Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЗАПАЉЕНОГ АУТОБУСА: И ова путница је била у буктињи по повратку из Грчке, али је њена прича потпуно другачија

13.08.2019. 15:18
Пише:
Србија Данас/Блиц
bus
бус / Извор: Фото: Facebook/Dragana Ђуриц

Аутобус пун српских туриста који су се враћали из Грчке потпуно је изгорео у ноћи између суботе и недеље, а сам возач из целе приче изашао је као херој спасилац. Међутим, појавила се потпуно другачија верзија целог догађаја.

Путници овог аутобуса буктиње враћали су се са острва Егина, а аутобус се запалио код Лептокарије. На срећу, нико од путника није повређен, спасена је и већина њиховог пртљага као и документа.

Целу причу на друштвене мреже објавила је једна од путница. Недуго након инцидента она је испричала како се аутобус запалио јер је на путу налетео на душек, чије су се жице, како тврди, касније забиле у инсталације и изазвале пожар. Ове наводе потврдио је и возач аутобуса Зоран Марјанов, који је рекао да није могао да избегне душек, као и да се једна његова жица закачила за мотор, што је изазвало ватру која се веома брзо проширила на цео аутобус.

Међутим, јуче се на друштвеним мрежама појавила објава такође једне путнице аутобуса, али је њена прича потпуно другачија и од сапутнице и оне коју је испричао возач.

Исповест возача Зокија који је спасио путнике из запаљеног буса: Жица се закачила за мотор, а онда је ватра букнула између седишта

Исповест возача Зокија који је спасио путнике из запаљеног буса: Жица се закачила за мотор, а онда је ватра букнула између седишта

ПРОВЛАЧИО СЕ ИЗМЕЂУ СПУШТЕНИХ РАМПИ! Воз ударио у ауто код Сурчина, само пуком срећом НИКО НИЈЕ СТРАДАО!

ПРОВЛАЧИО СЕ ИЗМЕЂУ СПУШТЕНИХ РАМПИ! Воз ударио у ауто код Сурчина, само пуком срећом НИКО НИЈЕ СТРАДАО!

Полицијац МУЊЕВИТОМ реакцијом, уз помоћ суграђана, спречио покушај самоубиства у Новом Саду!

Полицијац МУЊЕВИТОМ реакцијом, уз помоћ суграђана, спречио покушај самоубиства у Новом Саду!

- После несреће која нас је задесила по повратку са острва Егина када се аутобус којим смо путовали запалио услед своје неисправности, приморани смо да реагујемо услед објава одређених путника ове агенције који из неких њима само знаних разлога покушавају да пренебрегну или сакрију чињеницу да смо на пут од 1.250 километара кренули старим, ислуженим и видно дотрајалим аутобусом, који једино може служити у међуградској линији тј. до 100 километара - наводи на почетку свог поста Емилија Пантић која такође тврди да је била једна од путница.

Њена породица, каже, пошто је била у задњем делу аутобуса, била је директно изложена ватри "која је изненадно и нагло букнула, ширећи се незадрживо".

- Возач у почетку није одреаговао на наше вапаје да се аутобус одмах престроји у зауставну траку и отворе врата, већ је прешао још неколико стотина метара без икакве потребе иако је зауставна трака била потпуно слободна. Што се тиче приче о преласку преко некаквог душека који је испао из неког возила, могу вам рећи да је у свој муци и озбиљности ситуације код грчких полицајаца и ватрогасаца то изазвало подсмех - тврди она.

УМАЛО УБИО БЕБУ! Пасатом се закуцао у паркирана возила, а онда слетео с пута!

УМАЛО УБИО БЕБУ! Пасатом се закуцао у паркирана возила, а онда слетео с пута!

СЕЛОМ СЕ ШИРЕ ЈЕЗИВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: У масакру у Јабуковцу коришћена два оружја! Један детаљ недостаје!

СЕЛОМ СЕ ШИРЕ ЈЕЗИВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: У масакру у Јабуковцу коришћена два оружја! Један детаљ недостаје!

"МОМ СИНУ ЈЕ САД НАЈТЕЖЕ, НИЈЕ У РЕДУ ДА ТАКО ПИШЕТЕ О ЊЕМУ" Мајка пијаног возача BMW који је убио четворо шокирана писањем о Николи!

"МОМ СИНУ ЈЕ САД НАЈТЕЖЕ, НИЈЕ У РЕДУ ДА ТАКО ПИШЕТЕ О ЊЕМУ" Мајка пијаног возача BMW који је убио четворо шокирана писањем о Николи!

Возач је иначе у својој изјави, пре него што је настала ова објава, испричао да расуте ствари на путу и сам душек, никао није могао да заобиђе у датим околностима, и да је најсигурније било да преко свега тога пређе, како не би изазавао већу несрећу.

Пантићева, међутим, тврди да је аутобус је показивао "знаке слабости" много пре тога.

- Неколико стотина километара пре кобног догађаја, возачи су излазили и проверавали зашто аутобус испушта чудне звуке. Негде у близини Лептокарије дошло је до два снажна трзаја као да је аутобус ударио у некакву рупу на путу. Након тога, аутобус се зауставља, возачи излазе и проверавају ста се догодило, након тога враћају се у аутобус и крећу - прича Пантићева.

У том моменту, према њеним речима, избија велики пожар. Један моменат, препричава, њеном оцу који је био у близини аутобуса, након његовог гашења, није промакао.

Emilija
Емилија / Извор: Фото: Facebook/Emilija Пантић

- Тај моменат је када је возач из своје кабине вадио одређене ствари и стављао их у плаву кесу која је била тик испред аутобуса. Последње што је убацио у кесу био је носач мотора, који је претпостваљам требао бити замењен. На крају, аутобус је одшлепан на увиђај. Одговор ускоро следи од стране грчке полиције - тврди ова путница.

Како је написала, што се тиче херојства, спасавања кофера и пасоша без грчких ватрогасаца од тога не би било ништа, "пошто возачима није било добро јер су се нагутали дима, тако да су били једно време дезорјентисани".

- Водич је уистину спасао пасоше, али тек након упозорења једног момка из аутобуса који је био прибран и упозорио га да се хитно врати по њих - написала је она.

Агенција тврди: Није било проблема са возилом

Поводом целе ове приче и ове објаве која потпуно одудара од прве верзије целог догађаја, контактирана је агенција преко које су путници уплатили аранжмане за Егини.

- Нас она уопште није контактирала, али смо чули да је неко нешто писао. Немамо коментар, то што је наведено уопште није истина. Возачи нису приметили било какве проблеме за возилом све док нису налетели на тај душек. Дакле, није било никаквих проблема са аутобусом до тада - изјавила је Љиљана Богдановић, директорка туристичке агенције.

Напоменула је да ишчекују извештај ватрогасаца који би ускоро требао да стигне, па да ће након тога бити више информација везаних за несрећу.

Душек на путу

Како је након несреће испричао возач аутобуса Зоран Марјанов, он је најпре видео неке шарене расуте ствари по путу, које су изгледале као да су испале из неког камиона. Убрзо, приметио је некакву избочину на путу. Био је то сивкасти, једва видљиви душек и све што је могао у том тренутку јесте да преко њега пређе.

- Са леве стране (у брзој траци) ме је претицао аутомобил. Нисам могао нагло да кочим, јер би тада сигурно било повређених. И да пређем у зауставну траку, опет бих га закачио. Једино решење било је да пређем преко њега. И све би било добро да није имао жицу у себи која се задњем делу аутобуса закачила за мотор - објаснио је Зоран који је према првим наводима путника заправо био херој целе приче, јер је својом присебном реакцијом спасао путнике.