Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КУМ МЕСАРА ОТКРИВА СВЕ ТАЈНЕ КЛАНА: Шок информације о убиству на шинама - "Упозорио сам Милошевића, није ми веровао!" (ВИДЕО)

07.04.2023. 19:30
Пише:
Србија Данас/Мондо
Suđenje
Суђење / Извор: Фото: Профимедиа/Илустрација/СД/Саша Џамбић

Сведок сарадник Никола Спасојевић је говорио о убиству на шинама које се догодило 30. јануара 2017. године.

Данас је у Специјалном суду у Београду настављено суђење клану Вељка Беливука и Марка Миљковића који се терете за седам убистава, трговину дрогом, недозвољено држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Са својим излагањем је завршио Бојан Хрватин, а са говорницу је изашао сведок сарадник Никола Спасојевић који је кум Марка Миљковића.

МИСТЕРИОЗНА ЖЕНА! "То је Беливукова пријатељица" - по први пут поменута, ево ко је Мира Поштарка

МИСТЕРИОЗНА ЖЕНА! "То је Беливукова пријатељица" - по први пут поменута, ево ко је Мира Поштарка

ШОК У СУДНИЦИ: Хрватин на суђењу испричао о злочинима клана и више него што су га питали - наставља се суђење Беливуковој криминалној групи

ШОК У СУДНИЦИ: Хрватин на суђењу испричао о злочинима клана и више него што су га питали - наставља се суђење Беливуковој криминалној групи

ШОК ЗА ШОКОМ У СУДНИЦИ: Беливук дошао ПОВРЕЂЕН, супруга окривљеног слала пољупце...

ШОК ЗА ШОКОМ У СУДНИЦИ: Беливук дошао ПОВРЕЂЕН, супруга окривљеног слала пољупце...

Од Спасојевића је затражено да пре почетка сведочења положи заклетву да се заклиње својом чашћу да ће говорити истину и да ништа што му је познато неће прећутати.

Спасојевић је затим кренуо све да прича, а прво је говорио о "Убиству на шинама".

- Остајем при исказу који сам дао пред Тужилаштвом за организовани криминал. Ја бих морао да кренем од дела која нису предмет оптужбе, од Властимира Милошевића, да би сте схватили како сам доспео у групуСа Миљковићем сам ишао у средњу школу, радили смо заједно послове обезбеђења. Беливука сам упознао преко њега. Властимир Милошевић је исто радио обезбеђење. Марко Миљковић је 2014. престао да ради на вратима, а и Властимир је престао. После свадбе, Миљковић је био кум Милошевићу, изгубили смо контакт. МИљковић ме 2016. контактира преко свог кума Песка на скају. Звао ме да дођем у Панчево на пиће. Када сам дошао изненадио сам се, било ми је драго што је Миљковић ту. Тада ми је рекао "куме, хоћу да убијем Властимира Милошевића", јер су се нешто посвађали. Рекао ми је 'или си са мном, или си против мене - почео је излагање о убиству за које се судило Беливуку и Миљковићу, али су ослобођени оптужби.

Спасојевић је навео да је морао да бира између два зла.

Знао сам да ћу свакако да будем у проблему. Марко ми је рекао да треба да опсервирам кретање Властимира, када долази, када одлази из стана у 27. марта. То је трајало годину дана, ја сам му давао погрешне информације, јер нисам желео да се то деси - навео је Спасојевић. Током сусрета у Панчеву, како је навео, Миљковић му је ракао да ће се виђати на недељном нивоу да му даје информације о кретању Властимира.

Изабрао је мене, јер се стан моје бивше девојке налазио у истој згради, зид у зид са Милошевићем. Њени родитељи су били инвеститори те зграде. Виђали смо се, да му дајем информације када излази и улази из стана. У првом моменту, што се тога тиче, био је укључен један од браће Ковач. Био је укључен у план, Марко је тражио да скицирам, колико има корака од улаза да стана и до подрумских просторија и да му ту скицу предам, што сам и урадио. Тада сам упознао Ковача, видели смо се испред зграде на Бањици где је живео, Марко му је предао скицу на руке - навео је Миљковићев кум.

После пар дана, како је додао, Ковач му је вратио скицу.

У убиство је био укључен и Мирко Којић, ког су Беливук и Миљковић звали Вепар. У целу причу се укључио и Беливук, средином 2016., тада сам га боље упознао, а знао сам га од 2013. када је радио као обезбеђење на сплаву Фристајлер. Тада сам замолио Марка да ми омогући да уђем преко реда, па ме он упутио на Вељка. Исто смо се виђали, када се Беливук укључио у план, долазио је и он да им саопштавам све што знам о кретању. У пар наврата су долазили близу зграде у 27.марта, већ је кренула зима. Марко је од мене тражио такође да одем до кафане Гаучоси, где је Властимир држао обезбеђење, да му однесем два грама кокаина и да се зближим са њим. То вече је планирано да се изврши то кривично дело. Марко ме послао, а пре тога ми је дао новац да купим телефон и да јавим када крене из Гаучоса - наставио је детаљно излагање Спасојевич.

Како је навео, када је Властимир кренуо кући, јавио је, односно послао поруку да креће.

Поломио сам и бацио телефон, ликвидација се није десила то вече. Ја сам Властимира пробао да упозорим да му Марко ради о глави, али ми није поверовао. Био је зависник од дроге, када сам му рекао да му Марко ради о глави, извукао је пиштољ и рекао 'ја се не бојим никога - навео је сведок сарадник и додао да га је МИлошевић звао следећег јутра и тражио још дроге.

- Не правим од себе невинашце, али било ми је драго што није био убијен. Прошло је неко време, и опет су ме Беливук и Марко питали да ли сам видео Властимира и како је био обучен, ја сам рекао да је носио зелену јакну, али слагао сам их и они су ми рекли 'није носио је црвену.Устукнуо сам, није ми било свеједно - навео је он.

Према речима Спасојевића, Беливук и Миљковић су потом осмислили да ставе камеру на зид ходника. 

- Слагао сам своју тадашњу девојку да је то због безбедности, јер је још један стан на спрату гледао неки Црногорац, јер су врата до врата. Та три стана су била на спрату, њен, Милошевић у ком је живео са породицом и трећи који је био празан - описао је сведок сарадник, наводећи да су Властимир и Миљковић заједно учествовали у послу око надоградње дела зграде.

- Крајем 2016. је постављена та камера, Марко ми је рекао да ће доћи мајстор Коста, то је друг Срђана Лалића. Он није знао зашто поставља камеру, сећам се да су Вељко и Марко коментарисали "е да зна за шта поставља камеру". Та камера је постављена на бочни зид стана моје бивше девојке, пробушена је рупа и спроведен кабл - наставио је излагање о припремама убиства каратисте на шинама 30. јануара 2017.

velja nevolja
веља невоља / Извор: Профимедиа

После постављања камере, како је навео, слабије је долазио јер су они пратили кретање преко видео надзора.

Тако сам доспео у све то, нисам својевољно пристао да учествујем у убиствима. Свако има свој избор, ја сам ишао линијом мањег отпора, био сам уплашен - испричао је како је постао члан криминалне групе. 

Неколико дана после убиства Милошевића, како је додао, нашао се са Беливуком који га је покупио колима испред једне кафане.

Рекао ми је да морам да скинем камеру и сакријем ресивер и да водим рачуна да је уништим због полиције. Рекао је, ако ме случајно ухапсе, да кажем да сам сам монтирао и да не бринем ништа ако ме ухапсе, да ћу најдуже годину дана да будем у притвору. Узео сам чекић, уништио камеру и хард диск, изломио сам и бацио у подземни контејнер у Таковској - завршио је излагање о убиству Властимира.

- Ухапшен је Вељко, ухапшен је Марко, ја сам све време живео у страху јер сам мислио да ће помислити да сам их ја наместио, јер ја нисам имао искуства са тим, нисам чинио кривична дела. Први пут сам видео Миљковића после пуштања на слободу на плацу његовог кума Николе Стефановића, који је овде исто ухапшен. Почеле су приче о прављењу навијачке групе, ништа лоше нисам видео у томе. Док су они били у пртивору, ја сам радио са братом послове грађевине и повремено обезбеђење. Миљковић ми је рекао да је он убио Властимира и да га је убиство "коштало 100.000 евра", не знам конкретно да ли је мислио да је то морао да да људима из полиције или правосуђа - навео је сведок сарадник.

Више вести са суђења Вељи Невољи прочитајте ОВДЕ