Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОТИВ СТРАВИЧНОГ УБИСТВА У ПАНЧЕВУ ОСТАЈЕ МИСТЕРИЈА: Нови детаљи трагедије, породица и пријатељи у сузама

08.10.2020. 07:31
Пише:
Србија Данас/Република
Tamara
Тамара / Извор: Фото: Facebook

Комшије несрећне Марије су откриле шта је претходило гнусном злочину, а кобног дана Марију је видела само њена чистачица, која је приметила да се са њом дешава нешто чудно.

Љубомора би могла да буде узрок прекјучерашње трагедије у Панчеву, када је Милан Живојиновић (41) хицима из пиштоља убио Марију Станојоску (31) из Панчева, а потом и себе. Тужилац Вишег јавног тужилаштва у Панчеву је наложио обдукцију како би се искључила сумња да је у злочин умешана трећа особа.

Полиција зауставила младића (26): Возио брже од 200 км/х без дозволе, под УТИЦАЈЕМ НАРКОТИКА - ево како је кажњен

Полиција зауставила младића (26): Возио брже од 200 км/х без дозволе, под УТИЦАЈЕМ НАРКОТИКА - ево како је кажњен

ТЕШКА НЕСРЕЋА У НОВОМ САДУ! Аутомобил ударио пешака (52), задобио тешке телесне повреде

ТЕШКА НЕСРЕЋА У НОВОМ САДУ! Аутомобил ударио пешака (52), задобио тешке телесне повреде

ЖЕСТОКА СВАЂА ПРЕТХОДИЛА ТЕШКОМ УБИСТВУ: Марија је покушала да побегне, али је Милан стигао и пуцао јој у главу!

ЖЕСТОКА СВАЂА ПРЕТХОДИЛА ТЕШКОМ УБИСТВУ: Марија је покушала да побегне, али је Милан стигао и пуцао јој у главу!

Комшије несрећне Марије су откриле шта је претходило гнусном злочину, а кобног дана Марију је видела само њена чистачица, која је приметила да се са њом дешава нешто чудно.

- Спремачица је приметила да је Марија тужна чим је стигла у њен стан. Вероватно се пре тога чула са тим Миланом, који ју је нешто узнемирио, али је спремачици рекла да је спавала и да мора да води дете у вртић. Брзо се вратила у стан, а убрзо се појавио и Милан, који јој је лупао на врата. Говорила му је да оде и да неће да га пусти унутра, али је он био све више бесан - препричао је један од комшија убијене.

Он сумња да се Марија није осећала безбедно ни иза затворених врата, па је решила да се негде одвезе.

- На снимку сигурносних камера види се како она утрчава у свој голф, а Милан иде за њом. Није му дала да уђе у аутомобил, али је некако успео. Почео је да се свађа са њом, а она је покушавала да изађе. Рекао јој је: "Немој!" и испалио метак у кров возила како би је уплашио. Међутим, она је опет покушала да изађе и тада ју је упуцао у главу, а затим је и себи испалио хитац у слепоочницу - каже шокирани станар зграде у којој је наставница живела.

Четворо деце остало без родитеља

Марија је иза себе оставила тинејџерку од 14 година, коју је добила у првом браку, као и девојчицу од две године из другог брака са човеком из Немачке. После развода деца су остала да живе с мајком у стану у Панчеву, где је, како смо сазнали, професорка живела и с једним мушкарцем до пре три месеца.

И Милан је отац два велика сина, 16 и 20 година, о којима је преузео бригу након развода с њиховом мајком, с којом је остао у пријатељским односима. Упркос емотивној вези с убијеном, Живојиновић је био званично у другом браку, с тим да је његова супруга због посла остала у Чешкој, где су неколико година живели заједно, а он се преселио у Немачку.

Миланова неутешна мајка Душица Живојиновић из Великог Градишта не може да поверује да је њен син тако нешто учинио.

- Данас сам најнесрећнија мајка на свету јер је мој син, којег смо његов отац и ја васпитавали целог живота да мора да зна да се избори са животним проблемима и издигне изнад њих, узео неком другом живот и себи самом, и то као већ формиран човек. Последњи пут сам га видела у недељу. У суботу је дошао на викенд из Келна, где је живео од прошле године. Био је лепо расположен и ручали смо заједно. Мазио се с млађим сином, који живи са нама. Отишао је назад нормално расположен. Како сада његовој деци, пријатељима и фамилији да објасним шта се десило кад ни сама не знам. Кврцнуло му је нешто у глави, па је убио Марију и себе - прича неутешна жена.

Како се сазнаје, Марија је предавала немачки језик и у једној основној школи у Панчеву, а њен рођени брат Филип има ауто-плац у истом граду, док отац Драган, који је пензионисани мајор, са супругом Слађаном живи у Качареву, где она држи бутик.

Капија куће жалости јуче је била отворена, а у дворишту су се видели бројни рођаци који седе за столом и у неверици бришу сузе.

- Немамо никакав коментар, нисмо спремни да причамо, разумите нас - једва је изустио Маријин отац Драган и вратио се у кућу скрхан од бола.

Предавала му немачки

Милан је на дан несреће изненада дошао из Немачке и очевим аутом је отишао у Панчево, где се нашао са Маријом, са којом је неколико месеци био у емотивној вези. Душица каже да јој син никада није причао о Марији, али да је знала је да му је она држала онлајн часове немачког језика.

- Постало ми је сумњиво када ми је Милан пре неколико месеци рекао да престанем Марији да уплаћујем накнаду за часове немачког, који је му је држала онлајн. "Она више неће да јој плаћам", рекао ми је тада. Више од тога ништа не знам о њиховом односу - каже Миланова мајка.