Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИСПЛИВАЛА НОВА ФОТОГРАФИЈА ЗВИЦЕРА! Вођа кавачког клана после атентата сав у завојима игра шах (ФОТО)

26.12.2023. 11:26
Пише:
Србија Данас/Курир/Либертас press
Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: МУП Републике Србије

Од сигурне смрти вођу кавчана спасила је супруга Тамара Звицер која је пуцала у нападаче без размишљања.

Црногорски портал Либертас press објавио је нову фотографију одбеглог вође кавачког клана Радоја Звицера и то како у завојима насмејан седи и игра шах након што се опоравио од покушаја атентат у мају 2020. у Кијеву.

ДЕВОЈЦИ (20) СЕ И ДАЉЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ! Већ трећи дан у коми, била у аутобусу који је слетео на аутопуту Београд-Нишnajnovija vest, najnovija

ДЕВОЈЦИ (20) СЕ И ДАЉЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ! Већ трећи дан у коми, била у аутобусу који је слетео на аутопуту Београд-Ниш

ЈЕЗИВА ТУЧА У БЕОГРАДСКОМ КЛУБУ! Тројица младића завршила у болници, једном смрскане кости на лицу Hitna pomoć, policija

ЈЕЗИВА ТУЧА У БЕОГРАДСКОМ КЛУБУ! Тројица младића завршила у болници, једном смрскане кости на лицу

"ПУСТИТЕ МЕНЕ, ЈА НИСАМ БИТНА, СПАСИТЕ МИ ДЕТЕ" Ово су последње речи погинуле труднице у саобраћајки код Ниша poginula trudnica

"ПУСТИТЕ МЕНЕ, ЈА НИСАМ БИТНА, СПАСИТЕ МИ ДЕТЕ" Ово су последње речи погинуле труднице у саобраћајки код Ниша

Покушај убиства, подсетимо, догодио се 26. маја 2020. у елитном делу Кијева у Украјини где је шеф кавачког клана боравио са породицом са лажним документима скивајући се од супарничког, шкаљарског клана. Тог дана Звицер је џогирао испред зграде, а у једном тренутку њега су опколили црногорски држављани Емил Тузовић и Стефан Ђукић који су сасули кишу метака у њега. Од сигурне смрти вођу кавчана спасила је супруга Тамара Звицер која је пуцала у нападаче без размишљања и тако одбранила Радоја.

Zvicer
Звицер / Извор: Фото: LibertasPress/Screenshot/Sky апликација

- Тузовић и Ђукић су побегли "смартом" са места пуцњаве, али су убрзо одлучили да се отарасе кола која су користили у извршењу кривичног дела, али је план пошао по злу јер су се запалили, што су забележиле и сигурносне камере - подсећа извор и додаје да су са овим Црногорцима били и српски држављани Милан Бранковић и Петар Јовановић из Ниша.

- Након пуцњаве било је опсадно стање у том граду, а Радоје Звицер тада је погођен са пет хитаца, док су егзекутори покушали да напусте територију Украјине али су након неколико сати ухапшени у близини Одесе.

Егзекуторима је тренутно до даљњег одложено суђење јер је Печерски окружни суд града Кијева у октобру донео одлуку да нема могућности да формира судско веће за разматрање овог случаја. Наиме, таква одлука је уследила након што су све судије кривичног већа најпознатијег суда у Украјини већ учествовале у разматрању овог поступка, па им самим тим закон не дозвољава да опет учетвују или воде предмет.

Украјински медији након атентата објавили су фотографије повређеног кавчанина

Zvicer
Звицер / Извор: ФОТО: DETECTIVE-INFO.COM.UA

Судећи по фотографији коју је објавио црногорски портал Либертас преес, она је послата преко криптоване Скај апликације на којој су криминалци размењивали поруке ни не слутећи да ће једног дана све њихове преписке, слике и снимци угледати светлост дана. Мислили су да је та платформа за комуникацију безбедна па су тако једни другима поред уговарања и договарања крвавих послова слали и своје приватне ствари, као што је и ова фотографија Радоја Звицера на којој се може видети како насмејано позира док је испред њега шаховска табла са пијунима.

Такође, на поменутој фотографији види се како Радоје Звицер има замотану леву руку и раме, док са десне стране има две рупе од хитаца који су у њега неколико месеци раније испалили атентатори.

Како су раније писали, Звицер је неко време провео на болничком лечењу, а када се скоро опоравио отишао је наводно, у родну Црну Гору.

Atentatori na Zvicera
Атентатори на Звицера / Извор: ФОТО: DETECTIVE-INFO.COM.UA

- Звицер је у јануару 2021. добио дете, и то је прославио у Котору уз бројне безбедносно интересантне особе, међу којима су били и Вељко Беливук и Марко Миљковић - подсећа саговорник.

Курир је тада први објавио фотографије и снимак како се криминална група проводи на бабинама код Звицера док им црногорска певачица Јадранка Барјактаревић пева на прослави. Подсетимо, тада је покушан и атентат на Беливука и Миљковића када су покушали да се укрцају на лет за Београд, али је тај покушај осујетила црногорска полиција.

Иначе, ову фотографију црногорски портал Либертас press објавио је уз текст у коме се наводи да је Специјално државно тужилаштво у Црној Гори подигло нову оптужницу против Радоја Звицера и његове трочлане криминалне групе која се сумњичи да је шверцовала 743 килограма кокаина. Вредан товар дроге откривен је у августу 2020. у холандској луци Ротердам.

(Србија Данас/Курир/Либертас press)