Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МУЧЕЊА И УБИСТВА ДОЖИВЉАВАЛИ КАО МЕШАВИНУ ПОСЛА И ЗАДОВОЉСТВА! Вељином клану највише пријале похвале кавачких шефова

07.08.2021. 21:42
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

Убиством Љепоје, Беливук и Миљковић су се директно доказивали шефу Радоју Звицеру

"Преносите нам утиске, молим вас! Значи, дајте нам мало да нахранимо его. Не прескачи ми те сочне детаље!"

"ОСЕЋАМ И ДАЉЕ БОЛОВЕ ОКО МЕТКА КОЈИ НОСИМ У ТЕЛУ" Умро је онако како је и живео - Једино писмо Љубе Земунца

"ОСЕЋАМ И ДАЉЕ БОЛОВЕ ОКО МЕТКА КОЈИ НОСИМ У ТЕЛУ" Умро је онако како је и живео - Једино писмо Љубе Земунца

ПРОШЛО ЈЕ 30 ГОДИНА, ЈОШ СЕ НЕ ЗНА КО ЈЕ УБИЦА! Бели ликвидиран на кућном прагу, стигао само да каже "лезите"

ПРОШЛО ЈЕ 30 ГОДИНА, ЈОШ СЕ НЕ ЗНА КО ЈЕ УБИЦА! Бели ликвидиран на кућном прагу, стигао само да каже "лезите"

БЕЛИВУК ИСКОПИРАО ГЛАВНОГ ЛИКА ИЗ АМЕРИЧКЕ СЕРИЈЕ О МАСОВНОМ УБИЦИ?! Многи детаљи се невероватно подударају (ВИДЕО)

БЕЛИВУК ИСКОПИРАО ГЛАВНОГ ЛИКА ИЗ АМЕРИЧКЕ СЕРИЈЕ О МАСОВНОМ УБИЦИ?! Многи детаљи се невероватно подударају (ВИДЕО)

Овим порукама се Вељко Беливук, звани Веља Невоља, из Црне Горе обратио својим војницима који су у том тренутку у кући у Ритопеку до смрти мучили Лазара Вукићевића, за кога се у оптужници против припадника клана Беливука и Марка Миљковића наводи да је био најсвирепије злостављан од свих њихових жртава.

Такве поруке биле су свакодневне патологије која је владала у врху криминалне групе која је обиловала бруталношћу несхватљивом обичном човеку. Сада из оптужнице и детаља разговора између чланова групе сазнајемо колико су уживали у мучењима, шта им је импоновало и покретало да буду још крволочнији.

Lazar Vukićević
Лазар Вукићевић / Извор: Фото: МУП/Пинк/Принтсцреен

О свему пред тужиоцем сведочи члан групе Бојан Хрватин, који се терети за четири убиства.

Савест и морал замењени злом

- Овога пута дајте 102 одсто себе. Молим вас, значи, из петних жила! - била је порука Веље Невојле својим војницима током мучења Лазара Вукићевића, који је масакриран и на крају угушен.

Судећи по наводима из оптужнице, Беливук и његова десна рука Марко Миљковић су вишесатна мучења и убиства доживљавали као мешавину посла и задовољства. Сакаћење, садизам и убијање су подигнути на највиши степен организације и спроводе се индустријски.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Foto:Youtube/Printscreen/Pink.rs/Insajder/e-stock-Milos Рафаиловиц

Како се сам Марко Миљковић поверио једној особи:

- Морам на пут мало да одморим, одлепићу брате! Само са лешевима блејим, чудно ми је када видим живог човека.

Клан је био изузетно поносан на "креативност" коју су приказивали током сакаћења и убистава. Зато су све фотографисали и чак правили копије тих слика да не би нешто изгубили.

Похвале за морбидни рад су им изузетно пријале. Највише би им импоновало када би их унутар кавачког клана поредили са злогласним мексичким картелима, најпознатијим по свирепом мучењу жртава. То им је била највећа награда.

Goran Veličković Goksi
Горан Величковић Гокси / Извор: Фото: Нестали Србија

- Како нам кажу браћа из Црне Горе: "Ово нијесмо ни у Мексико виђели што ви чините ту" - поносно је пренео Миљковић осталим члановима клана похвале после убиства Горана Величковића Гоксија.

Пријављивали се за убиства

Припадници клана нису избегавали да учествују у највећим монструозностима, напротив. Утркивали су се ко ће директно учествовати у сакаћењима. Хрватин сведочи да је, кад је први пут видео ужасне фотографије убиства Александра Глигоријевића Пукија, замолио једног од браће Будимир да, када буду убијали следећу жртву, обавезно позову и њега.

- Ја сам му тад рекао: "Ајде, види, знаш мало, оно, ако буде тако некад да учествујем и ја", јер су биле неке приче да треба да се окрвимо. Док се не окрвимо, нема ту поверења. То је једноставно тако на улици - рекао је Хрватин пред тужиоцем.

Будимир му је одговорио:

- Биће, биће тога још, имамо их још.

Чак је сам и главу наместио...

Хрватин је ускоро имао прилику да се покаже. "Наместио" је Гоксија, свог пословног партнера, али и човека који му је својевремено помагао и штитио га. За посао који је обавио добио је од Беливука само 10.000 евра, али Хрватину је много више од новца значило што је уопште учествовао у овом убиству, на које су сви, према оптужници, били веома поносни.

- Гокси је својим убицама рекао: "Јебига, у погрешно време на погрешном месту". Миљковић ми је рекао да је Гокси то прихватио, да је знао шта се спрема. Када је видео њега да долази са секиром, да је само легао сам, значи нису га намештали ништа, да је чак сам и главу наместио. Каже да га је добро ударио једанпут, да није било потребе да удара други пут - препричао је Хрватин свој разговор са Марком Миљковићем, десном руком Веље Невоље.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

Једно од убистава које су највише анализирали била је ликвидација Милана Љепоје, члана пљачкашке банде "Пинк Пантер", према коме су гајили и одређен респект.

- Беливук је био повређен, шепао је, у савлађивању Милана Љепоје. Сишао сам у "бункер", видео Љепоју како седи. Није изгледао превише уплашено. Већ је био најлон около, најлон испод, на столици је седео, са лисицама позади, видно изубијан и седео је и причао најнормалније - објашњава Хрватин.

Убиством Љепоје, Беливук и Миљковић су се директно доказивали шефу Радоју Звицеру, који слови за вођу кавачког клана. Наводно је Љепоја био умешан у покушај убиства Звицера у Украјини.

Љепоја је, према наводима Хрватина, разумео шта га чека.

- Рекао је: "Ја нешто нисам за ово, ја сам више за оно улица, пиштољ, фазон да се решава". Њему је било страно ово што смо ми радили - појаснио је тужиоцу Хрватин.

До тада, жртве су после мучења убијане одсецањем главе секиром. Одлучили су да Љепоји не одрубљују главу, већ да га удаве.

- Ангажовала су се чак тројица, Беливук, Хрватин и Срђан Лалић, који су га уз напор угушили кесом и жицом - пише у оптужници на основу изјаве сведока.

После убистава следио је неизоставан део - препричавање и хваљење.

- Најјачи до сад, веруј, озбиљна борба - известио је Беливук непознату особу после убиства, пише у оптужници.