Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НА ЊИХ ЈЕ БАЦИО ОКО!" Веља Невоља планирао отмицу ЗВЕЗДИНИХ ИГРАЧА - ево како је спречен његов паклени план

31.05.2021. 19:59
Пише:
Србија Данас/Српски Телеграф
Velja Nevolja i Crvena zvezda
Веља Невоља и Црвена звезда / Извор: Фото: Србија Данас/Профимедиа

Клан Вељка Беливука званог Веља Невоља планирао је отмицу двојицу фудбалера Црвене звезде да би их приморао да им постане менаџер, али је ухапшен пре него што је успео да реализује паклени наум.

После освајања Партизанове трибине Невољи и екипи су порасли апетити тако да су на све начине покушавали да уђу и у послове вечитог ривала, где је био знатно већи новац него у посрнулом црно-белом клубу.

ПРОЦУРИЛЕ ТАЈНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ МУП: Кавчани на кокаин утискивали српски грб, ЈЕДНО ИМЕ запало за око полицији

ПРОЦУРИЛЕ ТАЈНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ МУП: Кавчани на кокаин утискивали српски грб, ЈЕДНО ИМЕ запало за око полицији

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ СУ БИЛИ ГОСПОДАРИ ЖИВОТА И СМРТИ! Како су убиствима ушли у све поре друштва и подземља?

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ СУ БИЛИ ГОСПОДАРИ ЖИВОТА И СМРТИ! Како су убиствима ушли у све поре друштва и подземља?

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ХОРОРА У КОВИНУ: Убио мајку па сео за компјутер и играо видео игрице, комшије у шоку након трагедије

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ХОРОРА У КОВИНУ: Убио мајку па сео за компјутер и играо видео игрице, комшије у шоку након трагедије

- Ради се о двојици понајбољих странаца на које су Беливук и његова десна рука Марко Миљковић Маре бацили око. Захваљујући везама у полицији, у којој је и тада ведрила и облачила њихова сарадница Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП, у сваком тренутку су знали њихово кретање. Дијанини прљави полицајци који су и после њене смене остали као кртице у разним секторима пратили су их и све дојављивали Вељиној и Маретовој банди - открива извор.

Претио Саногу: Наћи ћу те у граду!

Колико се осећао моћним, Беливук је показао и најстрашнијим увредама и претњама на 163. вечитом дербију одиграном у Хумској.

Seku Sanogo
Секу Саного / Извор: МН Press

Он је тада урлао на играче Звезде, а посебно му је на мети био Саного, коме је претио батинама и викао: "Наћи ћу те у граду!" Његово понашање тада је остало без икаквог одговора надлежних.

- Циљ им је био да уценом ставе двојицу фудбалера пред свршен чин и да их натерају да потпишу уговор с њима блиском менаџерском агенцијом. На тај начин би Беливуковој банди била гарантована зарада од сваког уговора и трансфере. Дакле, није се радило о класичној отмици зарад откупа, мада је реч о фудбалерима који на рачунима имају стотине хиљада евра. Чак су планирали да несрећне играче одведу у своју кућу смрти у Ритопеку, где су убијали и касапили жртве, да би их додатно застрашили - каже извор из истраге злочина овог монструозног клана.

Подсетимо, у том тренутку је Беливук био малтене газда у Партизану, од кога је на име плате месечно добијао чак 5.000 евра преко посредника који су му служили као параван био је менаџер појединим фудбалерима, а свакодневно је на располагању имао луксузни службени клупски аутомобил.

Брутални обрачун са ривалима на трибини

Вељко Беливук је на велику сцену Партизанове јужне трибине ступио после убиства Александра Станковића, званог Сале Мутави, кога је наследио на месту вође навијачке групе "Јањичари".

Претходно је ова фракција ушла у жесток рат са Милошем Радисављевићем Кимијем, који се поражен повукао с југа и основао навијачку групу "Партизановци", смештену на источној трибини. Почеле су прозивке и увреде са јужне трибине из група "Јаничари" и "Алкатраз", ка истоку и "Партизановцима".

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: МН Press

Невоља и његови нису стали на томе, већ су додатно понизили Радета Петровића, једног од Кимијевих људи. На друштвеним мрежама појавио се снимак како Петровић, очигледно натеран, изјављује како је његова навијачка група издала Партизан, а да су он и Кими пи*ке и да је једина права љубав према Партизану на јужној трибини.

Рат за превласт на југу траје последњих 25 година. После 2000. издвојила се група "Алкатраз", која је завладала трибином, али је тежак ударац доживела после убиства француског навијача Бриса Татона 2009. и Ивана Перовића 2011, због чега су неки од вођа групе завршили иза решетака.

Ту ситуацију искористило је обезбеђење са сплавова и из ноћних клубова и тако су на велику сцену ступили Александар Станковић звани Сале Мутави, Вељко Беливук и Александар Алексић звани Сале Струја. Да не прашта, Беливук је доказао и бруталном ликвидацијом и сечењем главе Горана Величковића, који је био близак Кимију.

Узми или остави

- Беливук је у правом смислу те речи био господар на стадиону у Хумској. Њему су, буквално, чланови управе полагали рачуне и подносили рапорт. Из клупских папира и документације смо сазнали да је тамо био и формално запослен. Због тога су, између осталог, саслушавани председник Милорад Вучелић и генерални директор Милош Вазура - открио је саговорник из истраге.

Према информацијама, Веља Невоља је годинама био менаџер неким Партизановим играчима јер други избор нису ни имали.

- Понуда је била - узми или остави. А ако оставиш, знаш шта ти следи. Шамари, у најмању руку, а много вероватније батине или поломљене ноге. Међутим, то му очигледно није било довољно, осилио се, па је одлучио да умеша прсте и у табор љутог ривала - објашњава саговорник из истраге.

Како се незванично причало, један од фудбалера који је био под његовим патронатом био је центарфор Филип Кнежевић, који је у Хумску дошао из чачанског Борца, а потом отишао у Португал.

Терзић: Код нас се то никад не би десило

Генерални директор црвено-белих Звездан Терзић је јуче први пут јавно прокоментарисао случај Веље Невоље и стао у одбрану својих колега из Партизана.

Zvezdan-Terzic
Звездан-Терзиц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Мислим да је неко злоупотребио Партизан и ту навијачку трибину. Суд ће на крају одредити ко је крив, али ту најмање има правих навијача. На нашем стадиону никада није тако нешто могло да се деси јер је навијачка трибина Црвене звезде потпуно другачије организована и они сами праве једну добру селекцију ко може да уђе на северну трибину. Никада нећу дозволити да се изједначи северна трибина и навијачи Црвене звезде с тим групама које су под плаштом навијача злоупотребили и Партизан и трибину - закључио је Терзић.

 - На Беливуковом списку било је још играча. Углавном их је бирао још у кадетима или омладинцима. Можемо само да претпоставимо како се опходио према њима и колики проценат од зараде и трансфера су морали да му дају - кажу упућени.

Извор из истраге каже да је и овај покушај отмице фудбалера Звезде додат на дуг списак Беливукових грехова, али да ће о томе штошта морати да каже и Дијана Хркаловић.