Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕЗИВИ СЛУЧАЈЕВИ ЗЛОСТАВЉАЊА ДЕЦЕ У СРБИЈИ: Починиоци били њихови ОЧЕВИ, а један ће УСКОРО бити на слободи

30.01.2024. 11:42
Пише:
Србија Данас
Foto: Srbija Danas/Saša Džambić
Фото: Србија Данас/Саша Џамбић / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

Незапамћен хорор

Србију су протекле недеље потресла два случаја сексуалног злостављања деце, а злостављачи су били особе које су требале да их штите и усмеравају - њихови очеви. И раније је било таквих ужасних случајева, а један од монструма из околине Смедерева ускоро би требало да након одслужене казне се нађе на слободи. Он је осуђен јер је откривено да је четири године силовао сина (12) а потом и његовог друга (12).

ПОКАЗИВАО БОМБУ, ПА ЈЕ СЛУЧАЈНО АКТИВИРАО?! Нови детаљи експлозије у ЈагодиниFoto: Srbija Danas/Milana Pavković/Shutterstock

ПОКАЗИВАО БОМБУ, ПА ЈЕ СЛУЧАЈНО АКТИВИРАО?! Нови детаљи експлозије у Јагодини

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ ИСПРЕД ПАЛАТЕ ПРАВДЕ: Родитељи скрхани у сузама стижу у суд, један детаљ тера сузе на очи - наставља се суђење родитељима дечака убице (ФОТО)Roditelji žrtava Ribnikara stigli u sud

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ ИСПРЕД ПАЛАТЕ ПРАВДЕ: Родитељи скрхани у сузама стижу у суд, један детаљ тера сузе на очи - наставља се суђење родитељима дечака убице (ФОТО)

"ДО КРАЈА СУЂЕЊА СВЕ ОСТАЈЕ ПОД ВЕЛОМ ТАЈНЕ" Тома Фила: Нисам за то да суђење родитељима дечака-убице буде затворено за јавностtoma-fila

"ДО КРАЈА СУЂЕЊА СВЕ ОСТАЈЕ ПОД ВЕЛОМ ТАЈНЕ" Тома Фила: Нисам за то да суђење родитељима дечака-убице буде затворено за јавност

У прва два случаја из Новог Пазара и Крушевца истрага је у току.

Отац (45) из околине Новог Пазара, ухапшен је у акцији Армагедон, а откривен је тако што су истражитељи у компјутеру код једног ухапшеног педофила пронашли фотографије и снимке његове ћерке, које је он иначе, продавао. Други отац монструм је из Крушевца, иначе суспендовани полицајац ухапшен недељу дана пре тога и подводио је своје две ћерке, сликао их и снимао, па порнографски материјал продавао и на тај начин зарађивао и враћао дугове.

Но, случај из околине Смедерева из  фебрура 2014. године још увек се памти по грозоти коју је „фигара звани отац“ радио свом детету. Откривен је само захваљујићи пријави других родититеља када им је монструм напаствовао дете.

Наиме, тада је малишан дошао код друга да се поигра а током те игре на сцену је ступио монструм, који није тад хајао за последице већ му је био само циљ да задовољи своје пориве.

- Још увек памтим тај случај и одвазња ми глави речи  детета сина од те жртве: „Покушао сам друга да заштитим од свог тате. Тати сам рекао да га не дира и да мени може свашта да ради. Рекао сам тати да ћу бити добар, да се нечу опирати и да је боље да мене Ј***е него њега – подсећа се извор.

Према његовим наводима на саслушању монструм који је силовао свог сина и његовог друга, шокирао је све присутне са његовим оправдањем.

- Одмах је све призно и до детаља објаснио зашто је то радио. Рекао је: „Признајем све зашта ме оптужујете, признајем. Ја сам имао више пута однос са сином и једанпут са његовим другом. Морате да ме разумете и мене је мој отац сексуално злостављао, па сам ја то исто урадио своме детету. Знате, ја сексуалне односе са мушкарцима имам од своје 12. године. Тада ме је отац први пут силовао – тим речима је тај монструм признао да је починио стравичан злочин над својим сином – наводи извор.

Према његовом  речима, монструм  је током саслушања објаснио да је након сексуалног односа са својим оцем, почео да има и односе са другим мушкарцима од своје 19 године. Рекао је да су ти сексуални односи са другима трајали до тренутка када су му стављене лисице на руке. Такође је на саслушању рекао да има и дечка, као и да је испуњавао своје брачне дужности према супрузи. Он је такође до детаља описивао своје умоболне радње и како је кренуо у акцију са сином.

 Сина сам силовао још док је имао осам година. У почетку сам сину пуштао порно-филмове са педофилским садржајем. На тај начин сам га убеђивао да је то што радимо сасвим нормална ствар. Затим је уследило миловање, додиривање и онда се дешавало оно због чега сам ухапшен – тим речима је  монструм објашњавао своје болесне поступке.

Он је такође рекао да против своје природе и нагона није могао, а да се на акцију са сином одлучио због недостатка новца, јер више није био у стању да плаћа услуге мушкараца.

- Монструм је причао како је водио сина на таван и у гаражу где би га силовао. Признао је како је претио сину да о његовим злоделима ћути и још је детету рекао да, уколико било коме каже нешто о њиховом специјалном односу, доћи ће полиција, која ће их обојицу одвести – преприћао је случај стар 10 година наш извор.

Он је подсетио да је годину дана касније монструм од родитеља осуђен на 12 година робије  и да би требало на слободи да се нађе 2026 године.