Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СРПСКИ ПОЛИТИЧАР УБИО ЉУБАВНИЦУ! Преко мердевина јој се ушуњао у кућу па је избо ножем - све због љубоморе (ФОТО)

19.02.2023. 18:55
Jasmina
Јасмина / Извор: Фото: Друштвене мреже

Крваво клупко почело је да се одмотава када су полицајци у Шапцу привели Ранисаљевића, који је, наводно, хтео да почини самоубиство скоком са моста у Шапцу.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

ДУШАН ЗВЕРСКИ УБИО ВИОЛЕТУ ЈЕР НИЈЕ ПОДНЕО РАСКИД! Речи које је рекао њеном оцу леде крв у жилама, у дневнику записао све

ДУШАН ЗВЕРСКИ УБИО ВИОЛЕТУ ЈЕР НИЈЕ ПОДНЕО РАСКИД! Речи које је рекао њеном оцу леде крв у жилама, у дневнику записао све

ГОРАН ПРЕД ДЕЦОМ ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Крвник из Новог Сада изјавом заледио полицију: Није ми жао што су гледали! И то је тек почетак хорора

ГОРАН ПРЕД ДЕЦОМ ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Крвник из Новог Сада изјавом заледио полицију: Није ми жао што су гледали! И то је тек почетак хорора

ЗВЕРСКИ УБИЈЕНА ДВОИПОГОДИШЊА ДЕВОЈЧИЦА! Зоран тукао Луну (2) до смрти, мајка није урадила НИШТА да јој помогне

ЗВЕРСКИ УБИЈЕНА ДВОИПОГОДИШЊА ДЕВОЈЧИЦА! Зоран тукао Луну (2) до смрти, мајка није урадила НИШТА да јој помогне

Мук. Начелник одељења за општу управу и јавне службе Коцељева, Радован Ранисављевић (57) убио је Јасмину Пуретић Лазаревић (46) у Баричу, у Београдској улици број 53, а затим покушао да одузме себи живот. Према првим информацијама, сурово убиство догодило се због ужасне љубоморе. Злочин се догодио 23. септембра 2020. године.

Када је убио љубавницу, Радован је кренуо ка мосту на Сави у близини Шапца како би себи одузео живот. Ипак, наишла је полиција по пријави - тада је Ранисављевић признао злочин. Испричао је да је мотив покушаја суицида убиство које је починио. Рекао је да је код љубавнице упао у кућу кроз прозор преко мердевина и да ју је после краће расправе избо ножем. Затим је закључао кућу, бацио кључ, нож и мердевине.

Političar
Политичар / Извор: Фото: Printscreen

Полиција се упутила на адресу коју им је дао. Јасминино тело пронађено је у локви крви око 3 сата ујутру. На њеном телу је било више убода нанетих ножем. Полиција је са надлежним истражним органима обавила увиђај, узети су отисци, ДНК и други материјални и остали докази који треба да помогну у расветљавању овог злочина. Ранисављевића су одмах преузели београдска полиција и тужилаштво и одређен му је притвор од 48 сати... Почела је истрага.

Комшије су рекле да су у страху након злочина, као и да ништа нису чули током ноћи. Навели су и да су Радован и убијена жена изнајмљивали кућу у којој се догодило убиство.

Клупко језивог злочина почело је да се одмотава... Испоставило се да су се Радован и Јасмина, иначе обоје породични људи са супружницима и одраслом децом, упознали у родном селу и започели љубавну везу. Нагађало се да је Јасмина желела да се врати својој породици што Ранисављевић није могао да дозволи. Брутално јој је одузео живот.

Раша је познат као породични човек и има супругу, двоје деце, троје унучића - испричао је мештанин Коцељеве за Новости и додао:

 - Недавно су се чуле приче о његовом разводу, али нисам обраћао много пажње. Ма све је то за људе, али овако нешто нисам могао да замислим.

Jasmina
Јасмина / Извор: Фото: Facebook

Међу људима се шушкало о његовим љубавним авантурама, али у тајности јер су познавали његову породицу, а и био је на високом положају у општини.

- Говорили смо јој да он није за њу, да је психопата, да опседа многе жене из овог краја, јер је на важном месту у општини. Међутим, није нас послушала. Бар не одмах, све док и сама, пре отприлике пола године, није схватила о каквом је човеку реч. Када је после неког времена мало боље упознала, његове добре и много више лоших особина, као и патолошку заљубљеност и љубомору, решила је да прекине њихову везу. Тада је желела да престане да се виђа са њим, али је он није остављао на миру - испричали су Јасминини најближи за медије.

- Ћерку ми је заклао монструм који је познат по томе што прогања жене. Да сам знала да је моја Јасмина у вези са њим, све бих учинила да је раздвојим од њега. Нека је проклет што је дигао руку на моје дете - очајна Даринка Пуретић из села Свилеуве код Коцељеве, мајка Јасмине Пуретић Лазаревић рекла је у својој исповести за Информер.

Иза себе је оставила сина (25) и ћерку (17).

У завршној речи оптужбе адвокат Владимир Гајић навео је све чињенице бруталног злочина:

- Окривљени је на дан убиства најпре разговарао са жртвом, при чему је показао лукавост. Он јој није најавио свој долазак у кућу како не би звала полицију, то тврди окривљени у својој одбрани, па је дошао на место убиства. Пре тога је пио алкохол како би се охрабрио и унаред планирајући своју будућу одбрану да би се позивао на пијанство које му је умањило рачунљивост. Понео је са собом адекватне мердевине, дакле, не неке обичне, него мердевине које могу да дохвате ту висину да би ушао у зграду... То су чињенице које указују на подмуклост.

- Имамо емоције, велику љубав коју окривљени осећа и изражава према убијеној, планира развод, нуди убијеној брак... Значи, ту имамо велику љубав којом он обасипа жртву, а онда је убије и искасапи ножем - рекао је Гајић тврдећи да имамо све елементе подмуклог убиства јер жртва није могла ни да претпостави да ће бити нападнута. 

Како је гласила завршна реч одбране? Адвокат Шљукић је истакао да је Јасминина смрт пука несрећа, како је окривљени искрено воли и да је тако мислио за њу све до критичне вечери и како "није хтео да усмрти ову особу". Речено је да је Јасмина јавила кобне ноћи како са њим неће отићи у Шабац и да је код ње у Барич кренуо како би се објаснили, а да је мердевине понео како би на својој кући очистио олуке.

- Што си дошао, ја више нећу да будем са тобом, имам другог - рекла је Јасмина, а Ранисављевић је то схватио као увреду, рекао је адвокат одбране навевши да је код окривљеног наступило афективно стање. 

Радован Ранисављевић је испричао: Када сам постао свестан да сам особу коју сам изузетно пуно волео и са њом планирао заједнички живот, више нисам имао вољу ни жељу да даље живим и зато сам одлучио да себи одузмем живот.

Изражавам дубоко и најискреније жаљење и саучешће породици покојне Јасмине. Дубоко у души осећам грижу савест и кајем се што сам ово кривично дело починио. А починио сам га непланирано, у тренутку, у стању јаког афекта када нисам био свестан нити сам могао да управљам и контролишем своје поступке. Не сећам се на који начин сам и како конкретно дело починио, као ни многих других мојих поступака после извршења кривичног дела. Нисам имао никакав ни разлог ни мотив - рекао је Ранисављевић са плачним гласом.

Пре месец дана у Палати Правде изрешена је пресуда за убиство Јасмине Пуретић - Лазаревић. Радован Ранисављевић осуђен је на 14 година затвора.

Како су звучале завршне речи и сама пресуда, можете да послушате на видеу испод: