Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"МОЖДА СМО СЕ МИМОИШЛИ ДОК СУ НОСИЛИ САМЛЕВЕНЕ ЉУДЕ" Мештани Ритопека бесни на звери - шокирани месарским фотографијама

06.08.2021. 09:30
Пише:
Србија Данас/Курир
Ritopek
Ритопек / Извор: Фото: Профимедиа - ТВ Пинк printscreen - YT printscreen/Filip Гиндер

Од куће до Дунава, са самлевеним телима у гепеку аутомобила, морали су да прођу око два и по километра

Кућу у којој су чланови монструозног клана мучили, касапили и млели људе и даље чува полиција, а житељи кажу да нису веровали да је тако нешто могуће, док нису видели стравичне фотографије.

МЕСАР ИЗБО СУПРУГУ ПРЕД ДЕЦОМ, ПА СКОЧИО У ТИСУ: Ево шта је претходило ДРАМИ у Новом Кнежевцу (ФОТО)

МЕСАР ИЗБО СУПРУГУ ПРЕД ДЕЦОМ, ПА СКОЧИО У ТИСУ: Ево шта је претходило ДРАМИ у Новом Кнежевцу (ФОТО)

ЗЛОСТАВЉАО БРАТА КАД ЈЕ ИМАО МАЊЕ ОД 14 ГОДИНА: Робијао без доказа за обљубу - сад је ослобођен кривице

ЗЛОСТАВЉАО БРАТА КАД ЈЕ ИМАО МАЊЕ ОД 14 ГОДИНА: Робијао без доказа за обљубу - сад је ослобођен кривице

ЗАКУЦАО СЕ У ОРАХ, ПА ПОГИНУО ПРЕД ТРУДНОМ ЖЕНОМ И ДЕЦОМ: Оливера (32) трка са комшијом коштала живота (ФОТО)

ЗАКУЦАО СЕ У ОРАХ, ПА ПОГИНУО ПРЕД ТРУДНОМ ЖЕНОМ И ДЕЦОМ: Оливера (32) трка са комшијом коштала живота (ФОТО)

Мештани мирног насеља на путу од Београда према Гроцкој, у Улици ливадице у Ритопеку, већ дуже од шест месеци окрећу главу док пролазе поред розе куће опасане високом оградом. Навикли су се, кажу, да је полиција наоружана дугим цевима стално ту.

Патрола и даље даноноћно дежура испред места злочина на ком је криминални клан Вељка Беливука и Марка Миљковића брутално убио најмање пет мушкараца. Капија је затворена и трагови сурових убистава се не виде, али фотографије онога што се дешавало у скривеној просторији иза гараже у дворишту куће у Ритопеку, како кажу мештани, не дозвољавају им да мирно пролазе поред места које је било кланица.

Бесан сам на те звери

- После свега што смо видели, језа и нека туга ме хватају сваки пут када прођем туда. Можда сам мирно спавао у свом кревету док су некога у тој кући мучили на најгори начин. Да човек не поверује да тако нешто може да се деси код нас. Немам речи којима бих описао бес који осећам према тим зверима, јер то нису људи - каже мештанин.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

Никада ништа сумњиво, како кажу, нису приметили око куће, коју је на коришћење суровом клану дао ухапшени Владе Драганић, који је и сам учествовао у злочинима. Међутим, данас, када се зна да су ту мучена, убијена, искасапљена и самлевена најмање петорица мушкараца, мештани претпостављају и тачан пут којим су возили остатке, а потом их бацали у Дунав.

Можда смо се мимоишли док су носили самлевене људе...

- Живим недалеко од те куће, али да ми је неко причао да такви монструми бораве у мом комшилуку и људима раде ствари које ни у хорор филмовима нисам видео, никада не бих поверовао. И нисам ни веровао да је тако нешто могуће док нисам видео фотографије и ону страхоту. То просто нормалан ум не може да схвати. Тих звери се не сећам, мислим да их никада нисам сретао улици. Не знам, можда само нисам обраћао пажњу, можда се и јесам мимоилазио с њиховим колима. После свега помислим да су можда баш поред мене прошли са тим џаковима у којима су били самлевени људи. Грозота ме хвата од тога - прича други мештанин.

Од куће до Дунава, са самлевеним телима у гепеку аутомобила, морали су да прођу око два и по километра. Део од око километар је асфалт, али је остатак макадам.

- Последњих 500 метара до Дунава је немогуће прећи колима, па ме не би чудило да су тај део прелазили пешке, са џаковима у рукама. Данима смо гледали Жандармерију на том потезу, долазили су и рониоци - додаје мештанин.

Навикли да живе уз полицијске патроле, кажу да ово мирно викенд насеље никада више неће бити исто.

- Била је ово наша савршена оаза, усред природе, уз реку, али никада више овде не може да буде исто - закључује он.

Сведок-сарадник: Самлевена тела бацали у Дунав

Полиција је данима детаљно претресала сваки део куће у Ритопеку. У свим просторијама, према писању београдских медија, на два спрата и у поткровљу нађени су трагови крви, као и у гаражи, иза које је била просторија за мучење и млевење. На згаришту у дворишту нађени су дугмићи, а у поткровљу делови гардеробе, међу којима је била и женска. Откривене су и хируршке униформе, маске, секире и рукавице, а сведок-сарадник детаљно је описао процедуру по којој су се отарасили сваког тела.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Foto:Youtube/Printscreen/Pink.rs/Insajder/e-stock-Milos Рафаиловиц

- Све самлевено иде у пластични, па у плетени џак. Односи се до Дунава. Уђе се у воду до појаса са џаком, једним по једним, склапелом се исече дно џака и све се проспе у реку - признао је.

Дођу различитим возилима, уђу, затворе капију...

Кућа страве од око 300 квадрата, како кажу мештани, изграђена је пре петнаестак година. У њој је, кажу живела породица с децом с којом су се дружили. Сматрали су их финим људима и шокирали су се када су схватили да је власник куће Владе Драганић.

- Неколико година нисмо виђали жену и децу, мислили смо да су можда и продали кућу. У последње две или три године почели су да се изводе радови. Мислили смо да су нови власници и да је реновирају, нарочито када је неколико дана булдожер копао у дворишту. Сада знамо да су вероватно тада направили тајни бункер за мучење. Довозили су силни грађевински материјал, поставили су и камере. Долазили су различитим возилима, уђу и затворе капију. Такође, асфалтирали су пут, мислим да су то они урадили - каже мештанин.