Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УЖАС НА ВЕЛИКИ ПЕТАК, КЛАДОВО ЗАВИЈЕНО У ЦРНО: Пресудио бившој девојци на најмонструознији начин, зет затекао ХОРОР сцену у стану (ФОТО)

14.04.2023. 12:27
Пише:
Србија Данас/А. Ј.
hitna pomoć
хитна помоћ / Извор: Фото: Србија Данас/Милана Pavković/Shutterstock

Тужна Мирјанина судбина. Побегла од злочиначке акције "Олуја", али на крају ипак није успела да се спасе. Убио ју је дугогодишњи дечко.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Монструозни злочин догодио се на Велики Петак, 6. априла 2018. године - цело Кладово завијено је у црно. Никодије Божиновић звани Кокан (60) убио је са два ударца чекићем у главу своју бившу девојку Мирјану Инђић (36). Како се испрва сазнало, Кокан је своју бившу девојку убио у свом стану, у Његошевој број 13.

Првобитно је речено да су они нешто пре злочина раскинули дугогодишњу везу, а да Мирјана је почела да се забавља са другим човеком. То је, по свему судећи, био и мотив да је Божиновић убије. Обоје су имали иза себе по један брак.

"УБИО САМ ТИ БРАТА И СИНА, ЗА СВЕ СИ ТИ КРИВА" Божидар починио крвави масакр у Баричу - бизаран детаљ ПРЕ ЗЛОЧИНА изазива ЈЕЗУ (ВИДЕО)

"УБИО САМ ТИ БРАТА И СИНА, ЗА СВЕ СИ ТИ КРИВА" Божидар починио крвави масакр у Баричу - бизаран детаљ ПРЕ ЗЛОЧИНА изазива ЈЕЗУ (ВИДЕО)

МОНСТРУМ УБИО ЖЕНУ, ПА ЋЕРКИЦИ СМРСКАО ГЛАВУ! Стравичан злочин у Ветернику - бебу докрајчио истим ножем којим је заклао Славицу

МОНСТРУМ УБИО ЖЕНУ, ПА ЋЕРКИЦИ СМРСКАО ГЛАВУ! Стравичан злочин у Ветернику - бебу докрајчио истим ножем којим је заклао Славицу

ЉУБАВ ПРЕКИНУТА МЕТКОМ! Крвава свадба у Србији - Раде дохватио ловачку пушку па убио шесторо људи (ВИДЕО)

ЉУБАВ ПРЕКИНУТА МЕТКОМ! Крвава свадба у Србији - Раде дохватио ловачку пушку па убио шесторо људи (ВИДЕО)

Дошло је до свађе. Мирјана је рекла како не жели да му се врати и када је кренула ка вратима Кокан ју је сустигао и уз помоћ чекића покушао да је спречи да оде.

- У бесу, Божиновић је дохватио чекић и два пута ударио Мирјану у главу. Жена је пала на под, а Никодије је схватио да ју је убио - испричао је извор из истраге за Курир.

Након гнусног чина, Божиновић је попио гомилу лекова за смирење, желећи да на тај начин пресуди себи. Али у том тренутку је наишао његов зет који је тело несрећне жене видео на поду, док је Никодије у стању без свести лежао на кревету. Одмах је позвао Хитну помоћ и полицију. Нажалост, лекари су само могли да констатују да је Мирјана преминула на лицу места. Божиновић је хитно пребачен у Неготин, где су лекари успели да га спасу, па је пребачен на психијатријско одељење болнице.

ХОРОР НА ЈУГУ СРБИЈЕ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Отац брутално покушао да убије ћерку, син херојски спречио трагедију

ХОРОР НА ЈУГУ СРБИЈЕ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Отац брутално покушао да убије ћерку, син херојски спречио трагедију

Мирјана је, иначе, рођена у Хрватској, одакле је са родитељима, као мала, побегла у "Олуја". Пут ју је одвео у Кладово где је радила у једној пекари. Иза себе је оставила два малолетна детета. Никодије Божиновић је био разведен.

Nikodije Božinović, Mirjana Inđić
Никодије Божиновић, Мирјана Инђић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Никодије Божиновић је пред истражним органима рекао да је чекићем желео да уплаши Мирјану, не и да је убије.

ЈОШ ЈЕДНА МИСТЕРИОЗНА СМРТ

Неколико година пре овог злочина, Никодије и његов таст су сакупљали дрва у шуми у околини Кладова. Тада је оцу тадашње Божиновићеве супруге на главу пало дрво и усмртило га на месту. Постојала је сумња да се то није десило случајно, али никада није доказано да је у питању био злочин.

- Намера ми је била да чекићем уплашим Мирјану, а не да је убијем. Ударио сам је два пута чекићем у главу, а она је пала на патос. Онда сам видео да сам је убио и решио сам да пресудим и себи. Отишао сам у другу собу и попио гомилу таблета за смирење - рекао је Божиновић. 

Нагласио је и да су он и Мирјана били у вези неколико година.

- Она је имала брак иза себе и двоје деце. С друге стране, и моја ситуација је била идентична - испричао је Божиновић.

Инспекторима је до детаља испричао како је усмртио Инђићеву, након чега му је одређен притвор.

Више јавно тужилаштво у Неготину почетком 2019. године подигло је оптужницу против Божиновића, а Виши суд у истом граду донео је неправноснажну пресуду по којој се Никодије Божиновић осуђује на казну затвора од 15 година.

 

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Особама које размишљају о самоубиству годинама је доступна и СОС линија центра Срце, на број 0800-/300-303, у времену од 14 до 23 сата, а волонтерима Центра Срце можете се обратити и мејлом на vanja@centarsrce.org, као и преко чета на сајту www.centarsrce.org.

"Колико год се осећали усамљено, имајте на уму да помоћи има", Национална СОС линија за превенцију самоубиства.

}