Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОД ЈЕДНЕ РЕЧЕНИЦЕ СВИ ЗАНЕМЕЛИ! Касапину са Теразија прети дуга робија, а овако се бранио на суђењу (ФОТО)

01.12.2021. 07:43
Пише:
Србија Данас/Информер
Sava Knežević
Сава Кнежевић / Извор: Фото: АТА images/Antonio Ахел

Оптужен је да је у нерегистрованој ординацији "Др Сауваге" у центру града пружао медицинске услуге без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад.

Сави Кнежевићу (23), касапину са Теразија, прети осам и по година затвора јер се бавио естетском хирургијом иако није доктор! Он и његова мајка цвећарка Данијела, која му је помагала у захватима, негирали су у Првом основном суду у Београду да су нестручним радом унаказили на десетине девојака и младића из Србије и иностранства.

ДЕВОЈКА ИМАЛА ДЕВЕТ КЛИЈЕНАТА ЗА ДАН! Најпознатији српски макро открио детаље - ево шта се радило за бакшиш

ДЕВОЈКА ИМАЛА ДЕВЕТ КЛИЈЕНАТА ЗА ДАН! Најпознатији српски макро открио детаље - ево шта се радило за бакшиш

"ЈА САМ ВАС НАПРАВИО, ЈА ЋУ И ДА ВАС УНИШТИМ" Рат кланова у затишју, а од реченице коју је Кашћелан изговорио СВИ И ДАЉЕ ДРХТЕ

"ЈА САМ ВАС НАПРАВИО, ЈА ЋУ И ДА ВАС УНИШТИМ" Рат кланова у затишју, а од реченице коју је Кашћелан изговорио СВИ И ДАЉЕ ДРХТЕ

ПОТЕРНИЦА ЗА ДИРЕКТНИМ СВЕДОКОМ ЕГЗЕКУЦИЈЕ? Четири особе знају детаље о монструозном злочину породице Ђокић

ПОТЕРНИЦА ЗА ДИРЕКТНИМ СВЕДОКОМ ЕГЗЕКУЦИЈЕ? Четири особе знају детаље о монструозном злочину породице Ђокић

Затвор и новчана казна

Сава и Данијела су на суд дошли насмејани и нимало нису изгледали узнемирено због оптужби. Лажни доктор је приметно смршао, а да му је посао "цветао" и да су на туђој муци згрнули огроман новац, најбоље говори то што је у руци држао торбицу са логом познатог бренда "луј витон", чија је цена баснословна!

Sava Knežević
Сава Кнежевић / Извор: Фото: АТА images/Antonio Ахел

Кнежевић је оптужен да је у нерегистрованој ординацији "Др Сауваге" на Теразијама од 30. децембра 2019. до 9. априла 2021. године пружао медицинске услуге без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад. Он је у импровизованој операционој сали обављао нестручне естетске захвате. Од обећања да ће бити улепшани, пацијенти су трајно унакажени кратерима по лицу, издеформисаним грудима без брадавица, језивим ранама на лицу и подливима на уснама...

Дела која се стављају Сави на терет

неовлашћено бављење одређеном делатношћу
тешко дело против здравља људи
продужено дело превара
продужено дело у фалсификовању исправа
Дела која се се стављају Данијели на терет:
неовлашћено бављење одређеном делатношћу у помагању

Због тога тужилаштво за Саву предлаже казну затвора од осам година и шест месеци, као и новчану казну у износу од 800.000 динара, а његовој мајци за пружање помоћи годину дана кућног затвора.

Опширну одбрану они ће изнети на суђењу, које је заказано за 31. јануар, док су сада само кратко негирали кривицу.

- Не сматрам да сам крив - рекао је Сава, а исто је поновила и његова мајка.

Шта је све Сава радио иако није доктор

липосукције
трансфере масти
корекције усана
издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом

Тужилаштво је предложило да се саслуша седам оштећених, као и већи број других сведока, али и траже да се чује репродукција снимка на ком се види шта је радио. Са друге стране, одбрана је предложила саслушање новог сведока Валерија Монтане, оснивача "Промо Италија академије", код кога је Сава стицао знања из области естетске и антиејџ медицине.

Sava Knežević
Сава Кнежевић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen

Савин и Данијелин адвокат Миша Петровски каже да ће суђење показати да кривична дела нису вршена на начин на који је то представљено у тужби.

- Сава Кнежевић је представљен као неко ко је дошао са улице, оперисао и упропастио људе, што не одговара истини - рекао је Петровски.

Међутим, тужилаштво се са тим није сложило јер, како су образложили, сматра да је у питању компромитовани сведок, с обзиром на то да није предложен раније. Према речима тужиоца, треба проверити да ли је поменута академија уопште образовна институција чију диплому прихвата Србија!

Нови сведок

Петровски је напоменуо и да је одбрана доставила сертификате на којима је име академије и потпис Монтане, али да на њима пише само назив курса.

- Монтана је упућен тачно шта се на тим курсевима радило и зато предлажемо да дође и објасни која је знања Сава тамо стекао. Није важно да ли та Академија има статус који је у складу са образовним статусом Републике Србије, већ да ли је он тамо стекао знање - рекао је Петровски.

Подсетимо, Сава је са мајком Данијелом ухапшен 24. маја, после месец дана скривања, а тада им је судија одредио притвор од 30 дана како не би ометали поступак и утицали на сведоке.

Продали кућу у Батајници, па се преселили у Руму!

Породица лажног доктора Саве Кнежевића, након што се прочуло за ову страшну превару, продала је породичну кућу у београдском насељу Батајница и преселила се у село надомак Руме, у кућу коју су платили 35.000 евра!

Ову информацију потврдио је сам Сава, када је на суду као адресу пребивалишта навео управо Руму. Они су кућу у Батајници на специјализованим сајтовима за продају некретнина огласили за продају, и то по цени од чак 120.000 евра, али су је продали за нешто мање од 100.000 евра.