Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈБРУТАЛНИЈИ НАЧИН ПОНИЖАВАЊА! Често је и сурова мафијашка порука ривалима: Још једна жртва обрачуна у Србији

02.10.2020. 08:29
Пише:
Србија Данас/Српски Телеграф
policija
полиција / Извор: Профимедиа/илустрација

Он каже да се само молио да преживи, али они нису хтели да га пусте до два ујутру.

Недавни случај силовања младића у Белој Цркви говори да је то најбруталнији начин на који монструми желе да понизе своје жртве из освете и да није реч о чину из задовољства, као што то раде насилници са женама. Често је то и сурова мафијашка порука ривалима.

ПОЗНАТО ШТА ЈЕ СПАСИЛО ПОДСТАНАРКЕ У ФИЛМСКОЈ ЕКСПЛОЗИЈИ! У пожару на Белим водама повређено 11 особа

ПОЗНАТО ШТА ЈЕ СПАСИЛО ПОДСТАНАРКЕ У ФИЛМСКОЈ ЕКСПЛОЗИЈИ! У пожару на Белим водама повређено 11 особа

ТЕЖАК УДЕС У ОБРЕНОВЦУ: Мотоциклиста подлетео под приколицу на раскрсници која је позната као ЦРНА ТАЧКА

ТЕЖАК УДЕС У ОБРЕНОВЦУ: Мотоциклиста подлетео под приколицу на раскрсници која је позната као ЦРНА ТАЧКА

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ОТМИЦЕ КОД ЈАГОДИНЕ: "Везали су ме, уринирали по мени и терали да признам да сам љубавник њеног мужа"

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ОТМИЦЕ КОД ЈАГОДИНЕ: "Везали су ме, уринирали по мени и терали да признам да сам љубавник њеног мужа"

Слободан П. (19) нападнут је у понедељак око 22 сата на улици када су га Никола М. (21) и Милан Н. (21) на силу угурали у Миланову трошну кућу, која се налази у дворишту напуштене војне зграде у центру Беле Цркве.

- Враћао сам се кући од другарице јер сам био код ње да напуним телефон јер немам струју. Онда су ме они пресрели и угурали у ту кућу. Прво су попушили марихуану, а онда ме је Никола ударио шипком у главу, па му се придружио и Милан, и тукли су ме песницама. Један ми је држао шрафцигер под грлом, а други ме је терао да га орално задовољавам, па су се онда заменили - прича несрећни младић и додаје да су га опет тукли шипком уз најгоре псовке мајке, која му је у болници.

Молио за живот

Он каже да се само молио да преживи, али они нису хтели да га пусте до два ујутру.

- Када сам им тражио воде, дали су ми флашу с урином, а то сам схватио после првог гутљаја. Након тога ме је Никола шутнуо и поломио два прста. Затим су ме поново натерали да орално задовољим Милана, а после ме је Никола и силовао. Моји урлици се нису чули од гласне музике, а Милан је на крају, после телефонског разговора, рекао: "Ово је погрешан дечко" - каже Слободан и додаје да је од монструма побегао кроз прозор, као и да као једини разлог злостављања види то што се дружио с девојком у коју је Милан заљубљен.

Осумњичени су убрзо ухапшени након злочина и јуче им је Више јавно тужилаштво у Панчеву одредило притвор до 30 дана. Терете се за силовање, за које је запрећена казна од пет до 12 година затвора, а за разбојништво од три до 15 година, јер су жртви украли и телефон.

Набијање на колац

Подмладак "земунског клана", такозвана пајсер бригада, била је задужена за "дисциплиновање" мањих дилера који су им остали дужни или које су хтели да приморају да продају дрогу за њих. Међу омиљеним начинима за мучење било је и "набијање на колац", када су жртвама у анус гурали предмете и тако их додатно мучили. Чланови тзв. пајсер бригаде су похапшени и осуђени на вишегодишњу робију.

Мучење навијача

Једно од јавности познатијих силовања мушкараца јесте и злостављање заштићеног сведока Зорана Вукојевића Вука, над којим се иживљавао вођа "земунског клана" Душан Спасојевић Шиптар, који је био познат по бруталностима.

- Није Вукојевић једини, они су многе које су ликвидирали прво мучили убацивањем разноразних дугих цеви у делове тела, то је стандардно било код мафијаша. На Вуку су примењене све те методе. Мислим да се то налази и у његовом обдукционом налазу. Хтео је да ти људи буду понижени у сваком смислу пре него што их ликвидирају. Једино тако су се осећали моћно - испричао је једном приликом бивши оперативац ДБ Божо Спасић.

Николић: Желе само понижење

Zlatko Nikolić
Златко Николић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/BALKAN ИНФО - Званични канал

Криминолог Златко Николић нагласио је за наш лист да су на монструозна злостављања углавном спремни тешки криминалци који имају одлике психопата.

- Тим изопаченим делима се служе само када желе да максимално понизе жртву и не ради се о хомосексуалном задовољству, већ о показивању надмоћи и изазивању страха код мушкарца којег муче. Чуо сам да то и лезбијке у затворима раде другим женама, само с циљем понижења - наглашава Николић.

Други познати случај силовања мушкарца јесте и када је својевремено навијач Партизана звани Жаре злостављао госта навијача Торциде Парангала.

- После неколико дана, Парангал се толико одомаћио да је гробарско гостопримство схватио као њихову слабост. Почео је у алкохолисаном стању да их вређа, прозива и да им говори шта ви знате... Ми у Сплиту овако... Жарета је то изнервирало и пожелео је да му покаже ко је газда у кући. Одвукао је Парангала у купатило и тамо га намазао путером, а затим силовао - подсећа извор упознат с овим случајем и додаје да је таквих случајева много, али да се крију због стида жртве.