Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЊЕГОВЕ РЕЧИ МИ И ДАЉЕ ОДЗВАЊАЈУ У УШИМА" Потресна исповест оца убијеног Пукија: Открио шок детаљ везан за Беливука

08.11.2022. 22:28
Пише:
Србија Данас/Нова С
Velja Nevolja i Puki
Веља Невоља и Пуки / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/а.ц.а.глигоријевиц

Породица убијеног Александра Глигоријевића Пукија, жртве клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, и даље не може да се помири с губитком који су доживели. Суђење криминалној групи не прате, јер, како кажу, само им отвара ране које никако да зарасту. Мајка убијеног Глигоријевића и даље не верује да је њен син мртав и сваког дана се нада да ће се он, ипак, вратити кући.

Мирко Глигоријевић, отац Александра Глигоријевића Пукија (34) из Оџака, наводи да суђење не прати јер како каже, није у стању, а додаје да га ни исход истог не занима.

- Немамо ни адвоката, а ни ми не идемо у Београд на суд. Супруга не чита новине, а ја прочитам неке, али само одређене делове. Немам снаге да читам све што се тамо пише. У кући се трудимо да о томе не говоримо много. То је као да вам неко непрестано скида красту са ране и не дозвољава да макар крв стане, јер да прође, не може никад - каже Глигоријевић.

МОНСТРУМИ! Ево како су Беливук и Миљковић реаговали када је Лалић открио да су планирали АТЕНТАТ НА ПРЕДСЕДНИКА

МОНСТРУМИ! Ево како су Беливук и Миљковић реаговали када је Лалић открио да су планирали АТЕНТАТ НА ПРЕДСЕДНИКА

ЗВИЦЕР СПРЕМИО ПЕТ МИЛИОНА ЕВРА ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ ВУЧИЋА! Лалић разоткрио детаље гнусног плана: Помиње се постављање бомби на јавне објекте

ЗВИЦЕР СПРЕМИО ПЕТ МИЛИОНА ЕВРА ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ ВУЧИЋА! Лалић разоткрио детаље гнусног плана: Помиње се постављање бомби на јавне објекте

НИЈЕ ЗА ОНЕ СА СЛАБИМ ЗЕЛУЦЕМ! “Вељко је подметнуо кадицу испод његове главе и пререзао му врат” - детаљи убиства Љепоје (ФОТО)

НИЈЕ ЗА ОНЕ СА СЛАБИМ ЗЕЛУЦЕМ! “Вељко је подметнуо кадицу испод његове главе и пререзао му врат” - детаљи убиства Љепоје (ФОТО)

Како истиче, сина је последњи пут видео пре више од две године.

- Скоро сваки дан супруга и ја идемо у цркву. У томе видимо спас, молимо се Богу и палимо свећу за нашег сина. Када дођемо кући, ја се трудим да отргнем мисли ка нечем другом, ка унуки, а супруга седи и гледа кроз прозор. Чека Александра да дође. Она је сигурна да је он жив - потресено додаје.

Према његовим наводима, о вођи криминалне групе Вељку Беливуку доста је слушао од сина.

- Помињао га је често, хвалио се да су добри другари. Мој син је био срећан када је „његов брат” Веља ослобођен. Верујте ми, те његове речи и даље ми одзвањају у ушима - истиче несрећни отац.

Он додаје и да уколико је истина све оно што се наводи у оптужници, за монструме који су разорили његову породицу не постоји адекватна казна.

- Смртна казна у Србији не постоји, а за такве људе једино је то адекватно, али не моментална, него да доживе мучење које су све њихове жртве доживеле, па да осете бол. Нека Бог суди свакоме за оно што је чинио - закључио је потрешени Мирко.

Да подсетимо, на јучерашњем суђењу окривљени-сарадник Срђан Лалић испричао је да је Александар Глигоријевић Пуки у „кланици“ у Ритопеку мучен, па убијен. Истакао је да су му Беливук и још неколико њих ножем на леђима урезали реч „издаја“ о чему сведоче узнемирујуће фотографије приложене у оптужници.

Lalić i Belivukov klan
Лалић и Беливуков клан / Извор: Фото: ТВ Пинк Printscreen/Shutterstock

- Глигоријевић је био близак са Беливуком. Вељку и Марку дошао је са причом како треба да буду ликвидирани на некој од наредних утакмица, и то из снајпера из зграде Стјепана Филиповића. Рекао им је да су момци који су ангажовани да то ураде ступили са њим у контакт, говорећи да продају ликвидаторе за 100.000 евра. Како би то поткрепио, донео је снајпер, који је и заплењен на стадиону. Донео је снајпер, Беливук и Миљковић су га одлажили и позвали Јанковића да га провери и то је Глигоријевићеву причу довело у сумњу, јер је Јанковић рекао да нема домет из те зграде. Тада се посумњало да игра дуплу игру и да можда жели да намами Беливука и Миљковића - навео је Лалић.

Он је навео и да је неколико дана касније Беливук дошао нервозан, јер је утврђено да Глигоријевић не говори истину. Тада је, према његовим речима донета одлука да Пуки треба да буде ликвидиран и да су Беливук и Миљковић припадницима групе поделили задатке. Глигоријевића су намамили тако што су му казали да имају да му продају марихуану.

Глигоријевића су, како је Лалић рекао скинули у доњи веш.

- Све време се клео да никога није издао и да ће се покајати када то буду схватили. Марко Будимир ми је дао кесу у којој су били његов скај, каиш, ланац и сат. Ми смо продужили ка кући Милоша и Марка Будимира, пар стотина метара од њихове куће, у канал смо бацили сат, ланац и шналу од каиша. У њиховој кући у пећи смо спалили гардеробу - наставио је Лалић, додајући да је он имао задатак да провери Глигоријевићев скај телефон.

- У телефону нисам нашао ништа што би га компромитовало, али, већ је било касно. Ушао је у ту кућу и није било могућности да одатле изађе. Те вечери први пут сам ушао у кућу у Ритопеку. Предвече сам први пут паркирао у дворишту куће. Попео сам се на спрат и видео Вељка, Марка, Јанковића у радничким комбинезонима на трегере, крвавим. Вељко је био узрујан, можда зато што је дуго знао Глигоријевића. Рекли су ми да нису стигли да реализују последњу фазу, односно да спусте џакове са остацима покојног Глигоријевића до реке и да им помогнем. Први пут сам ушао у скривену просторију и видео је уживо. Мојим возилом одлазимо, џакови су у гепеку - испричао је сведок окривљени.