Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МУЖ МИ ЈЕ УПЕРИО ПИШТОЉ У ГЛАВУ И ОДБРОЈАВАО: Питала сам се да ли ће БОЛЕТИ када опали и хоће ли ме деца памтити

24.11.2016. 23:44
Пише:
Србија Данас
Milica Kostić
Милица Костић / Извор: Фото: Printscreen/Prva ТВ

Милица Костић вечерас је гостовала у емисији "Живот прича" и испричала тортуру коју је преживљавала од стране супруга.

После три године забављања, Милица се 2012. удала за колегу из полицијске станице Милоша Тадића.

Она каже да је насиље од стране њеног мужа почело још 2012 године и то док је била у 7 месецу трудноће.

- Покушала сам на све могуће начине да га смирим причом, разговором, бежањем....али то се настављало. Дан када сам кренула у породилиште имали смо препирку пред његовом породицом, погодио ме је кључевима у стомак. Отишла сам у WC и видела да ми је порођај кренуо, прича Милица.

Само 15 дана након порођаја уследио не нови напад. Вређао је и нападао и када је покушала да се одбрани, како каже, попила је "добре батине".

- Нисам желела да оптерећујем своје родитеље и зато сам ћутала. Моја породица је била идеална и ако сам ишта у животу желела то је да имам брак као моји мама и тата. Наш отац никада није повисио тон. Тада ме је већ ухватио страх, како ћу се вратити у село, да други причају да сам се други пут развела, како ћу издржавати двоје деце....прича Милица.

Када је њихов син имао 7 месеци добила је батине које ће, како каже памтити цео живот. Од батина није могла да устане. Ударао је песницама и говорио: 

- Не брини, нећеш имати модрице. Полицајци знају како се туче, а да не остану модрице.

Те ноћи је звала мајку да дође по њу и децу јер је рекао да уколико не изађе убиће и њу и децу. Ћеркица која је тада имала 7 година јој је помогла да устане и све што се дешавало је гледала.

napad na ženu
напад на жену / Извор: Профимедиа

Када је желела да пријави свог супруга полицији уследио је шок. Они ни су ни дошли на терен, а чак су је и одговарали да поднесе тужбу јер ће њен муж изгубити посао.

Неко време живела је сама са децом, али су се после свих његових обећања да ће се променити и бити бољи поново почели да живе заједно, међутим био је само још гори, да је Милица помишљала да он осим алкохола узима још нешто.

Био пијан и носи оружје!

- На посао је долазио више пијан него трезан и то је знала цела полицијска станица у Богатићу, прича Милица. Како каже, он је носио оружје и излазио на терен у алкохолисаном стању.

НОЋ КОЈУ ЋЕ ПАМТИТИ ЦЕО ЖИВОТ!

14. новембар 2014 године памтиће цео живот. Након прославе са колегама, дошли су кући. Тукао је и уперио пиштољ у главу. После је терао да узме пиштољ, а онда рекао "глупачо, сада су твоји отисци на њему, свима ћу рећи да си ти хтела мене да убијеш, па сам се бранио". Узео је крпу и поново пиштољ и одбројавао, а она се питала да ли ће је деца памтити и да ли ће је болети када опали. То је била ноћ када је почека да се боји за свој живот. 

- Ми смо од полиције удаљени 5 минута, али нико од комшија није хтео да пријави шта чује у стану. Зато сам овде, ја не могу да гледам да неко некога слабијег од себе малтретира, а да не одреагујем. О мом случају су сви знали, комшије и полиција, нико није реаговао осим једне. 

Након те стравичне ноћи једино је могла да скочи са терасе јер ју је он терао да легне поред њега. Ујутро је приметила да јој је од стреса цела десна страна отишла у страну и тада је први пут њена мајка званично пријавила насиље јер је у целом стану видела трагове крви.

КРВИ БИЛО И ПО ЗГРАДИ И ПО ЦЕЛОМ СТАНУ

- Крв је била по плафону, по зидовима, завесама. Рекла ми је када сам вечерас преживела, све ћу. Тада сам звала полицију која је дошла за неких 10 минута. Полицајац Милорад Костић је дошао и рекао да је овакве сцене виђао и да његову сестру муж туче, али да она има дугачак језик, објашњава њена мама.

Након овога Милица је сазнала још нешто што ју је шокирало, а то је да њен супруг био под истрагом да је користио и диловао наркотике.

АГОНИЈА ПОРОДИЦЕ УБИЈЕНЕ СРПКИЊЕ СЕ НАСТАВЉА: Због ЈЕДНЕ ствари не могу да је сахране већ 5 месеци

После кривичне пријаве која је поднета против њега у налазима који су стигли наведено је да он нема знакове да је ће такво насиље поновити и да нема разлога да не обавља посао полицајца, иако је неколико дана пре тога покушао њу да убије. Тада је знала да ће поново да покуша да пуца на њу.

- Звао ме је колега Ненад Јефтић и питао где сам. Брзо се спреми, узео је пиштољ из куће и рекао да је њен супруг узео пиштољ и отишао речима "ИДЕМ ДА ДОВРШИМ ЗАПОЧЕТО"! Тада ме је Ненад одвео у полицијску станицу, а Милош ме је звао и претио на телефон, а позив су слушали сви и нико није реаговао, него су га само смиривали. Назвала сам начелника, а она је рекао да ће сутра разговарати са њим и да се Милош смирио, међутим убрзо ме је он назвао да изађем испред станице.

Nasilje
Насиље / Извор: Фото: Профимедиа/илустрација

Како каже, нико од полицаја није изашао испред са њом јер су рекли да НЕЋЕ ДА СЕ МЕШАЈУ У ЊИХОВЕ БРАЧНЕ ПРОБЛЕМЕ!

Након споразумног развода, он је у децембру поново покушао да је убије и то усред полицијске станице у Богатићу.

- Дошао је у станицу, ушао у канцеларију, извадио пиштољ и пуцао. Његов поглед пун мржње не може да се избрише из главе никада. Ране ће проћи, али психа је човеков највећи пријатељ и непријатељ. Први метак погодио ме је у раме, а онда сам чула још један пуцањ и видела да се мој колега бори са њим. Тада су се чула још три пуцња, а након тога је упуцао и полицајца једног. Спасио ме је колега Владан Дражић, а не полицајац о којима су медији писали да јесте. 

Милица и даље ради у полицијској станици Богатић, али нема са ким да попије кафу јер су сви на страни њеног супруга који је сада у притвору.

- Страх више немам, али да сам убеђена да ће доћи да заврши започето! Бојим се само за безбедност своје деце, јер очигледно је да може да ме заштити САМО БОГ!, завршава Милица.