Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАСАКР НА АУТОБУСКОЈ СТАНИЦИ У ПАНЧЕВУ Пред унуком (13) искасапио бившу жену - пришуњао се и изговорио јој ове речи

07.08.2023. 18:48
Пише:
Србија Данас/ А.Ј.
Petar Mošić, Desanka Mošić
Петар Мошић, Десанка Мошић / Извор: Фото: Facebook/Desanka Мосиц/Принтсцреен

Камере снимиле све.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Био је петак, Петровдан, 12. јул 2019. године. На овај дан догодио се језиво убиство које је ушло у анале свирепих злочина који су почињени над женама. Петар Мошић (64) у Панчеву познатији и као Таманго, усред дана и пред бројним сведоцима на аутобуској станици убио је своју супругу Десанку Мошић (60). Он јој је нанео више убода у врат, леђа и стомак. Душанка је одмах превежена у панчевачку болницу где је преминула на операционом столу.

Несрећна жена је након 42 године брака покушала да пронађе уточиште и спас од његовог малтретирања у Сигурној кући у Панчеву. Њих двоје развели су се само месец дана пре злочина, а убица је чак имао изречену и забрану приласка

АЛБАНЦИ СУ БРАНКИ ПУЦАЛИ У ГЛАВУ ЈЕР НИЈЕ ДАЛА СВОЈУ ЧАСТ! Отац је тело мезимице понео на рукама - а онда је уследила крвна освета

АЛБАНЦИ СУ БРАНКИ ПУЦАЛИ У ГЛАВУ ЈЕР НИЈЕ ДАЛА СВОЈУ ЧАСТ! Отац је тело мезимице понео на рукама - а онда је уследила крвна освета

МАСАКР КОД КРАЉЕВА Живота убио троје људи због стајског ђубрива, па пресудио себи на гробу својих родитеља (ВИДЕО)

МАСАКР КОД КРАЉЕВА Живота убио троје људи због стајског ђубрива, па пресудио себи на гробу својих родитеља (ВИДЕО)

ХОРОР КОД ЖИТИШТА! Голим рукама задавио супругу, иначе мајку седморо деце - њено тело полиција пронашла у дворишту

ХОРОР КОД ЖИТИШТА! Голим рукама задавио супругу, иначе мајку седморо деце - њено тело полиција пронашла у дворишту

Како се све догодило? У фебруару те године, Десанка је успела да скупи храброст и рекла је Петру у лице да га оставља. И она, али и деца. Те речи у њему су изазвале бес који ће се завршити трагично. После неког времена потраге, кад је сазнао где се налази, Таманго је почео да долази испред Сигурне куће. Претио је радницима обезбеђења и свима како ће их дићи у ваздух уколико му не предају супругу. Одмах је позвана полиција, Петар је приведен и одређена му је мера забране приласка Сигурној кући, али и Десанки.

Оно што леди крв у жилама јесте порука коју је у тим тренуцима Таманго преко друштвених мрежа послао својој жени.

Petar Mošić
Петар Мошић / Извор: Фото: Printscreen/Facebook

Упркос љубавним порукама и изливима нежности које јој је упућивао на овај начин, Петар је био опседнут Десанком, а томе у прилог говори и да је током маја, док је несрећница била у сигурној кући, чак и пријављивао њен нестанак у покушају да дође до ње. Управо зато ова порука забрињава - на овај начин желео је да код других изазове "порив" да му јаве где се она тачно налази.

- Говорио је како ће је убити уколико му се не врати. Месецима је свима у Панчеву причао да ће јој пресудити, па онда и себи. Једноставно није могао да превазиђе растанак - испричао је један Петров пријатељ за Блиц и додао да је он месецима по граду тражио да му неко прода или да пиштољ како би остварио своју болесну намеру.

Већ једном покушао да је убије

Како се сазнало, Мошић је већ једном раније покушао да убије супругу. На срећу, метак се заглавио у цеви пиштоља

Он је био судски гоњен, оружје му је одузето, а Мошић је неко време провео и у притвору.

То изгледа ником није било важно. 

Убиство на станици

Десанка је из Сигурне куће кренула на аутобуску станицу како би отишла у Немачку. Желела је да започне нови живот. У једном тренутку, док је седела на клупи са својим унуком (13) није приметила да им се неко пришуњао иза леђа и сео поред. Чула је само речи: Да ли можда сметам?

Насмејао се и извадио нож од 30 цм. Уплашена жена покушала је да побегне, али помахнитали Петар је потрчао за њом, сустигао је, и наочиглед свих избо у леђа и врат. Чим је пала, покушао је да је докрајчи, али су га савладали возачи панчевачког превозника, након чега су му лисице стављене на руке.

Petar Mošić, Desanka Mošić
Петар Мошић, Десанка Мошић / Извор: Фото: Printscreen/RTS

Очевици напада су рекли да јој се бивши супруг прикрао с леђа и насрнуо на њу ножем на препуној аутобуској станици.

- Жена је вриснула и пала, а возачи су скочили на помахниталог човека, раздвојили га од жртве и задржали до доласка полиције, док се он све време као звер отимао и викао: "Пустите ме да је докрајчим!" Десанка је одмах превезена у болницу, где је хитно оперисана, али је изгубила много крви услед чега је преминула на операционом столу - навео је тада извор из истраге за Информер.

Малишан је од страха побегао, а онда је назвао свог оца, и рекао му: "Тата, деда је убио бабу".

Пресуда

На почетку, монструм се бранио ћутањем.

Petar Mošić
Петар Мошић / Извор: Фото: Printscreen/Facebook

Докази су били неспорни - нож који је пронађен на лицу места и на ком се налазе Мошићев ДНК и отисци прстију, али и грађани који су сведочили крвавом пиру. Упркос свему томе, Тужилаштво је од полиције затражило да прикупи и видео-снимке на којима се види тренутак напада, а наложено је и узимање поднокатног садржаја преминуле и убице.

- Окривљеном се оптужницом ставља на терет да је дана 12. 7. 2019. године око 12 часова у Панчеву лишио живота члана своје породице, и то своју супругу оштећену Д. М. из Панчева (60), коју је претходно од почетка брака континуирано и систематски злостављао тако што је испред главног улаза зграде Главне аутобуске станице пресрео оштећену коју је претходно пратио и након краће расправе, већим кухињским ножем који је претходно понео са собом задао јој више убода у тело и главу, те је жена преминула истог дана у Општој болници у Панчеву јер је искрварила - стоји у одговору Вишег јавног тужилаштва у Панчеву.

19. маја 2020. Петар је осуђен у Вишем суду у Панчеву на 30 година затвора због убиства супруге. У том тренутку она није била правоснажна и он је имао право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду. У изречену казну урачунато му је време које је провео у притвору. Наравно, адвокат је поднео жалбу која је одбијена и Мошићу је потврђена првостепена пресуда у октобру исте године.

СНИМЦИ ПРЕ ХАПШЕЊА: Ево шта је Сораја чинила пре доласка полиције! Сочно се љубила са девојком, али то није све

СНИМЦИ ПРЕ ХАПШЕЊА: Ево шта је Сораја чинила пре доласка полиције! Сочно се љубила са девојком, али то није све