другим девојкама. Поврх свега тога био је и зависник од коцке и тежак делинквент. Душка се никада није жалила да је Дејан био насилан према њој, осим што ју је приликом раскида пратио, на шта се пожалила његовој мајци и рекла да ће га пријавити полицији. Она ју је замолила да то не ради, рекавши јој и да је Дејан јако воли и да јој неће ништа. Ми, као породица, то смо сазнали тек након њене смрти. Имам сазнања да јој је пред само убиство претио да не раскида, али ни то није хтела да нам каже, поготово мени јер сам тад била трудна - истиче Данијела Жижић.