Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ СМРТИ ДЕЧАКА (2) ИЗ НИША КОЈИ ЈЕ УМРО ОД ОПЕКОТИНА: "Кожа му се љуштила, а мајка му је мазала маст"

30.01.2022. 10:12
Пише:
Србија Данас/Блиц
dečak
дечак / Извор: Профимедиа/илустрација

Дечак је 28.јануара, према првој причи укућана, око 16 часова отишао у купатило док је мајка хранила бебу а баба Д.Т. (53) облачила старију сестру стару пет година, скинуо одећу и одврнуо врелу воду која му је опекла кожу.

Нишлијка Т.С. (32), ухапшена мајка двоипогодишњег дечака Г.С. који је преминуо неколико часова након што се према првим информацијама полио врелом водом, кобног дана није затражила лекарску помоћ за сина иако је приметила да му се на стомаку љушти кожа.

СУТРА СУЂЕЊЕ НАДРИЛЕКАРУ САВИ КНЕЖЕВИЋУ: Лажни хирург и његова саучесница и мајка Данијела (49) износе одбрану

СУТРА СУЂЕЊЕ НАДРИЛЕКАРУ САВИ КНЕЖЕВИЋУ: Лажни хирург и његова саучесница и мајка Данијела (49) износе одбрану

ЦРНА И КРВАВА СУБОТА ЗА НАМА: У саобраћајним несрећама код Младеновца, Крушевца и Предејана страдало ТРОЈЕ МЛАДИХ (ФОТО)

ЦРНА И КРВАВА СУБОТА ЗА НАМА: У саобраћајним несрећама код Младеновца, Крушевца и Предејана страдало ТРОЈЕ МЛАДИХ (ФОТО)

УЖАС У КАФИЋУ! Крвава туча невероватних размера у Београду - ушетали у кафић и онда настао ХАОС

УЖАС У КАФИЋУ! Крвава туча невероватних размера у Београду - ушетали у кафић и онда настао ХАОС

Дечак је 28.јануара, према првој причи укућана, око 16 часова отишао у купатило док је мајка хранила бебу а баба Д.Т. (53) облачила старију сестру стару пет година, скинуо одећу и одврнуо врелу воду која му је опекла кожу. Но, оно што је уследило након тога довело је до смрти дечака и хапшења његове мајке.

-Њој се наводно није учинило да је опекотина од вреле воде опасна па је касније у апотеци купила маст за опекотине И ставила газу. Међутим, док је то радила видела је да се дечаку љушти кожа са опекотине на стомаку, али јој то није био довољан сигнал да одевде дечака лекару или да позове Хитну помоћ, већ је наставила да га лечи у кућним условима. Исте ноћи, око четири часа иза поноћи, позвала је Хитну помоћ када је приметила да дете не дише, али су лекари могли да констатују само смрт малишана - каже извор.

Да ли је дечак преминуо од опекотина и шта је тачан узрок смрти утврдиће се обдукцијом коју је наложило Основно јавно тужилаштво. Због чињенице да је мајка дечака, према првим информацијама има психичке тегобе због којих се недавно наводно и лечила у специјалној психијатријској болници у Горњој Топоници, провериће се сви аспекти овог трагичног случаја.

Очекује се да токсиколошка анализа, уз налаз обдуцената да кључне податке о томе како је дошло до трагедије. Наиме, дечак је неколико сати након што се опекао, кобне вечери, легао да спава а оно што се не уклапа у целу причу јесте то на који начин је дете тако малог старосног узраста успело да се успава са опекотином на стомаку која је несумњиво била болна. Отуд ће обцуценти имати главну улогу у утврђивању узрока смрти јер, или опекотина коју је задобио није била изразито болна, или треба проверити да ли малишан није добио и нешто од лекаова за ублажавање тих тегоба а што није смео да попије.

Комшије из насеља кажу да је Т.С. живела са супругом и децом у његовој кући, али да је супруг пре неколико месеци ухапшен.

- Она је по комшилуку углавном тражила помоћ како да мужа изведе из притвора. Сигурно јој је било тешко да сама одгаја четворо деце. Мајка јој је долазила повремено да јој помаже али их нисмо често виђали у последње време. Могуће да су били у стању у којем живи мајка. Дечак је био весео и добар, као сва деца његовог узраста, како ми је тешко пало то што се десило, каже један од комшија. Иако је кућа по речима комшија била у последње време празна, пре недељу дана се видело да је неко у њој, што указује да су укућани повремено долазили. Комшије кажу и да су пре месец и по дана видели санитет који је дошао и одвезао Т.С.

Станија Томовић, која издаје стан мајци Т.С. каже да је за трагедију сазнала од баке деце.

- Само ми је је јавила: умрло дете, и отишла је тамо где јој ћерка живи. Са њом је отишао и радник Центра за социјални рад. Баба деце повремено иде тамоу кућу код ћерке да јој помаже јер колико знам има бебу од четири месеца и још једну девојчицу од четири, пет година - каже Станија.

Бригу о двоје деце деце Т.С. преузео је Центар за социјални рад у Нишу.

Мајка приведена, баби дечака пријава у редовном поступку

Након што је приметила да дете не дише у току ноћи И позвала Хитну помоћ која је обавестила полицију, мајка дечака Т.С. је приведена и задржана до 48 часова у полицији, док ће против бабе деце бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

Мајка Т. С. осумњичена је да је извршила кривична дела запуштање и злостављање малолетног лица, непружање помоћи и кршење породичних обавеза, Осумњиченој је, по налогу тужилаштва, одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведена тужиоцу. Баба дечака Д.Т. се сумњичи за кривино дело непружања помоћи.