Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Нађено је тело Тијане Јурић" Пре тачно 7 година родитељи су чули оно што ниједан НИКАДА НЕ ТРЕБА чути (ФОТО/ВИДЕО)

07.08.2021. 19:50
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Tijana Jurić
Тијана Јурић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Нико није веровао да ће се десити оно најгоре, оно од чега су сви страховали...

На данашњи дан, пре 7 година, једним родитељима је саопштена најгора могућа вест која може да им се саопшти. Ти родитељи не знају да ли им је гори дан 26. јул или 7. август. Дан када је Тијана Јурић нестала, или када је након 13 дана трагања њено тело пронађено на запуштеном сметлишту у насељу Чонопља у општини Сомбор 7. августа 2014. године.

ЈАУЦИ ИСПРЕД КУЋЕ УБИЈЕНОГ: Родбина и пријатељи мушкарца из Лопардинца у ШОКУ због злочина који је потресао село

ЈАУЦИ ИСПРЕД КУЋЕ УБИЈЕНОГ: Родбина и пријатељи мушкарца из Лопардинца у ШОКУ због злочина који је потресао село

СИЛОВАО КОМШИНИЦУ ПА ПАО У НЕСВЕСТ КАДА ЈЕ ВИДЕО ПОЛИЦИЈУ: Упао жени у стан и насрнуо на њу, добио 5 година робије

СИЛОВАО КОМШИНИЦУ ПА ПАО У НЕСВЕСТ КАДА ЈЕ ВИДЕО ПОЛИЦИЈУ: Упао жени у стан и насрнуо на њу, добио 5 година робије

УБИЦА ИЗ БУЈАНОВЦА СЕ ПРЕДАО ПОЛИЦИЈИ: Убио комшију и бацио му бомбу у двориште

УБИЦА ИЗ БУЈАНОВЦА СЕ ПРЕДАО ПОЛИЦИЈИ: Убио комшију и бацио му бомбу у двориште

За девојчицом која је нестала у ноћи између 25. и 26. јула дневно је трагало око стотинак полицајаца, а у потрагу су се укључили и мађарска полиција, ЕВРОПОЛ и Интерпол, због сумње да је продата у оквиру трговине људима.

- Не знам како да окарактеришем монструма који нам је то урадио. Не знам какав човек мораш да будеш да би напакостио таквом детету - рекао је тог дана када је пронађено тело девојчице, њен отац, Игор Јурић.

Хронологија злочина који је променио Србију

Тијана је, у петак вече, тог кобног 25. јула, возом отишла у Бајмок где јој живе баба и деда са мајчине стране. На себи је имала белу мајицу, светле фармерице и беле "старке". Стигавши у село, јавила се мајци, а затим отишла на турнир у малом фудбалу у Рати. Вече је провела са својим пријатељима.

Око поноћи је кренула кући, у друштву једне девојчице и дечака. Насред пута, одлучила је да крене назад ка Рати, како би једном другу вратила дуксерицу коју је исто вече позајмила. Растали су се код бифеа удаљеног свега 200 метара од бакине куће.

Враћајући се сама истим путем, Тијана је ишла Улицом ЈНА. На углу улица Три истарске жртве и Његошеве срела је другаре око пола сата после поноћи. На питање куда се упутила, одговорила је да иде да врати позајмљен дукс.

Tijana Jurić
Тијана Јурић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Igor Јурић

Наставила је улицом Три истарске жртве, прешла пругу и кренула земљаним путем који води до спортског терена на којем ју је чекао друг чију је дуксерицу позајмила. Како дуго није дошла, друг са терена кренуо јој је у сусрет.

Тијане, међутим, није било, а на земљаном путу, стотинак метара даље, налазила се њена бела патика, као и вештачки нокат.

Већ један сат после поноћи прве вечери деца и други становници Бајмока почели су да траже Тијану. Полиција се у потрагу укључила у 1.30, а затим и жандармерија.

Неколико дана касније, 29. јула, из МУП-а је стигло саопштење да је сигнал Тијаниног мобилног телефона последњи пут детектован два километра од граничног прелаза према Мађарској. Одмах је остварен и контакт са њиховим надлежним органима, као и службом Интерпола.

Дани, пуни неизвесности и очаја, протицали су...

А онда, касно у ноћ, 13. дана потраге, 7. августа, око пола један, објављено је да је ухапшен отмичар Тијане Јурић, а да је њено тело пронађено у близини Сомбора, 23 километра од места на којем је отета у Бајмоку.

Најтежа конференција за новинаре

- Он је у ноћи између петка и суботе био у Бајмоку, ударио Тијану својим возилом, пришао јој, није била тешко повређена када је почела да тражи помоћ, он ју је ухватио за врат, ударао, убацио у своје возило, одвезао у атар - рекао је тада министар на конференцији и додао да је девојчица ту и убијена.

Девојчицу је убио Драган Ђурић, месар из Сурчина. За овај монструозан злочин осуђен је на 40 година затвора.

Њега су пронашли полицајци у месари у Сурчину, како потпуно мирно сече месо. На место где се налази девојчицино тело Ђурић је сам одвео полицију.

Dragan Đurić
Драган Ђурић / Извор: Србија Данас

Тијанин отац: Бол је с временом све већа

Пре тачно 13 дана, на годишњицу Тијаниног нестанка, Игор Јурић је изјавио да када људи остану без деце време је непријатељ, а не пријатељ и то сваки родитељ који је изгубио дете може да потврди.

- Када је Тијана страдала, упознао сам господина Лагатора, морам га споменути, зато што је то човек који је изгубио сина на трагичан начин у Суботици. Упознао сам га на гробљу у Суботици и питао сам га баш исто то: "Да ли време може нешто да промени?". Рекао ми је: "Игоре, биће ти све горе". И јесте. Данас живим са тим да гледам Тијанине вршњаке како одрастају, виђам их како се сликају, имају своје младалачке љубави, то је уствари нешто што ти много тешко пада, мислим да је тај бол много већи него првог дана.

Према његовим речима, од првог дана био му је циљ да Тијанина смрт добије смисао.

- Мислим да је Тијана заиста, ако је то праведно рећи, оправдала своје постојање и да је њена смрт заиста добила смисао. Да је она заиста дала свој живот да би се нека вредност деце у нашој земљи довела на виши ниво. Од самих потрага па до казни које су сада промењене за најтежа кривична дела. Без обзира на то неће бити смислено све док нама страдају деца. Овако као што је страдао Стефан на Карабурми, као што је страдала Анђелина, мали Јован из Ниша и друга деца. Тешко је о томе говорити. Али, оно што могу да кажем је да идем напред, да сам јако срећан што сам Тијанин отац, да сам јако поносан на њу, да радим тако да испуним њена нека очекивања, да то није нимало лако, али да верујем у једно боље сутра и да сам велики оптимиста и поред свега што се десило - рекао је Јурић.