Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ ИСТРАГЕ! Ево да ли је масовни убица из Младеновца имао ПОМАГАЧА

27.05.2023. 09:27
Пише:
Србија Данас/Новости
Mladenovac
Младеновац / Извор: Фото: Србија Данас/Друштвене мреже

Урош је на вештачењу у Специјалној затворској болници у Београду, његов отац Р.Б. у притвору као и ујак.

Осумњичени за масакр код Младеновца Урош Б. у селима Мало Орашје и Дубона је, како је показала досадашња истрага, сејао је смрт из аутоматске пушке и пиштоља, сазнаје се. Он је убио 8, а ранио 14 особа. Урош је на вештачењу у Специјалној затворској болници у Београду, негов отац Р. Б. у притвору.

ФЛЕКЕ ОД КРВИ ПРИКРИВЕНЕ БЕЛИМ РУЖАМА Оног дана код Младеновца све је стало, кнедла у грлу - не може да вам се не стегне срце

ФЛЕКЕ ОД КРВИ ПРИКРИВЕНЕ БЕЛИМ РУЖАМА Оног дана код Младеновца све је стало, кнедла у грлу - не може да вам се не стегне срце

УРОШ БЛАЖИЋ ИМАО САУЧЕСНИКА ТОКОМ МАСАКРА У МЛАДЕНОВЦУ? Полиција трага за истетовираним младићем који је примећен то вече

УРОШ БЛАЖИЋ ИМАО САУЧЕСНИКА ТОКОМ МАСАКРА У МЛАДЕНОВЦУ? Полиција трага за истетовираним младићем који је примећен то вече

ЕВО ШТА ЈЕ СВЕ УРОШ БЛАЖИЋ РАДИО ПРЕ МАСАКРА - Списак прекршаја ће вас запрепастити

ЕВО ШТА ЈЕ СВЕ УРОШ БЛАЖИЋ РАДИО ПРЕ МАСАКРА - Списак прекршаја ће вас запрепастити

Пред Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву одбрану је изнео и његов ујак код ког се осумњичени крио након злочина. Њему је одређен притвор до 30 дана.

- Имајући у виду да је истрага у току, те да се чињенице утврђују, за сада постоји основана сумња да је окривљени пуцао из аутоматске пушке и пиштоља. У истрази која је у току почело је испитивање сведока. Према плану истраге, оквирно је одређен број сведока који ће бити испитан, ради се о значајном броју сведока, али у овом моменту не можемо да вам дамо информацију о тачном броју, с обзиром да је истрага у току, те да ће од утврђивања чињеничног стања током истраге зависити и коначан број сведока који ће бити испитан - кажу из Вишег јавног тужилаштва у Смедереву за Telegaraf.rs.

Иначе, Више јавно тужилаштво у Смедереву издало је наредбе за ДНК вештачења, балистичка вештачења, физичко-хемијска вештачења, психијхатријско вештачење окривљеног, али ће током истраге бити обављена и друга вештачења у циљу утврђивања комплетног чињеничног стања.

Није имао помагача?

Током истраге језивог масакра у селима код Младеновца и Смедерева, у којем је Урош Блажић (20) из Дубоне убио осморо и ранио двадесторо младих људи, Више јавно тужилаштво у Смедереву саслушава најмање 40 сведока. Саслушања су почела прошле среде и наставиће се од понедељка.

Како се сазнаје од извора блиског истрази, информације које су се појавиле у појединим медијима да је Блажић у ноћи масакра, наводно, имао помагача - нису тачне.

- Према свим досадашњим сазнањима и доказима, приче о помагачу су дезинформације - тврди извор "Новости."

До сада је саслушано неколико сведока, који су се те вечери налазили на месту масакра на потесу Равни гај у Малом Орашју, где је убица усмртио петоро младића и ранио још шест особа. У циљу истраге, њихови искази засад неће бити доступни јавности.

Такође, биће саслушан и таксиста из Смедерева кога је осумњичени отео на наплатној рампи Мали Пожаревац и који га је, под претњом бомбом, одвезао до ујакове куће у околини Крагујевца. Он је са осумњиченим убицом у таксију провео неколико часова током вожње, а са њима у колима је једно време била и трудница ко- ју су превезли до Уба.

У току је и вештачење оружја које је полиција запленила у кући у којој је становао осумњичени, као и у породичној кући његовог оца, који је ухапшен пет дана после убистава.

Вештачи се и оружје пронађено поред Блажића приликом хапшења на имању ујака Г. Г., који се иза решетака нашао пре два дана.

Осумњичени се тренутно налази на неуропсихијатријском вештачењу у затворској болници у Београду. Тим стручњака изјасниће се о његовом менталном здрављу.

 

Подсетимо, у ноћи убиства у крви осумњиченог нису пронађени трагови алкохола ни наркотика. Иначе, од дана масакра, полицијске патроле нонстоп дежурају у Дубони и Малом Орашју код места злочина. Полиција све време чува породицу и кућу Уроша Блажића и његове бабе у Дубони.

Истрага

Он се сумњичи да је 4.маја у селу Мало Орашје код Смедерева ватреним оружјем усмртио пет особа и шест ранио, а потом у селу Дубона код Младеновца, усмртио још три особе и осам ранио.

Потом је, како се сумња, зауставио таксисту и приморао га да га одвезе до села Вињиште код Крагујевца, где га је полиција ухапсила.

Полиција је претресом викендице коју осумњичени користи у месту Шевшин, пронашла карабин са оптиком, пиштољ, сигнални пиштољ, два пригушивача, ловачки нож и друге делове оружја, 164 метка различитог калибра, 13 ловачких патрона, 12 чаура, 4 сигнална метка и 25 комада карабинске муниције.

Такође, приликом претреса куће и помоћног објекта у насељу Вињиште, полиција је пронашла четири ручне бомбе, више кутија са пиштољском муницијом, више комада пушчане муниције, оквир за пиштољ, два оквира највероватније за аутоматску пушку, носач оптике, као и аутоматску пушку без фабричког броја.

У овој опсежној акцији учествовало је више од 600 полицајаца, припадника Управе криминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Полицијске бригаде, Јединице за обезбеђење, саобраћајне полиције, Службе за специјалне истражне методе, Интервентне јединице 92, Хеликоптерске јединице, Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије, као и подручних полицијских управа у Београду, Смедереву и Крагујевцу.

Све вести о масакру код Младеновца можете прочитати ОВДЕ