Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОДСЕКЛИ СУ МУ НОЖНИ ПРСТ, ДАВИЛИ ГА И НА КРАЈУ ЗАКЛАЛИ: Вељин клан оптужен за још једно убиство, делове тела бацили у Дунав

15.11.2021. 07:18
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Сурово убиство Николе Митића (33) из Београда, биће шести злочин за који Тужилаштво за организовани криминал има доказе да је починио клан Вељка Беливук, сазнају медији.

У наредби за споровођење истраге стоји да су Митића отели, мучили и зверски убили, незванично, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Сенад Решовић, Милош Будимир, Владимир Грек, Срђан Лалић, Бојан Хрватин, Владан Драганић и Дејан Тешица.

Против овог клана подигнута је оптужница за пет убистава и чека се датум припремног рочишта. На челу трочланог судског већа биће судија Зорана Трајковић.

МАЈИН УБИЦА ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Откривено шта је написао! Детаљи злочина који је уздрмао Србију

МАЈИН УБИЦА ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Откривено шта је написао! Детаљи злочина који је уздрмао Србију

"МИШЕВИ КОЈИ ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ИХ КРИЈУ СУ ПОБЕГЛИ" Шок тврдње - Легија се након атентата на Ђинђића крио у Хрватској

"МИШЕВИ КОЈИ ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ИХ КРИЈУ СУ ПОБЕГЛИ" Шок тврдње - Легија се након атентата на Ђинђића крио у Хрватској

ОВО ЈЕ ТАКТИКА ГОРАНА ЏОНИЋА? Неуобичајеним понашањем жели да докаже да је НЕУРАЧУНЉИВ, у супротном чека га ДОЖИВОТНА робија

ОВО ЈЕ ТАКТИКА ГОРАНА ЏОНИЋА? Неуобичајеним понашањем жели да докаже да је НЕУРАЧУНЉИВ, у супротном чека га ДОЖИВОТНА робија

- Како је оптужница постала правоснажна у овом тренутку није је могуће допунити са још једним убиством. Током суђења тужилац ће бити тај који ће затражити да се она прошири за злочин над Митићем - појашњава саговорник близак истрази.

У наредби за спровођење истраге, а у коју су медији имали увид, Митић је отет 10. августа прошле године на Дедињу.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: nestali.rs

- Њему су осумњичени препречили пут испред амбасаде САД-а. Тада су га киднаповали и тукли све до стадиона Партизана у Хумској улици. У тајној просторији су наставили његово мучење. Митић је имао телефон са апликацијом "Скај" и тада су тражили да им да шифру како би открили са ким комуницира. Извукли су преписку са Лазаром Вукићевићем (такође убијеним). Телефон су бацили у Дунав, а по наредби Беливука и Милковића Митић је одвезен у викендицу у Ритопеку.

- Беливук и Миљковић су преко "Скаја" наставили да комуницирају са члановима групе и дају им задатке. Према њиховој наредби, Митићу су прво одскли прст на нози, па га давили и на крају заклали - стоји у наредби о спровођењу истраге.

Митићев аутомобил "хонду сивик" осумњичени су одвезли на Кошутњак где су уклонили све трагове. Делове тела убијеног Митића бацили су у Дунав, а просторије су очистили варакином.

Према оптужници против клана Вељка Беливука сваки члан групе имао је своју улогу. Злочине су до детаља планирали, а тела жртава млели и бацали у Дунав као и мобилне телефоне.

О томе како су намамили и убили - Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића, Милана Љепоја, Александра Глигоријевић Пукија и Николу Митића истражитељима је много помогао члан Белувуковог клана који је пристао да буде сведок - Бојан Хрватин.

Све поменуте жртве су убијали у кући страве у Ритопеку. Мучења и злостављања супарника су снимали и сликали, те је полиција успела да прибави 62 фотографије. Оптужница против клана Вељка Беливука броји 322 стране и поткрепљена је доказима које су током истраге полиција и тужилаштво успели да прикупе.

Хрватин сведок

Бојан Хрватин, који је учествовао у убиствима, тренутно има статус сведока.

- Он је исражитељима до детаља описао како су убијена шесторица мушкараца. Тренутно се налази у кућном притвору. Он не може имати стаус сведока сарадника, али му суд може изрећи мању казну - додаје извор.

Ликвидација у Атини

Тужилаштво за организовани криминал тренутно води предистражни поступак за убиства Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини због сумњи да клан Вељка Беливука стоји и иза њега.

- Сумња се да су Дедовић и Стаматовић убијени по налогу Радоја Звицера. Нађена је комуникација на "Скају" из које се види да је Миљковић бесан, јер сматра да "све раде" он и Беливук, а да већи део колача узима Звицер. Миљковић је у неколико наврата говорио Вељку да их Звицер "мало плаћа" - додаје извор близак случају.

Прослављао убиство са Елезом

Осуђивани криминалац Дарко Елез склопио је споразум о признању кривице са Тужилаштвом БиХ у случају "Лутка", чиме је осуђен на 15 година робије. Паралелно са тим, а како се наводи и у саопштењу тужилаштва, договорио је и сарадњу у истрзи са српским, али и органима БиХ у разветљавању тешких кривичних дела. Елез се у Србији доводи у везу са криминални кланом Веље Невоље.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Сарадњу Елеза и Беливука открио је и снимак са једне од прослава у штеку Веље Невоља на стадиону у Хумској. Они су, тада уз музику и ватромет славили ликвидацију шкаљарца Алана Кожара и Дамира Хаџића, сарадника Луке Бојовића и Филипа Кораћа, која се догодила на Крфу 23. јула 2020. године. Снимак доказује везу између две криминалне групе, али и бруталност, јер су убиства припадника супарника кавачког клана - прослављали. Особа која снима део атмосфере је Славиша Велетић Војник, који слови за елезову десну руку и најпоузданијег сарадника. Да је Елез повезан са групом Веље Невоље, али и кавчанима, те и да је веома добро упућен у оно шта су ови кланови радили, потврдило је и званично саопштење Тужилаштва у БиХ које је крајем марта ове године саопштило да је он под истрагом због сумње да је сарађивао са криминалном организацијом Вељка Беливука, као и црногорског "кавачког клана".