Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈЕМОТИВНИЈИ СУ НАЈСУРОВИЈИ! Хороскопски знаци најпознатијих српских криминалаца - они знају да пусте машти на вољу

18.11.2021. 21:33
Пише:
Србија Данас/24 седам
kriminal
криминал / Извор: Фото: Shutterstock/Profimedia/TV Пинк Printscreen

Многи на судбину одређену звездама одмахују руком, али статистика је неумољива и показује да су неки припадници Зодијака наклоњенији криминалу од других.

Међутим, српско подземље направило је сопствени статистику и не подпада под калуп истраживања стручњака, али свакако прича своју причу. Најемотивнији су и најсуровији - Легија, Звер, Кум и Маре Месар у знаку интуитивних Риба.

МЕСАР СПРЕМАО БЕЛИВУКА ЗА "ЦРНУ КЕСУ" Шок откриће из истраге - овако је Миљковић планирао да преузме кавчане

МЕСАР СПРЕМАО БЕЛИВУКА ЗА "ЦРНУ КЕСУ" Шок откриће из истраге - овако је Миљковић планирао да преузме кавчане

ДЕТАЉИ ЛАНЧАНОГ СУДАРА У НОВОМ САДУ! Од јачине ударца отпао точак - познато стање повређеног мушкарца (ВИДЕО)

ДЕТАЉИ ЛАНЧАНОГ СУДАРА У НОВОМ САДУ! Од јачине ударца отпао точак - познато стање повређеног мушкарца (ВИДЕО)

ДРАМА НА ВРАЧАРУ! Гори кров куће, ватрогасци гасе ватру, стигла и Хитна помоћ (ФОТО)

ДРАМА НА ВРАЧАРУ! Гори кров куће, ватрогасци гасе ватру, стигла и Хитна помоћ (ФОТО)

Чак и ако сте од оних који се не интересују за судбину одређену звездама, свако зна по нешто о знаковима Зодијака. 

Знамо да су они у знаку Риба и Рака најемотивнији, најинтуитивнији, али и најмаштовитији. Ипак, српско подземље сложиће се можда само са једном особином, да знају да пусте машти на вољу. Тако су неки од најсуровијих припадника српског подземља управо и припадници ова два знака.

Рибе - емотивни и сурови

Милорад Улемек Легија 

Легија је означен као један од најпознатијих српских криминалаца који је био и војно лице и како многи сматрају један од најбољих и најкориснијих српских војника. Бивши је припадник Француске легије странаца, члан Српске добровољачке гарде, а затим и командант Црвених беретки.

Milorad Ulemek Legija
Милорад Улемек Легија / Извор: Профимедиа

Такође је означен као један од главних организатора убистава некадашњег премијера Зорана Ђинђића, Ивана Стамболића, чланова Српског покрета обнове и др. Сматра се да је ове криминалне чинове извршио под окриљем Службе државне безбедности преко Јединице за специјалне операције чији је командант био. Тренутно служи казну затвора, а осуђен је на 40 година због убиства Ђинђића, али и још три максималне казне.

Сретко Калинић 

Калинић, познат под надимком Звер, чувени је и главни егзекутор озлоглашеног "земунског клана". Сретко је током једног суђења признао да је своје жртве ликвидирао професионално, за само неколико секунди, али није увек било тако. 

Наиме, Калинић је испричао и да је своју жртву Милана Јуришића, ког је убио у Шпанији, буквално раскомадао, самлео у машини за млевење меса, спаковао у пластичне врећице и бацио их у реку. Рекао је и да су стан где су убили Јуришића после окречили како би сакрили трагове крви.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Миле Луковић - Кум

Кум је био један од двојице вођа озлоглашеног "земунског клана", а током атентата који су се одигравали од 2000. до 2003. године, а за које је био одговоран овај клан, Луковић се са Сретком Калинићем и Милошем Симовићем сматрао за главног пуцача у клану.

Након убиства премијера Зорана Ђинђића у полицијској акцији "Сабља", убијен је заједно са другим вођом клана и најбољим пријатељем Душаном Спасојевићем Дућом. 

Šiptar i Kum
Шиптар и Кум / Извор: Фото: Facebook/Kriminalci Мафијаси 90-их

Према званичној верзији њиховог убиства, полиција их је усмртила јер су они први "припуцали", а постоје и приче да су Спасојевић и Луковић брутално претучени, а затим стрељани.

Марко Миљковић - Месар

Миљковић је означен као десна рука Вељка Беливука и главни егзекутор у његовом клану. Против њега и још њихових сарадника подигнута је оптужница за сурове ликвидације Лазара Вукићевића, Александра Глигоријевића, Милана Љепоје, Горана Величковића Гоксија, као и Здравка Радојевића, а истује се и убиство Николе Митића. 

Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: Е-стоцк/Милош Рафаиловић

Такође, црногорска полиција води истрагу против Миљковића и Беливука због сумње да су учествовали у три убиства на територији ове земље. За Миљковића се наводи да су његова дела управо она најмонстрознија. Такође, у медијима се појавила информација и да је у болничкој постељи секиром усмртио инспектора Дејана Јовића и тако га "скинуо са грбаче" свом клану.

Ови "жестоки момци" означени су као неки од најсуровијих, са најдебљим криминалним досијеом. Међутим, истраживања која је спровео ФБИ не сматрају Рибе толико опасним. Према наводима стручњака који су своја истраживања спровели за ФБИ, Рибе се најчешће повезују уз злочине повезане са дрогом - диловањем, узгојом или шверцовањем. Исто тако, могу шверцовати и ретке животиње, људе или дуван, а њихови су злочини увек помало бизарни. На лествици криминалаца поставили су их на осмо место као ситне криминалце, али заврше ли у затвору, тамо се додатно повезују са крими-миљеом и од ситних лако постају велики криминалци.

Ракови - злочини из страсти

Душан Спасојевић - Шиптар 

Спасојевић, познат и под надимком Дућа, сматра се једним од оснивача "земунског клана". Био је познат по суровости и сматра се налогодавцем и организатором већине ликвидација које је извршио његов клан, а познат је и по отмицама познатих српских бизнисмена које је враћао након добијеног новца за њихов откуп.

Звездан Јовановић - Змија

Јовановић је био припадник Јединице за специјалне операције који је осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића. Сматра се да је управо он пуцајући из пушке "Хеклер & Кох" из зграде Завода за фотограметрију у Улици адмирала Гепрата у Београду, убио премијера пуцајући му у срце.

Zvezdan Jovanović
Звездан Јовановић / Извор: Профимедиа

За разлику од Риба, пема овом истраживању, Ракови су прави страх и трепет. Према ФБИ-овој статистици, највише криминалаца је рођено управо у знаку Рака. Како се наводи, склони су насилним делима у тренуцима потпуне психичке растројености, а најчешће је реч о убиствима из страсти или освете. Тешко контролишу темперамент, а након што су ухваћени, према истраживању, ретко показују покајање.

Даље на лествици српског подземља се такмиче они у знаковима Овна, Девице, Близанаца и Ваге.

Ован - доминација

Жељко Ражнатовић Аркан 

Аркан је био је српски криминалац који је на крају био веома потребан држави. Био је и српски политичар, паравојни командант и оснивач и главни командант паравојне Српске добровољачке гарде, оснивач и први председник Странке српског јединства.

Био је страх и трепет у српском подземљу све до јанура 2000. године када је убијен.

arkan
аркан / Извор: Профимедиа

Зоран Јакшић "клан Америка"

Јакшић је један од вођа такозваног клана Америка. Он тренутно у Перуу робија 25 година због шверца 800 килограма кокаина.

У перуанској јавности словио за опасног криминалца са Балкана са више од 40 идентитета ког више земаља потражује због међународне трговине наркотицима и организованог криминала.

Према ФБИ-овој статистици, припадници овог ватреног знака поседују највише оружја. Ако се баве криминалним радњама, највероватније то раде по уговору – односно други их плаћају за то, било да су каматари, уцењивачи или плаћене убице. Према њиховом, како показују ова истраживања, психо-профилу Овнови су одлични и у улози вође побуне.

Девице - педантни и наповерљиви

Вељко Беливук - Веља Невоља 

Вељко Беливук, вођа навијачке групе Партизана "Принципи", од навијача је постао један од најсуровијих вођа криминалних група у Србији, а и шире.

Њему се на терет према подигнутој оптужници ставља пет бруталних убистава, а још једно се испитује. Док се и у Црној Гори води истрага за још три убиства за која се сумња да су дело Беливука и његових сарадника.

Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Профимедиа/илустрација

Према подацима из истраге, Веља Невоља и његови сарадници су на најмонструозније могуће начине мучили своје жртве, одсецали им делове тела, а касније их мледли у машини за млевење меса.

Ђорђе Божовић - Гишка 

Гишка је био српски криминалац, али и оснивач Српске гарде, паравојне формације СПО-а. Он је током био сарадник ДБ-а, а био је задужен за планирање ликвидација усташких и албанских терориста.

Гишка је био један од најистакнутијих чланова српског подземља и један од најбољих пријатеља Желхјка Ражнатовића Аркана.

Како показују истраживања за ФБИ, након Овнова, припадници овог знака други су по учесталости ношења или поседовања оружја. Попут других припадника земљаних знакова, најсклонији су финансијским преварама. Такође, могу бити и провалници или хакери, а велике су шансе да буду ухваћени, како се наводи, брзо "пуцају" под притиском. Ипак, Девице према овом истраживању нису опасне и мало је оних који се баве криминалом.

Вага - дипломате српског подземља

У знаку Ваге рођен је Лука Бојовић, означен као вођа "земунског клана".  Лука је означен као организатор неколико ликвидација у региону, али није доказано да је извршио такво дело. Он тренутно служи казну затвора у Шпанији, док је за оптужбе подигнуте против њега у Србији, ослобођен. Ипак, сматрају га једним од најопаснијих криминалаца са наших простора.

Luka Bojović
Лука Бојовић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Denis Cyga

Близанци - дружељубиви, а незахвални

Љубомир Магаш - Љуба Земунац

Љуба Земунац је био један од најпознатијих "жестоких момака" из београдског подземља. Био је један од оних на којег су се криминалци почетници угледали, а чак и они који су се усудили да на њега запуцају нису знали да ли га се плаше или желе да га "смакну". 

Пресудио му је Вождовчанин Горан Вуковић Мајмун који је након ове ликвидације постао један од најцењенијих у београдском подземљу.

Ljuba Zemunac
Љуба Земунац / Извор: Фото: Facebook/Љубомир Магаш-Љуба Земунац

Дејан Стојановић - Кека 

Кека је био вођа такозване Кекине групе са Новог Београда која је основана деведесетих година, а услов да неко постане члан био је да је до сада већ извршио неко убиство, или је макар имао покушај истог. 

Наводило се да су чланови који су били најбруталнији у злочину имали највишу позицију у групи, а нису презали ни од најгорих кривичних дела као што је силовање, насиље, изнуда, али и трговина дрогом, разбојништво и уцена.

Припадници овог знака по ФБИ-овој статистици су на самом дну по броју ухапшених. Баве ли се криминалом, најчешће је реч о разним "комбинацијама" и преварама, а они нису типови који ходају с пиштољем и прете људима, већ су њихово оружје лажна обећања, наводи се у истраживању. 

У знаку Шкорпије рођен је Сретен Јоцић познатији као Јоца Амстердам, у знаку Лава Владимир Милисављевић познат као Влада Будала, иначе вођа "вождовачког клана", а у знаку Водолије Жељко Максимовић Мака.

Астролог и психолог Ана Ракић Ђуричић је објаснила да је поменуто истраживање поуздано, али да свакако није једино и да је свачији психолошки профил другачији. Ипак, како каже, постоје опште карактеристике знака које у овом случају описују доста.

- Више истраживања је потврдило да су Ракови, Шкорпије, али и Рибе знакови Зодијака најсклонији криминалу. Опште карактеристике код Риба доноси њихова планета, Нептун, а то је најпре илузија. Рибе имају замагљену слику стварности, Нептун је вишезначна планета, а Рибе које су иначе емотивне, ако не развију ту своју страну личности, често не могу да живе у реалности и због тога падају под утицај криминала и порока - објашњава Ракић Ђуричић.

Она додаје и да Рибе препознају себе у сликама великана у свету криминала и често се угледају на њих.