Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТКРИВЕНИ НОВИ ТРАГОВИ У РИТОПЕКУ! Крвави докази воде до ИМЕНА још жртава - полиција сумња да никада неће пронаћи њихова тела

14.05.2021. 20:09
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja i Aleksandar Vučić
Веља Невоља и Александар Вучић / Извор: Фото: СД/илустрација/Профимедиа

Најновија сазнања о "кући страве" Вељка Беливука

У викендици у Ритопеку коју је користио клан Вељка Беливука званог Веља Невоља до сада су издвојена три ДНК трага - Лазара Вукићевића, Милана Љепоје и Здравка Радојевића, а пронађено је још много трагова, те полиција верује да ће бити пронађени докази да је још мушкараца несталих прошле године мучено и убијено у кући страве.

ЖЕЛЕО ДА СИЛУЈЕ РОЂАКУ (18): Ухапшен мушкарац (33) у Врањској бањи, девојку спасила бака

ЖЕЛЕО ДА СИЛУЈЕ РОЂАКУ (18): Ухапшен мушкарац (33) у Врањској бањи, девојку спасила бака

БОМБУ СТАВИО У ЛИФТ? Подигнута оптужница против Земунца (28) који је унео експлозив у зграду бившег полицајца у Новом Саду (ВИДЕО)

БОМБУ СТАВИО У ЛИФТ? Подигнута оптужница против Земунца (28) који је унео експлозив у зграду бившег полицајца у Новом Саду (ВИДЕО)

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ ЧАБИ ДЕРУ: "Насмејани убица" се сумњичи за бруталну ликвидацију на Бановом брду

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ ЧАБИ ДЕРУ: "Насмејани убица" се сумњичи за бруталну ликвидацију на Бановом брду

Како се сазнаје, у тајној соби која је пронађена тек пре неколико дана, када је сведок сарадник и припадник Беливуковог клана почео да сарађује са полицијом, откривен је велики број различитих ДНК трагова. Сви они се сада проверавају и истражиоци верују да ће врло брзо открити ко је све држан, мучен и убијен у Ритопеку.

Међутим, како се сазнаје, истражиоци сумњају да ће икада пронаћи тела жртава Беливуковог клана, јер су се побринули да их исеку на комаде и самељу у индустријској машини за млевење меса, а остатке су потом бацали у Дунав.

Dokazi protiv Velje Nevolje
Докази против Веље Невоље / Извор: Фото: МУП

- Шансе да се тела пронађу су готово никакве, самлевени остаци су бачени у Дунав који пролази кроз Ритопек - каже извор из истраге.

То, међутим, не представља проблем да се најсуровији клан у Србији осуди, уколико полиција и тужилаштво прикупе довољно доказа који јасно указују да су злочини извршени. Оно што је за сада извесно то је да су форензичари пронашли бројне ДНК трагове који потврђују да су жртве убијане у тој кући, као и ДНК трагове у самој машини за млевење меса, крв по зидовима, фотографије тела убијених, а имају и сведока сарадника који је открио све о језивим злочинима Невољине криминалне групе.

У тајној соби пронађен је и огроман арсенал Беливукове "војске" који јасно указује да је група планирала извршење још злочина и највероватније напад на некога ко се вози у блиндираним колима и има велико обезбеђење.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Полиција има доказе да је клан свирепо убио и навијача Горана Величковића Гоксија. Величковићево тело на фотографијама које су пронађене у телефонима припадника клана, препознала је његова супруга Јелена. На фотографијама се видело раскомадано тело мушкарца и она га је идентификовала.

Горан Величковић, иначе навијач групе Партизановци, нестао је 3. августа прошле године у центру Београда. Након хапшења криминалног клана почетком фебруара, у наредби за спровођење истраге наведено је да се ова организована група терети да је Величковића намамила у викендицу у Ритопеку, до које га је превезао његов познаник Вук Вучинић, и да су га тамо брутално убили.

Dokazi protiv Velje Nevolje
Докази против Веље Невоље / Извор: Фото: МУП Србије

Зверско мучење жртава

Како се сазнаје, ниједан од отетих и убијених у Ритопеку није убијен ватреним оружјем. Жртве су мучене сатима, па и данима, до смрти.

Како је открио извор из истраге, припадници клана су су жртве мучили као у колумбијским филмовима - струјом, сечењем по телу и делова тела, жртвама су секли језике, вадили очи... Када би жртва преминула од стравичних повреда, тело су уништавали у киселини, машини за млевење меса, а потом остатке бацали у Дунав како их нико никада не би пронашао.

Према оперативним подацима у кући страве у Ритопеку највише и најбруталније је мучен Лазар Вукићевић, форензичари су пронашли највише његових ДНК трагова по кући који нису добро опрани и уклоњени, па су остали да сведоче о ужасу који се догодио. Разлог зашто је баш Вукићевић брутално мучен је то што је имао лични сукоб са Вељом Невољом - радио је послове са дрогом "на своју руку", упозоравали су га и претили му више пута, међутим он их није послушао. Вукићевћ је, како је открио, у кућу страве намамљен на превару као из филма. Наиме, њему су послали снимак везаног Веље Невоље на ком се види како га припадници клана шутирају, а потом је добио поруку да "дође да убије Вељу". Вукићевић је отишао и више се није вратио кући.

БОНУС ВИДЕО - Десет најсуровијих злочина Вељиног клана