Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НЕ КРИВИМ ГА ЗА ОЧЕВУ СМРТ" Пацијент преминуо након што је санитет слетео с' пута - кривична пријава против возача

31.01.2022. 12:06
Пише:
Србија Данас

Алексиначка полиција поднела је кривичну пријаву за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја против П.Д. (51) из Ниша због саобраћајне несреће од 22. новембра прошле године у којој која је страдао Драгослав Димитријевић (69)

Он је управљао санитетским возилом, власништво Специјалне болнице у Сокобањи, које је слетело с пута у селу Бован, а које је Драгослава превозило ка ковид болници у Крушевцу. Том приликом лакше су повређени и лекар и медицински техничар који су били у пратњи пацијента.

Студирање више неће бити исто у Србији: Велике промене стижу, а вредне су чак 155 милиона евра

Студирање више неће бити исто у Србији: Велике промене стижу, а вредне су чак 155 милиона евра

ИСПЛИВАЛЕ ПРВЕ СЛИКЕ ХАПШЕЊА МЛАДИЋА ИЗ НОВОГ САДА: Ево како су пали осумњичени за пребијање мушкарца (ФОТО)

ИСПЛИВАЛЕ ПРВЕ СЛИКЕ ХАПШЕЊА МЛАДИЋА ИЗ НОВОГ САДА: Ево како су пали осумњичени за пребијање мушкарца (ФОТО)

ТУГА! ПЕТ ЋЕРКИ ОСТАЛО БЕЗ ОЧЕВА: У стравичној саобраћајној несрећи у Александровцу погинула два пријатеља

ТУГА! ПЕТ ЋЕРКИ ОСТАЛО БЕЗ ОЧЕВА: У стравичној саобраћајној несрећи у Александровцу погинула два пријатеља

Како нам је потврђено у Основном јавном тужилаштву, у току је поступање по кривичној пријави.

- Стигао је обдукциони налаз Института за судску медицину, не могу да износим детаље док осумњичени за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја не буде саслушан. Након његовог саслушања, одлучићемо о даљим доказним радњама. Могуће је да ће бити потребно и вештачење возила, али о томе ћемо одлучити након што осумњичени изнесе своју одбрану. Такође, бавићемо се и евентуалном одговорношћу управљача пута, уколико се установи да није била постављена адекватна сигнализација која би указивала на оштећење коловоза - саопштио је Иван Митровић, основни јавни тужилац у Алексинцу.

Данијела Димитријевић, ћерка покојног Драгослава каже да очекује да се утврди права истина о страдању њеног оца.

- Не кривим возача санитета, није он то намерно урадио, они су возили мог оца ка болници да би му била пружена здравствена помоћ. Сматрам да је постојао проблем са возилом, а не са возачем. Са друге стране, верујем да је највећи проблем био тај пут којим су се кретали, односно оштећење услед којег је санитет слетео с коловоза - објашњава ова Алексинчанка.

Истиче да је породица веома тешко поднела губитак, те да се и даље носи са траумама због очеве смрти.

- Не могу да спавам, то ми се непрестано врти по глави, са оцем сам била изузетно блиска, нисам се одвајала од родитеља. Био је виталан човек, са 69 година је радио, пењао се по крововима, био је веома вредан. Био је вољен и поштован од многих и жалосно је што је страдао на такав начин. Огорчена сам што ми из сокобањске болнице нико ништа није јавио, нико нас није удостојио да нам се обрати са било каквом информацијом, нису нам ни његове личне ствари вратили - рекла је Данијела.

Драгослав се у болници у Сокобањи налазио од 28. септембра прошле године, након што је добио обострану упалу плућа. Како му се стање погоршавало, одлучено је да буде упућен у Крушевац али је на деоници Сокобања - Алексинац санитет слетео с пута и преврнуо се.

Како је тада казао Зоран Николић у близини чије куће је дошло до несреће, упозоравао је да оштећење на коловозу које годинама није поправљано, представља опасност за учеснике у саобраћају.

- Годинама водим борбу са надлежнима због постављања каблова на овој деоници што је довело до оштећења коловоза. Тужио сам их, долазио је и републички инспектор, требали су да ставе потпорни зид али је све остало по старом. Једна коловозна трака је затворена, вожња овим делом деонице пута Сокобања - Алексинац је врло ризична. Страшно је то што се десило, а упозоравао сам да постоји опасност да неко страда. Забринут сам и за своју кућу, подигао сам је уз све потребне дозволе а због туђе неодговорности сви смо угрожени – рекао је новинарима Николић.

Његов комшија Мирољуб Павловић тврдио је да је возило слетело с пута искључиво због стања на путу.

- Возач сам тридесетпет година, убеђен сам да се возач санитета није кретао великом брзином. Да је брзо возио, ауто би се преврнуо неколико пута, отишао би насред поља детелине. Међутим, џабе му је било, верујем да му је неко наишао у сусрет, да је морао да кочи а ту је клизаво, вода је нанела смеће па је изгубио контролу над колима. Чудно ми је било што су у санитету и док је био на крову, било светла и у унутрашњости а и фарови су били упаљени. Нисам никог видео у возилу, касније сам сазнао да су имали пацијента у колима који је преминуо - посведочио је тада Павловић.