Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВО ОДЛАГАЊЕ: Обрт у случају убиства певачице, Зоран Марјановић се неће појавити на суду, познат и разлог

24.02.2021. 07:44
Пише:
Србија Данас/Блиц
Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Србија Данас

Наставак суђења за убиство певачице Јелене Крсмановић предвиђено је за данас пред Вишим судом у Београду. Међутим, како сазнају медији  оно ће бити одложено пошто је Зоран Марјановић у самоизолацији јер је био у контакту са адвокатом који има ковид.

Према информацијама до којих су дошли медији, један од Марјановићевих бранилаца је позитиван на корону. Оптужени и још један адвокат били су у контакту са њим, те из тог разлога они су се самоизоловали.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ЛОЗНИЦИ: Ухапшен осумњичени за изазивање несреће са смртним исходом

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ЛОЗНИЦИ: Ухапшен осумњичени за изазивање несреће са смртним исходом

МАРЈАН БИО СПРЕМАН НА СВЕ - У ЏЕПОВИМА ИМАО ЈОШ МЕТАКА: Полиција одбила да му да чашу воде, па пуцао себи у главу

МАРЈАН БИО СПРЕМАН НА СВЕ - У ЏЕПОВИМА ИМАО ЈОШ МЕТАКА: Полиција одбила да му да чашу воде, па пуцао себи у главу

ХРКАЛОВИЋКА ОПСЕДНУТА КРИМИНАЛЦИМА: Тестови личности открили мрачне тајне бивше државне секретарке

ХРКАЛОВИЋКА ОПСЕДНУТА КРИМИНАЛЦИМА: Тестови личности открили мрачне тајне бивше државне секретарке

С обзиром на то да су спречени да присуствују рочишту они су од суда затражили да одреди нови термин суђења на којем ће бити саслушани сведоци Национално криминалистичко техничког центра који су вештачили блато на панталонама које је Зоран носио у време убиства супруге.

Рочиште на којем ће се говорити о овом доказу биће можда и најважније, јер ће се говорити о главном доказу који терети Марјановића.

Како стоји у оптужници која је потврђена, вештачење блата обављено је 4. септембра 2017, само 10 дана пре него што је Зоран ухапшен.

zoran-marjanovic
зоран-марјановиц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Према налазу и мишљењу НКТЦ, произилази да спорни узорци: траг земље са десне ногавице Зорана Марјановића висине 10,5 цм, траг земље са десне ногавице висине 19 цм Зорана Марјановића, траг земље са леве ногавице висине 25,5 цм панталона Зорана Марјановића и узорци земље из канала у близини места где је пронађено тело оштећене имају исти молекуларни састав - пише у оптужници.

Такође, један од доказа је и вештачење мобилних телефона покојне певачице, Зорана Марјановића, али и његових чланова породице о којем је било речи на претходним суђењима.

На основу тог вештачења, како стоји у оптужници, Зоран Марјановић свесно је искључио свој телефон чим је стигао на насип да би га поново укључио у 17.04, на месту где је базна станица лоцирала певачицин телефон.

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Тужилац је у оптужници указао и на још једну битну ствар - исказ Зорана Марјановића, где тврди да је, пошто се Јелена попела на насип да трчи, он остао са њиховом ћерком 15-20 минута испод насипа, те да су тек онда кренули у лагану шетњу њој у сусрет. Према речима тужиоца, а осврћући се на вештачење мобилних телефона, то је готово немогуће јер би то практично значило, с обзиром на то да се Јелена попела на насип у 16.38 (када је он искључио телефон), да се Марјановић попео на насип 15-20 минута касније, у 16.53, односно у 16.58 и лагано кренуо ка другој рампи. То је нелогично јер он није могао са дететом од пет година да пређе 1.100 метара за шест минута.

Подсећања ради, Марјановић је пуштен н слободу 2018. године, после 10 месеци проведених у притвору одлуком Апелационом суда. Апелациони суд му није одредио никакве забране кретања. Пасош му такође није одузет. Тој одлуци претходила су вишемесечна прегањања два суда - Вишег и Апелационог - који никако нису могли да се сложе око тога да ли је првоосумњиченог за убиство супруге неопходно задржати у притвору Централног затвора.

Počelo suđenje Zoranu Marjanoviću
Почело суђење Зорану Марјановићу / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Виши суд је сматрао да јесте: веће је у неколико наврата прихватало аргументе тужилаштва које је притвор тражило најпре због могућности да Зоран утиче на сведоке, а потом због узнемирења јавности.

Апелациони суд је, међутим, од почетка сумњао у те разлоге: недељу дана пре коначног укидања притвора одбио је да Марјановићу продужи притвор јер није видео доказе да би пуштање Јелениног супруга на слободу омело наставак истраге и евентуално суђење. Апелациони суд је после тога пресекао и пустио осумњиченог да се брани са слободе на којој је до данас.

Пресуда ове године?

Након што буду саслушани стручњаци који су вештачили блато на Зорановим панталонама пред судом ће говорити и психијатри који су обавили разговор са њим. Суд би након тога требало да одлучи о сведоцима које је предложила одбрана, те уколико се настави овим темпом суђење би могло да буде окончано крајем ове године, тачно пет година од када је Јелена Крсмановић убијена на насипу у насељу Црвенка у Борчи.