Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОД ФИЛМСКЕ ЉУБАВНЕ ПРИЧЕ ДО ХОРОРА! Припадника Војске Србије жена убила бушилицом док су деца била у соби поред (ФОТО)

07.12.2022. 06:47
Пише:
Србија Данас/ А. Ј.
Sabin Marić
Сабин Марић / Извор: Фото: SD/ilustracija/Shutterstock

У тренутку језивог злочина, њихово двоје деце налазило се у суседној просторији.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Наизглед лепа љубавна прича претворила се у прави хорор. Припадник Војске Србије, односно, члан мировне мисије при УН, Бранко Марић (39) као пилот је у Африци упознао Сабин Бони Епоусе Марић (30), држављанку Обале Слоноваче, са њом се оженио и добио двоје деце. Све до 29. јануара 2013. године када се догодио несвакидашњи злочин. Бебиситерка је нешто пре 9 часова позвонила на врата стана у улици Петра Лековића 90 на Бановом брду. Призор који је затекла остаће јој у глави целог живота.

Бранково тело било је на кревету у локви крви, са крпом у устима, док је Сабин била на поду, крвава

У БРУТАЛНОЈ САЧЕКУШИ УБИЈЕН СРПСКИ КРАЉ МЕСА! Прича о похлепи потресла Србију - гнусан план два брата (ВИДЕО)

У БРУТАЛНОЈ САЧЕКУШИ УБИЈЕН СРПСКИ КРАЉ МЕСА! Прича о похлепи потресла Србију - гнусан план два брата (ВИДЕО)

ЈОШ ЈЕДАН ВИШЕСТРУКИ СИЛОВАТЕЉ УСКОРО НА СЛОБОДИ! Прича о њему леди крв у жилама - имамо ли разлога за страх?

ЈОШ ЈЕДАН ВИШЕСТРУКИ СИЛОВАТЕЉ УСКОРО НА СЛОБОДИ! Прича о њему леди крв у жилама - имамо ли разлога за страх?

МАСАКР КОЈИ ЈЕ ЛЕСКОВАЦ ЗАВИО У ЦРНО! Гледао како му син СЕКИРОМ УБИЈА ћерке и нерођено унуче - ни њему није било спаса

МАСАКР КОЈИ ЈЕ ЛЕСКОВАЦ ЗАВИО У ЦРНО! Гледао како му син СЕКИРОМ УБИЈА ћерке и нерођено унуче - ни њему није било спаса

- Врата је отворила старија девојчица, закорачила сам у стан и чула јак, туп ударац, као да је нешто пало. Улетела сам у спаваћу собу, и затекла Сабину са заривеним ножем. Бранко је лежао на брачном кревету, окрвављене главе, у устима је имао крпу. Био је мртав - изјавила је бебиситерка.

Одмах је позвала полицију и Хитну помоћ која је Сабин превезла у Ургентни центар. А онда је полиција започела увиђај који никог није оставио равнодушним. Према првим резултатима истраге, Сабин је тупим предметом убила мужа, а затим себи покушала да одузме живот. Најпре се мислило да је то урадила чекићем или тучком за месо, али када се открило шта је заправо био предмет убиства сви су били у чуду. Сабин је живот свом супругу одузела електричном бушилицом, а све детаље је открила у току суђења.

Из суседне просторије узела је бушилицу и неочекивано са леђа га два пута ударила у главу од чега је он одмах преминуо.

- Лекари су затекли тело мушкарца старог око 39 година, чији су смрт констатовали, као и жену старости од око 30 година у стању без свести, која је превезена на одељење за реанимацију београдског Ургентног центра и њено стање је и даље неизвесно - рекао је Мирко Лутовац у Хитној помоћи.

Чим се мало опоравила, Сабин је полицијским инспекторима признала злочин. У изјави коју им је дала навела да је убила супруга јер је планирао да њу и двоје деце остави због друге жене из Судана. Када је схватила шта је урадила, покушала је самоубиство

Почело је суђење које су сви жељно ишчекивали.

- Кајем се, нисам хтела да га убијем бушилицом, већ само да га уплашим - плачући је причала Сабин пред Вишим судом у Београду септембра 2013. године.

О браку и убиству причала је кроз сузе, тврдећи да није имала намеру да убије супруга. Тврдила је да су проблеми започели када је сазнала да је Бранко, током мировне мисије, упознао жену у Уганди с којом је отпочео везу, као и да је убиству претходила жустра свађа, па да је у стању психичког растројства узела бушилицу и Бранка ударала по глави, а затим покушала себи да одузме живот.

- Била сам депресивна, није више обраћао пажњу на мене и децу. Бушилицом сам хтела да га ударим само по руци - причала је она.

На питање судије како објашњава крпу у устима Бранка Марића и то што је био прекривен ћебетом, она је одговорила да га је покрила јер је крварио, а крпу му је ставила "јер је много кашљао".

Обдукција је показала да је Бранко умро насилно. Установљене су четири раздеротине на челу и темену.

- Он се вероватно онесвестио после првог ударца и није био способан да се брани - изјава је вештака.

 Психолошки вештак Нада Јанковић је рекла да је "кап која је прелила чашу" била једна од многобројних Бранкових увреда упућених Сабин. Навела је да је окидач била реченица "Ти си идиот".

- Такво понашање је за њу било крајње увредљиво, а уједно и тренутак кад је одлучила да више не може да трпи обезвређивање. Имајући у виду лоше партнерске односе у којима су живели, Сабин је у стању повишеног емоционалног узбуђења помешаног са бесом и љутњом реаговала онако како јесте - навела је Јанковићева напоменувши да је након свега осетила осећај кривице што доказује покушај да себи одузме живот.

Јанковићева је појаснила и то да Сабин не болује од психичких болести, али да њеним понашањем у критичним ситуацијама управљају емоције.

Кобне вечери, Сабин је наводно покушала да разговара са Бранком, па је тражила да јој каже зашто је малтретира и вређа. Како је казала он јој ништа није одговорио.

- Почела сам и ја њега да вређам, кад ме је одгурнуо, ухватио за косу и покушао да угуши јастуком. Молила сам га да престане. Успела сам да одем у другу собу из које сам узела бушилицу. Ударила сам га неколико пута, али сам хтела да га ударим по руци, нисам видела да је лежао, мислила сам да још седи. Бранко је почео тешко да дише и да крвари. Тада сам постала свесна какво сам зло направила - писале су својевремено "Новости".

Нагласила је да је након злочина попила остатак вина са неким таблетама и да се онесвестила. Пробудила се у болници, где је и сазнала да је Бранко мртав.

- Свесна сам шта сам урадила и знам да то никако нисам смела! Немам оправдања за то. Иако ме је малтретирао, варао и свашта ми лоше радио, нисам смела да га убијем. Жао ми је - биле су њене речи пред пресуду. Одмах након тога, почела је да се гуши у сузама и пала је на колена.

У марту 2014. године донета је пресуда - Сабин Марић је осуђена на 15 година затвора због бруталног убиства свог супруга Бранка.

- То што сте поред њега имали тежак живот, не даје вам за право да мужу одузмете живот - рекао је судија.

Апелациони суд у Београду јој је смањио казну на 11 година. Крајем маја 2022. године у Вишем суду у Београду одлучивало се о молби за њен условни отпуст. Молба је усвојена тако да је Сабин овог лета изашла на слободу.