Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОНА ТВРДИ ДА ЈЕ ВИДЕЛА МАТЕЈА! "Ушао је у тунел и скренуо десно, жив је али није добро"

09.01.2022. 09:07
Пише:
Србија Данас/Курир
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: МУП РХ,принтсцреен, инстаграм, мој_бео_град

Шокантне тврдње

За Матејом Перишем (27) из Сплита, који је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду, већ 10 дана трагују сви, од полиције, породице, пријатеља и грађана, а сада се појавила и пророчица Сандра Скендер из Загреба, која тврди да се обратила хрватској полицији и понудила своју помоћ.

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО! Матејеви пријатељи након његовог нестанка дошли да узму карте за прославу Нове године

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО! Матејеви пријатељи након његовог нестанка дошли да узму карте за прославу Нове године

ЗАШТО СУ МАТЕЈЕВИ ПРИЈАТЕЉИ ЗАНЕМЕЛИ? Планирали сваки детаљ око доласка у Београд, а сад следе ЗАВЕТ ЋУТАЊА

ЗАШТО СУ МАТЕЈЕВИ ПРИЈАТЕЉИ ЗАНЕМЕЛИ? Планирали сваки детаљ око доласка у Београд, а сад следе ЗАВЕТ ЋУТАЊА

ОТКРИВЕНА ЈОШ ДВА НОВА ТРАГА У СЛУЧАЈУ НЕСТАЛОГ МАТЕЈА! Полиција пронашла ПАТИКЕ?

ОТКРИВЕНА ЈОШ ДВА НОВА ТРАГА У СЛУЧАЈУ НЕСТАЛОГ МАТЕЈА! Полиција пронашла ПАТИКЕ?

ПЕТ ЧИЊЕНИЦА КОЈЕ ЈЕ ОТКРИО ДЕВЕТИ ДАН ПОТРАГЕ: Мистерија Матејевог телефона и даље нерешена

ПЕТ ЧИЊЕНИЦА КОЈЕ ЈЕ ОТКРИО ДЕВЕТИ ДАН ПОТРАГЕ: Мистерија Матејевог телефона и даље нерешена

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Наиме, Сандра, која је повратница из Аустралије, је на свом Фејсбук профилу прекјуче написала статус, наводећи "да је младић жив, да је у неком старом тунелу и да види још много детаља".

Status proročice
Статус пророчице / Извор: Фото: Друштвене мреже

Ушао у велики тунел

- Ја од малена имам способности, између осталог и да видим људе на даљину. С полицијом у Аустралији сам сарађивала у проналаску несталих особа. Описала бих им шта видим, а они би ми показали мапу и заједничким снагама бисмо дошли до тражене особе. Пронашли смо заједнички четири особе - навела је Сандра на почетку своје бизарне објаве, а затим додала:

- Од тренутка нестанка Матеја Периша видим много детаља. За проналазак њега као нестале особе најбитнији су ови - бежао је и скривао се, што сте и сами касније утврдили кроз надзорне камере. Видим да је у једном тренутку ишао низ степенице и ушао у један велики тунел. Трчао је унутар њега. Колико видим повредио је ногу. Скренуо је десно у један стари тунел. Видим да је јако стар и у близини је канализација. Ја видим да је он још увек жив, али није у добром стању - стајало је на статусу који је потом обрисан.

Извори медија наводе да није познато да ли је полиција прихватила помоћ видовњакиње, али је чињеница да је Сандра јуче обрисала своју објаву са Фејсбука.

- Када год је неки мистериозни случај у питању, у њега се укључују разни стручњаци, видовњаци и детективи жељни пажње, али питање је колико они могу да помогну. Веома је лоше ометати истрагу и бацати неко друго светло на веома озбиљну истрагу. Ипак треба пустити полицију, тужилаштво и надлежне институције да раде свој посао, јер они најбоље знају - наводи извор упућен у случај.

Proročica
Пророчица / Извор: Фото: Друштвене мреже

Иначе, Сандра Скендер је и раније била на медијској сцени у Хрватској. Она је у једном интервјуу за тамошње медије казала "да исцељује људе од болести, негативних емоција реикијем и шаманизмом, као и да је у Аустралији завршила за реики мастера, а од старих Абориџина је учила шаманизам". Како је навела, имала је бројне клијенте, међу којима су и познате личности из Хрватске и Холивуда, а свој дар је назвала "благословом и проклетством".

Покушали смо да ступимо у контакт са Сандром на број телефона познат редакцији, али се она није јављала на наше позиве, нити је одговорила на поруку.

Не идем без сина

Ненад Периш, отац несталог младића каже да се захваљује свима на свакој врсти помоћи. Он је прокоментарисао и наводе да пророчица Сандра жели да се укључи у потрагу.

- Полиција Србије води поступак, ја их поштујем и искрено се захваљујем на свему што раде. Свако ко сматра да може помоћи нека се јави МУП Србије и њихови стручњаци ће проценити важност тих информација - рекао је Периш, који се и даље налази у Београду и чека информације о сину.

- Ја из Београда не идем без мог Матеја. А, где да идем, где ћу? Божић је, треба се надати. Ја се надам и остајем ту - рекао је отац јуче за ТВ Прва кроз сузе:

- Потрага иде својим путем, неке дилеме се отклањају. Оне информације које сви очекујемо, нажалост нема.

Хтео је негде да оде

Да је ушао у такси, можда би све било другачије

Ненад Периш сматра да је његов син знао куда жели да оде када је кобне ноћи изашао из београдског клуба "Готик".

- Оно што ја мислим, то промишљам са 100 страна. Уверен сам 100 одсто, он је изашао из локала и негде је хтео отићи, није трчао, а да није знао где иде. Кад је видео такси, направио је покрет руком да заустави. Штета што тај такси није био слободан. Да је ушао, рекао би му: "Одвезите ме на ту и ту адресу", али то можда нећемо никад сазнати - навео је дрхтавим гласом Периш.

Добили корону

Другови тврде да има много лажи

Матејев тата је рекао и да су му синовљеви другови реки да се појављује много лажних информација.

- Дај Боже да су привремено изгубили свог пријатеља из основне сколе. Кажу ми да не читам објаве, пратим само МУП. Његови другови су ми рекли да има много лажи. Они су сад добили корону, разболели се - истакао је Периш.

Форензичар у пензији открио

Петле и пикавац не припадају несталом

Форензичар у пензији Часлав Ристић, јуче је рекао да пикавац и пертла, који су нађени у жардињери крај Саве у Бетон хали, не припдају несталом Сплићанину.

- Моје информације су да форензичари на лицу места нису ништа пронашли. Објективно није морао да остави ниједан биолошки траг. А ако је оставио, то су трагови управо на месту где је можда ушао у воду, отисци прстију ако се ухватио за ограду да је прескочи. Међутим, ти отисци с обзиром на проток времена и велики број људи који се можда ту после ухватио, више се не могу наћи. Форензичари зато прегледају ширу и ближу околину места да би пронашли те трагове - рекао је Ристић на ТВ Прва и искључио било какав криминални моменат.

- Кључне трагове је требало да одради оператива у разговору са друговима. Али, неког криминалног догађаја овде нема. Само се тражи млад човек који је нестао и уколико се он пронађе, а ја се надам да ће се он наћи жив, сва ова прича ће се реконструисати. Сава је била брза, хладна, тешко ко би могао да исплива - закључио је.

Реконструкција кретања Матеја Перише

* 30. децембра у 17.50 сати Матеј с три пријатеља ушао у апартман на Дорћолу

* око 22 сата Матеј и пријатељи напустили апартман

* 01.40 сати Матеј изашао из клуба "Готик" у Бетон хали

* 01.47 сати Матеј трчи Карађорђевом улицом

* 01.48 сати Матеј трчи код Савапроменаде

* 02.30 Матејини другови уочавају да га нема у клубу

* 02.51 сати види се како мушкарац који одговара Матејином опису улази у Саву

* 31.децембра у 18 сати Матејини пријатељи пријављују полицији његов нестанак