Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НА ДАНАШЊИ ДАН ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ НЕСТАО ЈЕ МАТЕЈ ПЕРИШ! После журке ушао у реку и трагично настрадао

30.12.2023. 12:07
Пише:
Србија Данас
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: АТА images/Printscreen/Nestali.hr

Дошао је у Београд да прослави Нову годину, после 5 месеци потраге пронађен мртав

Матеј Периш који је пре две године дошао у Београд из Сплита, не били дочекао Нову Годину са пријатељима, нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра. У његову потрагу укључили су се сви, полиција, жандармерија.. и из Србије и из Хрватске. Нико није ни слутио да ће његово тело бити пронађено тек након неколико месеци у Дунаву код Аде Хује, километрима далеко од места где га је надзорна камера последњи пут снимила.

МЛАДИЋ СЕ УДАВИО ДОК ЈЕ ПОКУШАВАО ДА ИЗВАДИ КЉУЧЕВЕ ИЗ ВОДЕ: Пријатељ је покушао да га спасе и нашао се у незгодној ситуацијиzemunski kej

МЛАДИЋ СЕ УДАВИО ДОК ЈЕ ПОКУШАВАО ДА ИЗВАДИ КЉУЧЕВЕ ИЗ ВОДЕ: Пријатељ је покушао да га спасе и нашао се у незгодној ситуацији

ЉУБОМОРНИ МУЖ БАЦИО ИКОНУ У ДУНАВ, А ОНДА СЕ ДЕСИЛО ЧУДО: Прича Дејана из Прокупља открива НЕВЕРОВАТНУ ИСТИНИТУ ПРИЧУ која оставља без дахаikona

ЉУБОМОРНИ МУЖ БАЦИО ИКОНУ У ДУНАВ, А ОНДА СЕ ДЕСИЛО ЧУДО: Прича Дејана из Прокупља открива НЕВЕРОВАТНУ ИСТИНИТУ ПРИЧУ која оставља без даха

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ! Тело девојчице (2) нађено у реци близу ушћа у Дунав! Нестала у пиџами из породичне куће пре два дана!Ubistvo tinejdžera Olija Stefensa

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ! Тело девојчице (2) нађено у реци близу ушћа у Дунав! Нестала у пиџами из породичне куће пре два дана!

У Београд дошао је због провода и празника. Са пријатељима изашао је до клуба "Готик", а из њега изашао је сам. Снимци његовог кретања након изласка из "Готика" и даље нису разјашњени. Нелогично кретање и трчање младића, заустављање таксија, па улазак у воду код кафића "Саванова", само је део слагалице којој је недостајао један део - разлог због којег је Матеј то вече напустио клуб.

Матејеви пријатељи пријавили су његов нестанак ујутру. Међутим, њихови искази нису допринели да полиција установи због чега је младић из Сплита напрасно после поноћи изашао из локала након чега му се изгубио сваки траг. Управо то, ни годину дана касније никоме није познато.

Његови пријатељи ни у једном тренутку се нису оглашавали за медије. Ни хрватска, али ни српска јавност није дочекала да било ко од Матејевих пријатеља, који су то вече били са њим, јавно каже шта се догађало то вече и због чега његов нестанак нису одмах пријавили. Једино што су урадили јесте да су снимили видео запис испред клуба и објавили га на Јутјубу.

Мистерија мобилног телефона

Матеј је нестао у Бетон Хали, последњи пут га је камера снимила како улази у воду код кафића "Саванова", а његов телефон лоциран је у близини Великог ратног острва, на ушћу Саве и Дунава. Како смо тада писали, базне станице лоцирале су сигнал мобилног телефона прво код "Саванове", а тек касније и код Великог ратног оства.Оно што је занимљиво јесте да је његов телефон лоциран чак два и по сата након што је Матеј последњи пут виђен и то како се спушта степеницама до Саве.

Ada Huja, Matej Periš
Ада Хуја, Матеј Периш / Извор: Србија Данас

Пронађен након пет месеци

Тело мушкарца који је на себи имао гардеробу коју је Матеј носио уочи нестанка, пронађено је 18. маја око 9 сати. Тело су пронашли морнари. Убрзо су форензичари и полиција.

У џепу је пронађен мобилни телефон, а на руци сребрни сат. Приликом идентификације која је потврђена на основу ДНК анализе, а визуелним прегледом, полицајци су на лицу места рекли да је утврђена велика подударност пронађеног тела са несталим Сплићанином.

Како је тада за "Блиц" испричао Милован Зеленовић, капетан брода чија посада је уочила младића, његов колега је на патици младића који је плутао водом видео слово "В" због чега је одмах помислио да се ради о Матеју. Они су тело видели око 9 сати како се низводно креће, те су одмах позвали полицију. На лице места, прво је дошла речна, а потом и обична. Тело је, према њиховим речима, плутало лицем окренуто ка доле, али је и поред тога било јасно да се ради о мушкарцу. Тело које је било у фази распадања ветар је нанео до саме обале.

Његов отац, Ненад, убрзо се огласио за медије, те навео "да се морају суочити са истином", те да ће се упутити у Београд. Он је објаснио да мора да се упореди ДНК, али по одећи, пронађени младић одговара Матеју.

- Јако ми је тешко и очекивали смо неку сретнију информацију, али свака истина је истина и с њом се морам суочити, ја и моја породица. То је тако, даље не могу ништа казати. Јако ми је тешко. Доћи ћу за Београд - рекао је он тада.

Званична информација МУП-а стигла је 19. маја. Саопштено је да је ДНК анализом тела које је пронађено, утврђено да се ради о Матеју, као и да је према налазу обдукције, смрт наступила ненасилним путем.

Извор: Србија Данас/Еспресо