Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КРВАВА СЛАВА У СРБИЈИ! Небојша заклао жену пред гостима, па кренуо на ћерку и њену децу! У полицији изговорио речи које леде крв у жилама

12.09.2022. 13:53
Пише:
Србија Данас/ А. Ј.
Ubistvo u Varvarinu
Убиство у Варварину / Извор: Фото: Србија Данас - Facebook/Printscreen/Olivera Миленовић

Муж убио жену на дан славе, а онда је откривена њена исповест "Савет свим женама света које трпе насиље, јер то причам из искуства свог живота"

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Један од злочина који је потресао целу земљу је крвави Ђурђиц у Варварину - 16. новембра 2015. године, после славског ручка, Небојша Павловић звани Буца (тада 61) насмрт је избо своју супругу Милицу (тада 60).  Убиство се догодило око 15:30 сати и то наочиглед десетак гостију, између осталих у присуству Миличиног брата и снаје.

- Ручак је био при крају, Милица се нашалила с једним гостом и кренула да опере судове. Небојша је, очито пијан, прогунђао и изненада скочио и пошао за њом. Следећег тренутка чули смо врисак из кухиње и потрчали. Милица се крвавим рукама држала за врат и запомагала, а Небојша је у рукама још имао нож и тетурао се поред улаза - рекао је један од гостију за медије.

ИВАН УБИО ЧОВЕКА ЗБОГ ЦИГАРЕТЕ, А ОНДА КРЕНУО У СИЛОВАЊЕ! Монструозно: обљубио и сина (7) рођене сестре - ту није крај

ИВАН УБИО ЧОВЕКА ЗБОГ ЦИГАРЕТЕ, А ОНДА КРЕНУО У СИЛОВАЊЕ! Монструозно: обљубио и сина (7) рођене сестре - ту није крај

ЗАРИО БИЉАНИ НОЖ У СРЦЕ НА ЊЕН РОЂЕНДАН! Свирепо убиство се догодило пред ћеркицом и бебом у Панчеву

ЗАРИО БИЉАНИ НОЖ У СРЦЕ НА ЊЕН РОЂЕНДАН! Свирепо убиство се догодило пред ћеркицом и бебом у Панчеву

СТАРАЦ ИСПАЛИО ДВА ХИЦА У САЊУ ДОК ЈЕ ЛЕЖАЛА У КРЕВЕТУ! Крвави пир код Коцељева шокирао Србију, а његове речи изазивају језу

СТАРАЦ ИСПАЛИО ДВА ХИЦА У САЊУ ДОК ЈЕ ЛЕЖАЛА У КРЕВЕТУ! Крвави пир код Коцељева шокирао Србију, а његове речи изазивају језу

Милици није било спаса. Несрећна жена преминула је на путу до болнице, а како су тада рекли из Варваринског Дома здравља за Курир њој је била пресечена каротида и на путу је искрварила. По налогу судије, њено тело је пребачено у крушевачку болницу на обдукцију.

Оно што је посебно шокирало све је тврдња њихове ћерке Оливере. Она је тврдила да је њен родитељ све испланирао: 

- Отац је то с намером урадио, претходно је спаковао ствари за затвор. Откад не говоримо, никада није долазио на славу, међутим, данас је ушао и поздравио се са свим гостима најнормалније, а потом је убо мајку. Много је пио и малтретирао мајку, па га је тужила пре две године. Претио је пред судијом да ће заклати и мене и моју децу. Суђење је почело још пре две године.

Комшије су тврдиле да је алкохол разлог који је дословно уништио породицу Павловић. Како су причали, Небојша је често пио и малтретирао супругу:

- Због честих размирица интервенисала је полиција, а наводно је Небојша већ кажњаван због насиља у породици. Због лоших породичних односа, чији је узрок углавном било његово понашање, ћерка и син напустили су породични дом. Ћерка се удала и одселила, а син отишао у Аустрију, где се запослио, па је Милица живела под терором пијаног супруга - говориле су комшије. 

Такође су открили медијима да је син мајци саградио кућу у истом дворишту и да се Милица преселила. Супруга Миличиног брата је тврдила да Небојша дошао на славу око 15.30, као и да је био видно нерасположен.

Убиство описано до детаља

- Поздравио се са двоје-троје гостију, а остале је презриво погледао. Онда је отишао у кухињу, где је била Милица. Видела сам како завлачи десну руку иза леђа и вади велики месарски нож. Пришао јој је с леђа и убо је у врат! Вриснула сам и потрчала да га ухватим за руке, а он је тада насрнуо и на мене - испричала је Ружица за Курир.

nasilnik
насилник / Извор: Профимедиа/илустрација

- Мислио сам да је Милицу убо у раме. Видевши да креће на моју супругу, скочио сам и ухватио га за руке, у којима је држао крвави нож. Изгурао сам га из собе на веранду, а потом га оборио у дворишту. Рекао ми је: "Пусти ме или ћу да вадим и други нож да ти режем гркљан!" Успео сам да га чврсто држим док није стигла полиција. Да сам у тим тренуцима знао да ми је убио сестру, ту бих му пресудио - испричао је Милош Матић, брат жртве.

Док је трајао њихов сукоб, Милица је живела последње секунде. Последње што је изговорила било је "Водите га одавде, убоде ме", а онда... Крв јој је шикљала из врата и уста, гушила се. 

Језиве изјаве након хапшења

Да је њихова ћерка била у праву, потврдила је сама сцена хапшења. Павловић је од полиције затражио да га одведу до куће да "покупи ствари" које је спремио за "дужи боравак".

Након што је ухапшен, Небојша Павловић је успео да згрози чак и полицију. 

- Надам се да сам мајсторски и професионално преклао супругу. Али то је само пола посла који сам планирао. Заклао бих и ћерку, њену децу и сина да ме нису спречили - рекао је он.

Док су му вадили крв у варваринском Дому здравља, питао је да ли је Милица жива.

- Ја ћу у затвор, али штета што нисам завршио сав посао.

Истрага је показала да је Павловић у тренутку злочина имао више од два промила алкохола у крви. Он је признао да је починио овај злочин, а као мотив навео вишегодишње брачне несугласице.

Монструм је у децембру 2015. године пронађен мртав у Окружном затвору у Крушевцу

Оливера каже да су тек након његове смрти сазнали да је био тешко болестан, те су претпостављали да је то могао бити узрок што је потегао нож на њихову мајку.

Жртва у свом дневнику писала шта је све преживела уз насилника

Милица, њена ћерка Оливера и унука Снежана су 27. јануара 2013. године пријавиле насиље у породици, јер их је Небојша тукао а унука напао ножем, али је суђење за тај случај одлагано скоро две и по године.

Милица је у једној свесци написала своју животну исповест. Она је описивала насиље које је годинама трпела од мужа. На првој страни свеске стоји реченица: "Савет свим женама света које трпе насиље, јер то причам из искуства свог живота". Надала се да ће моћи да помогне другим женама које годинама трпе насиље од мужева.

- Ово је књига исповести и покајања једне напаћене жене - написала је она.

Део Миличине исповести читао је њен унук и то на сахрани:

- Добијала сам батине и никада нисам смела да питам зашто. Сада имам 60 година и сама се питам како сам још жива. Док ме туче, не смем да питам ни зашто ме туче. Његова мајка ме је молила да одем јер ако она мора да трпи то насиље да не трпим и ја - читао је малишан дрхтавим гласом. Кад је прочитао последњу реченицу: "Нема боље сутра код таквих људи", малишан је заплакао.

Ова породица од тада не слави славу тј. не позивају госте у кућу на дан крсне славе, већ је само обележе уз православне обичаје, а други део дана посвећују одласку на Миличин гроб.