Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОГЛАСИО СЕ АПЕЛАЦИОНИ СУД: Ево зашто је Зоран Марјановић пуштен на слободу!

03.10.2023. 16:45
Пише:
Србија Данас
zoran-marjanovic
зоран-марјановиц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Јелена Марјановић је убијена 2016. године, тупим ударцима у главу.

Апелациони суд укинуо је притвор Зорану Марјановићу који је прошле године осуђен на 40 година због убиства своје супруге певачице Јелене Марјановић јер је утврдио да су последице певачициног убиства изгубиле на интензитету и значају после 7 година!

ЛАНСИРАЊЕ СТАРТАП ИДЕЈА У УНИВЕРЗУМ: Велика завршница програма компаније Mozzart

ЛАНСИРАЊЕ СТАРТАП ИДЕЈА У УНИВЕРЗУМ: Велика завршница програма компаније Mozzart

"ОВО НИЈЕ ОДЛУКА КОЈА МЕ ИЗНЕНАЂУЈЕ" Огласио се адвокат Зорана Марјановића након пуштња на слободу

"ОВО НИЈЕ ОДЛУКА КОЈА МЕ ИЗНЕНАЂУЈЕ" Огласио се адвокат Зорана Марјановића након пуштња на слободу

УХАПШЕН МИЛАН РАДОИЧИЋ: Огласио се МУП, извршен претрес стана и других просторија

УХАПШЕН МИЛАН РАДОИЧИЋ: Огласио се МУП, извршен претрес стана и других просторија

Како је саопштено из Апелационог суда, ова институција је имајући у виду да се критични догађај десио 2. априла 2016. године, дакле пре више од седам година, те да је Зоран Марјановић ухапшен годину и по дана након убиства супруге и да се у притвору налазио до 12. јула 2018. године када му је исти укинут, а затим да му је поново одређен притвор по објављивању неправноснажне пресуде којом је оглашен кривим због кривичног дела тешко убиство и осуђен на казну затвора у трајању од 40 година, и поред значајног интересовања о овом кривично – правном догађају, о којем је неспорно писао велики број штампаних и електронских медија и о којем је јавност била обавештена, чињенице и околности које се односе на сам начин извршења дела и тежину последица истог, протеком времена од извршења су изгубиле на интензитету и значају да би исте у овој фази поступка довеле до узнемирења јавности која може угрозити несметано и правично вођење овог кривичног поступка.

- Имајући у виду наведено Апелациони суд је нашао да је оправдан предлог бранилаца окривљеног да се према истом укине притвор и одмах пусти на слободу. Пресудом Вишег суда у Београду К 83/18 од 22. јула 2022. године окр. Зоран Марјановић је због извршења кривичног дела тешко убиство из члана 114, тачка 1. КЗ осуђен на казну затвора у трајању од 40 година, те је према окривљеном одређен притвор до упућивања окривљеног у установу за издржавање казне, а најдуже док не истекне време трајања казне изречене првостепеном пресудом - наводи се у саопштењу Апелационог суда.

Додаје се и да је, Апелациони суд у Београду, након одржане седнице већа, дана 3. октобра 2023. године донео је решење којим је окр. Зорану Марјановићу укинут притвор и одређено је да се исти одмах пусти на слободу.

Јелена се борила за убицом пре смрти

Подсетимо, Јелена Марјановић убијена је 2. априла 2016. године у каналу поред насипа у насељу Црвенка у Борчи са девет удараца тупим предметом у главу.

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Певачица је како је утврђено, убијена из страсти, а суд је навео и да је нападач неко ко је познавао жртву. Када је у питању разбојник или плаћени убица, начин извршења је другачији.

Повреде које су уочене на телу певачице указују да се борила са нападачем, као и да је трчала, а патика, мобилни телефон и гумица за косу који су приликом бекства испали су неки од трагова који показују да је жена бежала како би спасила свој живот.

- Прве повреде оштећена задобила је када је на себи имала обучен горњи део тренерке са капуљачом на глави, дејством шиљка (оштрог тупог предмета), од стране другог лица, са два убода шиљастим металним предметом, на глави и десној руци, које су у време наношења представљале лаку телесну повреду. Након задобијања првих повреда, после насилног скидања тренерке оштећеној Марјановић Јелени нанете су: повреде у слепоочно-теменом потиљачном пределу главе, дејством тупине тешког и замахнутог механичког оруђа, од стране другог лица, са осам удараца металним предметом, које су на местима регистрованих повреда на глави, и у време наношења представљале безусловно смртоносну повреду, због нагњечења и разорења можданог ткива - наводи се у образложењу пресуде, у коју је "Блиц" имао увид.

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Блато на одећи, крв у аутомобилу...

Један од кључних доказа због којег је он првостепено осуђен на 40 година робије јесте блато на панталонама које је носио кобне ноћи.

Ово блато, како је суд утврдио, указује да је Зоран био баш на месту убиства певачице, јер је блато које је пронађено на његовој одећи, истог састава и поклапа се са блатом са места на којем је Јелена нађена мртва.

- Према налазу и мишљењу вештака испитивани спорни узорци број - траг земље са десне ногавице панталона оптуженог Марјановић Зорана, други траг земље са десне ногавице панталона, траг земље са леве ногавице панталона и траг земље са леве патике пронађене у каналу у близини места где је пронађено тело оштећене и неспорни узорци - узорак земље из канала у близини места где је пронађено тело оштећене имају исти елементарни и минерални састав. Према налазу и мишљењу произлази да испитивани спорни узорци - микротрагови земље са достављеног биљног материјала и косе у изузетом материјалу са обдукције и узорци земље из канала са лица места проналаска леша оштећене имају исти елементарни и минерални састав - наводи се у пресуди.

Такође, детаљ који се истакао, јесу пронађени трагови крви у возилу Марјановића, од чега један од трагова одговара крви убијене Јелене Марјановић.