Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ СТРАХИЊИНЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ: Помагач донео бомбу у ранцу, бициклиста је поставио испод аута?

21.09.2020. 09:32
Пише:
Србија Данас/Република
Sonja i Strahinja
Соња и Страхиња / Извор: Фото: Instagram/@soniasuarezgmz

Бициклиста, који је осумњичен да је подметнуо експлозив којим је убијен Страхиња Стојановић (30) на Новом Београду, имао је помагача.

Како се наводи помагач је млађи момак који му је у ранцу донео бомбу.

- Полиција је дошла до новог снимка камера за видео-надзор с друге локације, на којој је идентификован бициклиста који је виђен близу места експлозије и који је причао мобилним телефоном када се догодио напад. Претпоставља се да је он тако активирао експлозивну направу. На другом снимку се види примопредаја предмета за који се претпоставља да је бомба која је подметнута под BMW X5 Страхиње Стојановића. Бициклиста није са собом носио смртоносну направу, њу му је донела друга особа. У питању је млађи момак, који је бомбу носио у ранцу. Карактеристично за тог млађег момка је што има видљиве тетоваже, које би требало да олакшају његову идентификацију, на којој се ради - рекао је извор који је желео да остане анониман.

ЗАНИМАЊЕ - ПЛАЋЕНИ УБИЦА: Кланови често ангажују људе из околних земаља, извршиоцима НОВАЦ НИЈЕ ЈЕДИНИ МОТИВ

ЗАНИМАЊЕ - ПЛАЋЕНИ УБИЦА: Кланови често ангажују људе из околних земаља, извршиоцима НОВАЦ НИЈЕ ЈЕДИНИ МОТИВ

БИЗАРНА СМРТ ЗАПАЊИЛА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Човек настрадао од казана за ракију!

БИЗАРНА СМРТ ЗАПАЊИЛА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Човек настрадао од казана за ракију!

"ГНУШАМ СЕ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА" Огласио се Миладин Ковачевић

"ГНУШАМ СЕ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА" Огласио се Миладин Ковачевић

Путовао без страха

Полиција је испитала и Соњу Суарез Гомез (45), која је последња видела Страхињу Стојановића живог и која је била на месту сувозача у тренутку експлозије.

Николић: Нагодба плаћена главом

Пошто је мафија сазнала да је спреман да сведочи у замену за слободу, Страхињи су дани били одбројани јер није смело да се дозволи да проговори.

- Његово сведочење би било непроцењиво за тужилаштво јер би могло да разори читаву структуру клана којем је припадао. Нагодба са државом је у тим круговима неопростив грех и плаћа се главом, а његова смрт је уједно и порука осталима шта их чека ако се одлуче на издају - сматра криминолог Златко Николић.

- Нисмо се скривали, путовали смо слободно по Београду и Србији, ишли у ресторане. Страхиња није предузимао никакве мере опреза, није показивао страх. Знао је да постављам наше заједничке слике на друштвеним мрежама, није имао ништа против тога. Живео је од продаје аутомобила - изјавила је Соња Суарез Гомез у тужилаштву.

Она је у експлозији која је њеном момку откинула ноге остала скоро неповређена. Задобила је посекотине по лицу и пуштена је дан касније на кућно лечење.

Њено сведочење није било од велике користи, али је посредно потврдило сазнања да је Страхиња преговарао да би добио статус сведока-сарадника.

У замену за сведочење против чланова криминалне организације којој је припадао, био би амнестиран за кривична дела које је починио, међутим, очигледно је да је план откривен, па Стојановић никад није проговорио о свему што је знао.

Негирао убиство адвоката

Он је довођен у везу са ликвидацијом познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића јула 2018. године. Огњановић је заступао Луку Бојовића и чланове његовог клана, а претпоставља се да иза његовог убиства стоје чланови клана браће Шарановић, који су у крвној завади са Бојовићима.

Страхиња био велики женскарош

Покојни Страхиња волео је жене и то није била тајна. Он се наводно и са својим кумом покојним Милошем Видаковићем дошао у сукоб због једне жене. Прво је дошло до пуцњаве у Новој Галеници, где је наводно Страхиња ранио кума, али је Видаковић пред полицијом ћутао. После је био у вези и за бившом мис Марбеље Олац Билбао, да би живот завршио поред лепе Колумбијке Соње Суарез Гонзалес.

Адвокат је изјавио да га два момка прате, једног је описао као Страхињу Стојановића, док је други био, наводно, један од вођа навијача познатог београдског клуба. Соња је полицији рекла да је њен момак, наводно, био видно изнервиран када је, док су боравили у Француској, чуо да га доводе у везу с тим убиством и тврдио јој је да то није учинио.

Први покушај убиства Страхиње Стојановића догодио се неколико недеља после ликвидације Огњановића, у августу 2018. године, када је такође подметнут експлозив под његов аутомобил у Новој Галеници.

Он је тада, стицајем околности, прошао без огреботине јер се сетио да је заборавио мобилни телефон у мајчином стану, па је у кључном тренутку изашао из аута. Тада је теже повређена његова тадашња девојка, а касније и супруга, шпанска мисица Олац Билбао, којој су наши лекари једва спасли ногу.