Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВИ ДЕТАЉИ ХОРОРА У СУРЧИНУ: Мучио их 24 сата, па смакнуо због дуга?!

19.06.2019. 12:25
Пише:
Србија Данас/Вечерње новости
POLICIJA-TRAKA
ПОЛИЦИЈА-ТРАКА / Извор: Србија Данас

Нови детаљи троструког убиства Неђе Ш., његове мајке и тетке, за које се сумњичи покојни Драгослав Јовановић из Сурчина. Ухапшени Милош С., Лазар Д. и Никола Ч., биће данас саслушани

Жртве пронађене у понедељак увече у септичкој јами у Сурчину - Неђо Ш. (42), његова мајка Даринка (80) и тетка Миља П. (78) отете су највероватније 5. јуна, а сви троје убијени су 24 сата касније, након бруталног иживљавања и мучења! Према првим траговима из истраге, жене је убица највероватније угушио, а мушкарац је упуцан. За троструко убиство, наводно због нерашчишћених дугова, сумњичи се Драгослав Јовановић (25), који је преминуо прошле недеље након што је пуцао себи у главу после рањавања супруге Теодоре. Због сумње да су умешани у овај стравични злочин, ухапшени су Милош С. (31), Лазар Д. (22) и Никола Ч. (20) и они ће данас бити саслушани у београдском Вишем тужилаштву.

Клупко мистериозног нестанка Неђе Ш. и две жене почело је да се одмотава док је Драгослав Јовановић још био у коми након што је покушао да се убије у парку у Новом Београду прошле седмице. Његов отац Љубомир посумњао је да му син има везе са овим случајем, након што су до њега стигле информације да је у младићевим колима виђена крв. Драгослав је наводно рекао радници у перионици да држи језик за зубима.

- Чули смо све те приче и ништа нам није било јасно - испричао је у уторак новинарима старији брат Драгослава Јовановића.

НЕВЕРОВАТНА ПОНУДА: НАЈБОЉИ ГРЧКИ ХОТЕЛИ ПО ЕКСКЛУЗИВНИМ ЦЕНАМА

НЕВЕРОВАТНА ПОНУДА: НАЈБОЉИ ГРЧКИ ХОТЕЛИ ПО ЕКСКЛУЗИВНИМ ЦЕНАМА

ОТКРИВЕН МОТИВ СТРАВИЧНОГ УБИСТВА: Мајка задавила кесом непокретног сина, разлог је ПРЕТУЖАН

ОТКРИВЕН МОТИВ СТРАВИЧНОГ УБИСТВА: Мајка задавила кесом непокретног сина, разлог је ПРЕТУЖАН

ДЕТАЉИ УЖАСА НА ДЕДИЊУ Испитан младић који је затекао ЈЕЗИВУ СЦЕНУ у напуштеној кући!

ДЕТАЉИ УЖАСА НА ДЕДИЊУ Испитан младић који је затекао ЈЕЗИВУ СЦЕНУ у напуштеној кући!

- После његове сахране, отац и ја смо звали једну по једну особу, и делимично су нам потврдили сумње. Обратили смо се полицији да бисмо знали шта стоји иза свега тога. У понедељак су на плацу пронашли тела...

Како се незванично сазнаје, због дуга који је Неђо Ш. имао према Драгославу, осумњичени их је отео. Мучио је, наводно, Даринку и Миљу, на очи мушкарца, како би га натерао да врати цео дуг. Све троје су били везани скоро 24 часа, а убица је потом, 6. јуна, угушио старице, а како се сумња на основу првих трагова - Неђу је упуцао. Тела, у лошем стању, након што су провела више од недељу дана у води, после вађења из септичке јаме у понедељак око поноћи, пребачена су на Институт за судску медицину, па ће после обдукције бити познат тачан узрок смрти.

Полиција је у понедељак подвргла полиграфском испитивању тројицу младића, који су били блиски Драгославу. Након што се један од њих "одао", наводно, испричали су инспекторима шта се догодило и открили локацију где су сакривена тела. У међувремену, одређено је задржавање до 48 сати Милошу С. због сумње да је извршио кривично дело у саизвршилаштву. Лазар Д. се сумњичи за тешко убиство помагањем, како је саопштио МУП, а Никола Ч. је ухапшен због сумње да је помогао учиниоцу после кривичног дела.

policija
полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Житељи Војвођанске улице нису могли да наслуте да су тела била скривана на имању, близу њихових кућа, али далеко од погледа са главне улице. Како кажу, протеклих дана нису приметили ништа сумњиво. У перионици, коју је покојни Јовановић држао, у уторак није било никога од запослених. У Добановцима, где су жртве живеле, увиђај је трајао цео дан. Полиција је детаљно претраживала имање опасано зидовима, не би ли открили где се тачно догодила отмица и где је троје људи убијено.

- Релативно скоро су се доселили, пре неколико година, и нису се дружили ни са ким у комшилуку. Ретко када смо их и виђали - кратко су прокоментарисале комшије из Угриновачке улице.

Код куће у уторак није била ни ванбрачна супруга Неђе Ш., која је наводно и пријавила њихов нестанак 10. јуна.

Подсећања ради, Драгослав Јовановић је преминуо 13. јуна рано ујутру. Он је подлегао повредама које је задобио након што је пуцао у себе прошлог понедељка - исте вечери када је наводно покушао да убије и своју супругу Теодору. Он је био осумњичен да је те вечери испалио више хитаца у жену у парку на Новом Београду. Супружници су били у процесу развода, а у понедељак увече су се састали у Улици др Ивана Рибара како би заједно прошетали дете. Убрзо је дошло до несугласица, које су прерасле у жучну расправу. Драгослав је потом, наводно, посегнуо за пиштољем и пуцао у жену, а затим је кренуо да бежи кроз парк. Полицајац, који се у том тренутку затекао у овом делу Новог Београда, одмах је кренуо за њим. Када је видео да ће га полицајац стићи, Драгослав је, наводно, извадио пиштољ и пуцао себи у главу.

Policija/ilustracija
Полиција/илустрација / Извор: Профимедиа/илустрација

Форензичари су у уторак претраживали кућу жртава у Добановцима

НАЧЕЛНИК УКП: РАСВЕТЉЕНО 87 ПРОЦЕНАТА УБИСТАВА

Дејан Ковачевић, начелник Управе криминалистичке полиције, изјавио је у уторак да "захваљујући бројним превентивним мерама, које је полиција предузела у претходном периоду", успели су да спрече криминалне обрачуне у последњих пола године.

- Полиција је расветлила 87 процената убистава која су се догодила у Србији у последњих пет година - рекао је Ковачевић.

НОВА ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА У СРБИЈИ! Мајка сина отровала бенсединима, удавила га кесом, па дигла руку на себе!

НОВА ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА У СРБИЈИ! Мајка сина отровала бенсединима, удавила га кесом, па дигла руку на себе!

ЈОС ЈЕДНА ЖРТВА СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ КОД СВИЛАЈНЦА: И супруга изгубила борбу за живот

ЈОС ЈЕДНА ЖРТВА СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ КОД СВИЛАЈНЦА: И супруга изгубила борбу за живот

ИНЦИДЕНТ КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ У ЈАГОДИНИ: Мајка дечака напала другог! Ударала га НАОЧИГЛЕД ДРУГЕ ДЕЦЕ! (ВИДЕО)

ИНЦИДЕНТ КАКАВ СЕ НЕ ПАМТИ У ЈАГОДИНИ: Мајка дечака напала другог! Ударала га НАОЧИГЛЕД ДРУГЕ ДЕЦЕ! (ВИДЕО)

- Желим да подсетим јавност и да је полиција у претходних неколико година успела да расветли више од 10 убистава из ранијег периода, од којих су нека почињена и пре две деценије. Захваљујући упорности полицијских службеника, решено је убиство Гордане Инђић из 1996. године, убиство Драгомира Калинића који је убијен 1998. године у Баричу, троструко убиство које је почињено 2000. године у једном предузећу у Новом Београду, убиство Тихомира Поњевића из 2002. године, али и многа друга.

Био очајан због детета 

Драгослав Јовановић, како се незванично сазнаје, пуцао је у своју жену након свађе због губитка бебе у поодмаклој трудноћи, као и због тога што није виђао дете последња три месеца. Он је имао проблема са супругом од које се разводио, због неплаћања алиментације, како кажу његови најближи. Они тврде да никада није било насиља у породици.

Међутим, Теодора која се тренутно опоравља на одељењу интензивне неге, крајем марта је пријавила полицији да ју је Драгослав малтретирао.

- Њему је због тога била изречена хитна мера забране приласка жртви, која је после првих 48 сати продужена на 30 дана - рекли су надлежни из Трећег основног тужилаштва за медије. - Изречену меру забране је он у току трајања поштовао у потпуности.