Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХОРОР КОЈИ ШАБАЦ НИКАД НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ: Заклао медицинску сестру, па сав крвав сео у пуну чекаоницу и изговорио ОВО!

13.01.2024. 07:02
Пише:
Србија Данас/Информер
horor
хорор / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Застрашујућ злочин који је све узнемирио

Вукашин Вилотић (50) из околине Шапца пре тачно осам година из чиста мира заклао је медицинску сестру Љубинку Поповић (57) у служби Медицине рада шабачког Дома здравља!

ДРАМА КОД ОБРЕНОВЦА: Аутобус слетео с пута! Испливао језив снимак са лица места (ВИДЕО)Policija

ДРАМА КОД ОБРЕНОВЦА: Аутобус слетео с пута! Испливао језив снимак са лица места (ВИДЕО)

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД СРЕМЧИЦЕ: Директан судар аутомобила и аутобуса, предњи део возила ПОТПУНО смрскан!užas

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД СРЕМЧИЦЕ: Директан судар аутомобила и аутобуса, предњи део возила ПОТПУНО смрскан!

ОВО СУ ПРВЕ СРПКИЊЕ КОЈИМА ПРЕТИ ДОЖИВОТНА РОБИЈА: Једна кувала делове мужа пред децом, а друга починила подједнако зверско дело! Мучни детаљи свирепих злочинаTereza Perić

ОВО СУ ПРВЕ СРПКИЊЕ КОЈИМА ПРЕТИ ДОЖИВОТНА РОБИЈА: Једна кувала делове мужа пред децом, а друга починила подједнако зверско дело! Мучни детаљи свирепих злочина

Он је несрећној жени пришао са леђа и пререзао јој врат кухињским ножем у ординацији у којој је радила. Потом је опрао руке и нож од крви, изашао у препуну чекаоницу и мирно сео на клупу испред просторије у којој је направио покољ.

Кад се открило шта је учинио, мирно је рекао шокираним људима: "Ја сам то урадио. Болестан сам!"

Очевидац ове драме испричао је тада да се злочин догодио 12. јануара 2016. око 11 сати, за време паузе:

- Пацијент је у једном тренутку изашао из ординације где седи сестра и скупља картоне пацијената. Одмах за њим је један старији човек ушао унутра да провери да ли је пауза завршена. Само је вриснуо: "Јој, људи, заклаше сестру!"

Пресекао јој крвне судове

Тад је притрчала сервирка, која се затекла у ходнику.

- Љубинка је лежала на леђима на поду, у локви крви. Била је у самртном ропцу, тресла је ногом. Њен израз лица никад нећу избацити из главе - изјавила је шокирана сервирка.

Несрећна медицинска сестра одмах је пребачена на Ургентни пријем шабачке Опште болнице. Били су јој пресечени крвни судови у врату па је, упркос надљудским напорима лекара да је спасу, убрзо преминула.

Обдукцијом су уочене и ране на другим деловима њеног тела, што значи да је покушавала да се одбрани од крвника.

Вилотић је био дугогодишњи психијатријски пацијент. После крвавог пира, мирно је у ходнику Медицине рада сачекао полицију која га је привела. Током саслушања и касније на суђењу, он је покушао да се "извуче" на неурачунљивост и амнезију, али му то није пошло за руком.

Правоснажно је у октобру 2018. осуђен на 30 година затвора, након што је вештачењем утврђено да је био потпуно свестан онога што чини. Зашто је кобног дана убио несрећну Љубинку, са којом се није познавао сем из пролаза, до данас је остала енигма.

- Знам да сам у уторак ујутро дошао у Дом здравља да узмем рецепт за лек, али је била пауза. Кад сам то видео, изашао сам напоље и отишао до продавнице "Металац", која је удаљена 200-300 метара. Купио сам нож и вратио се. Отишао сам на други спрат, ушао у ординацију. Следеће чега се сећам је да перем руке од крви, али не и да сам убио медицинску сестру - рекао је Вилотић пред судом, при чему није умео да објасни како му је пало на памет да оде да купи нож.

Депресивни наркоман

Вилотић се иначе у шабачком Дому здравља од 2004. лечио од депресије. Ипак, често је самоиницијативно прекидао терапију психостабилизаторима, због чега је тонуо у мрачна психичка стања, а поред тога је био и наркоман. У Шапцу је познат као хомосексуалац. Његов познаник је рекао да је Вукашин 2013. због депресије лечен месец дана у дневној психијатријској болници у Шапцу:

- Међутим, никад није био агресиван. Све што се код њега могло приметити било је неко психичко потонуће, а онда је био ћутљив и незаинтересован за дешавања око себе. Шта се у Вилотићевој глави догодило у уторак да почини стравичан злочин, стварно не знам.

Вукашин је живео у селу Бојић са оцем Божидаром. Мајка Радмила се од 2010. води као нестала, након што је ишетала из дворишта, од када јој се губи сваки траг. И она је била лечени психијатријски болесник и мештани су уверени да се негде убила. Његов рођени брат, са којим се ретко виђао, са породицом је у Шапцу.

Љубинка Поповић је сахрањена на локалном гробљу у Мишару, где је живела с породицом. Поред супруга Миће, сина Саше и ћерке Јелене, и у то време четворо унучића, омиљену медицинску сестру у Шапцу је испратило више стотина пријатеља и колега из Дома здравља и Опште болнице.

Жалио се новинарима на нехумани третман

Вукашин Вилотић је и пре овог крвавог пира провео неколико година у затвору због саобраћајне несреће од пре десетак година, у којој је усмртио дете и побегао са места удеса. Да све буде још бизарније, по изласку из затвора обилазио је новинаре шабачких и београдских медија, молећи их да пишу чланке о "нехуманом третману који је имао у затвору".

(Србија Данас/Информер)